Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 459
  • 317
  •   1
Отговори
# 150
Че с поведението си башата показва на децата колко е по-велик от майка им и как само той решава всичко. Това в превод означава: "Майка ти е безгласна буква, без мен сте заникъде".

Между другото аз взимам решения за моите деца, но те са при мен. Тук децата са с майка си и въпреки това бащата взима еднозначно важни решения за училище. Различно е.
Ми..То човек ако търси антагонизъм,навсякъде ще го намери.
Малко нещо като шопа който заявява,че "И в празен трамвай да съм,пак ще се бутам!"...
Въпрос на нагласа е всичко с което се сблъскваме и мисля,че не си струва да се задълбава в негативния аспект,само се хабят нерви и емоции.

# 151
Прочетох. Най-малко говорех за пари. Както казах - в състояние съм сама да поддържам повече от нормален стандарт на живот на децата ни. Обезпечена съм финансово. И бившият няма нищо общо с това. И да, пера дрехите на сина си. И не смятам, че това го прави мамино синче. Аз съм родител. Това е акцента. Не парите. Не частното училище. Не Холандия.
Разведени сме от малко повече от 2 години.

# 152
Ще се съглася и аз с мнението, че авторката не може да пребори сама себе си. А го написах и по- напред. Вярно, че е гадно, но не вярвам да не е бил такъв и по време на брака ви. Да се е отнасял като с безгласна буква към авторката. И ще се повторя- дано децата осъзнаят това лошо отношение и не го прилагат и те за в бъдеще.
Разведени сте вече. А той оттук насетне няма да се промени. Шах и мат.
Ти авторитета пред децата си го имаш, все пак си ги гледала и гледаш. Отстояването на твоя авторитет с цената на доброто им образование, не е полезен ход. Пробвай с друго налагане на бившия. Ако желаеш. С някое следващо негово хрумване, което няма да повлияе кой знае колко на децата. Такава идея мога да дам.
Иначе в момента смисъл няма.

# 153
Отскоро сте разведени. Още година - две и няма да ти пука особено.

# 154
  • София
Хората се заплеснаха по друга причина. Не чв ги виня. Надявам се да не обидя никого, сигурна съм, че всичките сте били добри майки за децата си.
Няколко от потребителките са имали финансова възможност, други- не и това, че бащите хем са абдикирали, хем не са давали нищо ги афектира и смятат, че тоя е Бог. Хората изкривяват казусите през собствените си премеждия. Но сам по себе си човекът не постъпва окей.

# 155
  • София
Така е, Кечър. Моят бивш и баща на сина ми хем е абдикирал от години, хем стотинка не е давал и пак не мога да се възторгна по този тук.
Но наистина, от сравнително скоро са разведени, има още да се напасват слоеве. Ще се нагласят, просто не трябва да се отмине случая с мълчание, а да се коментира спокойно занапред как да де действа.

# 156
Ясно е, че авторката е била послушна и разбрана. Фактът, че тя е отгледала децата, а мъжът й е гледал бизнеса, после другата жена е показателен. Тя има проблем с това категорично ясно да заяви пред света, че тя има право и че заслужава.

Няма кой друг да се сети да й направи място. Тя трябва да се заяви. Даже бих посъветвала да започне с лесни неща да се отстоява, да го прави всеки ден и така с времето ще дойде реда и на бившия да му припомни къде му е мястото.

# 157
  • София
Катое плаща, да се обвърже с нещо. Някакво споразумение. Даа, не св възмущавайте, защото после да не стане бащичко да забремени новата изгора и да реши, че няма пари за сина си. И да натири майката да поема харчовете. Пак тя ще е прецкана.

# 158
Нотариално заверено споразуемние още малко Simple Smile Еййй, какви хищни хиени са някои от жените, малко да не се минат Smile Нали уж за доброто на децата...

Моето образование беше доста скъпичко, родителите ми са разведени и всеки си пое неговия си дял първите години, преди да започна да изкарвам пари и да се грижа за себе си. Какво значение има кой ме е гледал? Финансовата част трябва да е поделена, щом и двамата работят и могат да си го позволят. Факт е обаче, че за самото решение родителите ми ме изчакаха да взема решение и след това отделно от мен двамата обсъдиха кой какво ще поеме. Следователно - даваш, имаш глас.

# 159
  • София
Вие сте хищни. Нали който плаща, поръчва музиката. Сега пък да не се минела. Ми по вашата логика (щото наколко мъже изказаха едно и също)- който ще поръчва музиката, без да се допитва, ще плаща.
Тя казва, че няма възможност. От къде накъде ще я принуждава? За доброто е, да. Щото ако престане да плаща, децата му ще са прецакани.

Братане, не си ти, който да нарежда кой колко ще поеме. Според това как е било при теб. Ама есенцията е, че който ще избира музика сам, ще плаща сам. Сори.

# 160
Вие сте хищни. Нали който плаща, поръчва музиката. Сега пък да не се минела. Ми по вашата логика (щото наколко мъже изказаха едно и също)- който ще поръчва музиката, без да се допитва, ще плаща.
Тя казва, че няма възможност. От къде накъде ще я принуждава? За доброто е, да. Щото ако престане да плаща, децата му ще са прецакани.

Братане, не си ти, който да нарежда кой колко ще поеме. Според това как е било при теб. Ама есенцията е, че който ще избира музика сам, ще плаща сам. Сори.
Аз ИМАМ възможност да поема половината. Той настоява да поеме 100%. Не разбрахте ли, че не става въпрос за това кой плаща???? Бих могла да дам и примери за нещо безплатно. Споменаването на пари изкривява всичко...
Ще се опитам да обобщя в няколко изречения - и аз и баща им сме в задоволително финансово състояние. Той - с една идея по-добро от моето. Докато ми беше съпруг не знаеше къде учи големия, а още по-малко какви интереси има. А сега взима решения за тяхното бъдеще сам. Не съм жертва. Не се чувствам такава. Некомфортно ми е пренебрегването ми като родител. За което вероятно и аз имам вина. Та, това беше питането ми. Благодаря отново за всяко изказано мнение.
Колкото до бизнеса и коментарите, че вероятно и аз съм се възползвала от парите му, докато сме били семейство. Да, естествено. Към онзи момент са били парите ни. Аз винаги съм работила, с изключение на 2 - те майчинства. Така че имам принос към семейното благосъстояние:)

# 161
Нямаш никаква вина, разбери го и го приеми.

# 162
Авторке, ти какво очакваш в такъв форум. Хора всякакви. Естествено е всеки да си изкаже мнението.
Аз съм минала през подобно нещо, но бившият абдикира, когато синът ни беше на 13, да не говорим, че и преди никакъв го е нямало. На 19 , вече писах, се сети че има дете, с някакви гръмки жестове. Та те разбирам, но при вас раздялата е отскоро. Това е различното , чак днес го написа. И не се връзвай тук, че този ще ти дирижира децата с пари. Не влизай в обяснителен режим от такъв характер.При теб проблемът не е в липсата на пари, а че някакъв си там, поради наличието им, се опитва да ти измести родителската функция. Не го позволявай. Говори с дъщеря си, говори честно и разумно. Всеки път обяснявай индиректно ролята си. Ае, сложно е. Но трябва да и покажеш, докажеш, че вие сте двете ,  и най- важни една за друга, че ти си факторът. Хич не се оствяй да те подмятат.

# 163
  • София

Аз ИМАМ възможност да поема половината. Той настоява да поеме 100%. Не разбрахте ли, че не става въпрос за това кой плаща????
Но не и цялото. Казвам го в случай, че той си бие камшика.
Аз разбрах, но другите, дето се кефят на съпруга ти, се хванаха за финансовата част.

Не ни се карай !. !... ! Мерси Simple Smile

# 164
Не се карам, извинявам се, ако звуча така. Емоционално ми е днес:)

Общи условия

Активация на акаунт