Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 450
  • 317
  •   1
Отговори
# 120

Даваш ли си сметка, че продължаваш да искаш ТОЙ да те зачита?
Няма как да стане- затова си се развела, защото не те е зачитал, най- кратко казано.

Давам си и за мен това е прост човек. Зрелостта му и човечността според мен може да се измери според това как третира бившата си и майка на децата.

# 121
  • София
Това важи и за жените, но често чета каква гад е бившият

# 122
Асинка- отскоро ли сте разведени, ако не е тайна.
Не си се пречупила още. Гледай си живота бе, жена. Wink

# 123
Какво трябва е едно, а какво е на практика - съвсем друго. Тепърва има да се сблъсква с реалностите на живота на разведена авторката.
Иначе прочетох назад, и аз съм на мнение, че се показва пред настоящето гадже. Ще му мине и ще спре да се натяга толкова, скоро ще се измори.

# 124
Вижте, то тук има и нещо друго. Да приемем, че този баща си вижда децата редовно, общува с тях. Но това са деца и на двамата. Като е решил да хвърля пари в добра посока, защо не съгласува с майката ? Може  да се мразят след развода, всичко може. Но това малко дете тепърва ще расте. Той с пари ли ще оправя възникналите проблеми в израстването и възпитанието му ?  Кой ще му е авторитетът, кой ще го възпитава. Или хлапето ще свикне, че щом мама забранява нещо, тати е насреща. Така се създава разнобой , който винаги е във вреда на детето. Може би затова е тревожна авторката.
Да дойде да каже, де.

# 125
  • София
Скрит текст:
Вижте, то тук има и нещо друго. Да приемем, че този баща си вижда децата редовно, общува с тях. Но това са деца и на двамата. Като е решил да хвърля пари в добра посока, защо не съгласува с майката ? Може  да се мразят след развода, всичко може. Но това малко дете тепърва ще расте.
Той с пари ли ще оправя възникналите проблеми в израстването и възпитанието му ?  Кой ще му е авторитетът, кой ще го възпитава. Или хлапето ще свикне, че щом мама забранява нещо, тати е насреща. Така се създава разнобой , който винаги е във вреда на детето. Може би затова е тревожна авторката.
Да дойде да каже, де.

Принципно си права, но в случая не седят така нещата.
Защото, майката е съгласна с това, което е предприел бащата.
Оказва се, поне дотук, че може да му се има доверие и той се справя идеално с нуждите на децата.
Ако в нещо сгафи, разбира се, че е нормално да има реакция от нейна страна.
Трябва да си пази авторитета пред децата, като не им показва, че решенията са взети през главата ѝ, а тя мърморейки се е съгласила, щото са правилни.
Тогава, в случай че сгафи бащата, нейната реакция ще има тежест.

# 126
Според мен авторката не си е дала сметка за последствията за детето, децата. Тя се притеснява за себе си, за нейното незачитане. Също и бившият й съпруг не си дава сметка на какви ценности учи децата си. Той си гледа да стане баща на годината пред новата и грам не се сеща, че от това мама не дава тати дава след 3-4 години ангелчето им ще се превърне в ориентираща се по портфейла жена.

След като големият син се е почувствал гузен от негласното очакване за лоялност към майка си, значи скоро ще да е приключило всичко и тепърва се нагаждат двамата към това кой какъв авторитет ще има.

# 127
Скрит текст:
Вижте, то тук има и нещо друго. Да приемем, че този баща си вижда децата редовно, общува с тях. Но това са деца и на двамата. Като е решил да хвърля пари в добра посока, защо не съгласува с майката ? Може  да се мразят след развода, всичко може. Но това малко дете тепърва ще расте. Той с пари ли ще оправя възникналите проблеми в израстването и възпитанието му ?  Кой ще му е авторитетът, кой ще го възпитава. Или хлапето ще свикне, че щом мама забранява нещо, тати е насреща. Така се създава разнобой , който винаги е във вреда на детето. Може би затова е тревожна авторката.
Да дойде да каже, де.

Боже, те тия инвалиди с парите газ пикаят да докажат, че в живота всичко се основава на пари. Money

# 128
  • София
Трябва да си пази авторитета пред децата, като не им показва, че решенията са взети през главата ѝ, а тя мърморейки се е съгласила, щото са правилни.

А няма ли да е по-лесно, ако просто решенията не се вземат през главата й Simple Smile

# 129

А няма ли да е по-лесно, ако просто решенията не се вземат през главата й Simple Smile

И за мен не е възпитателно за авторитета и. Когато се решават важни неща, независимо кой от двамата финансира, настоява, дори да се "изколят", пред децата се казва  НИЕ.
Утре всичко се случва.
Но тук половината са на друго мнение, което ме изненадва. Значи, бащата няма родителските права, абдикирал е, връща се с пари и започва да управлява бъдещето на децата, като че ли майката я няма. А малкото тепърва ще расте и има нужда от авторитети.

# 130
  • София
И мен ме изненадва. Мисля, че хората толкова се заплеснаха по частното училище, че пропуснаха да видят основното.
То няма значение и дали е абдикирал, върнал се, имал пари, нямал пари ... при всички положения не е редно да действа сам.
Тъпо ми е да чета как сами се обезценяваме като майки, казвайки, че е, чудо голямо, че не е говорил с майката, нали дава пари за образование.

# 131
При все, че най-често съм чувала, че който плаща, решава за музиката, съм позитивно изненадана от мненията и се зарадвах много. Просто на жената беше обяснено да не скача да си защитава егото напразно.

Според тебе тайс, как тя да си защити авторитета? Какво да направи? Сега няма особен изобр.

# 132
31 не е ли Бастилията? Че то е хубаво училище.

# 133
  • Насред хаоса
Даваш ли си сметка, че продължаваш да искаш ТОЙ да те зачита?
Няма как да стане- затова си се развела, защото не те е зачитал, най- кратко казано.
Като майка на децата, която дефакто ги е изгледала сама, за да може той да работи и сега да се надува с парите си, изработени не без нейно участие (щото ако и тя беше хукнала да изкарва пари и беше хвърлила децата на него, сега ролите щяха да са обърнати), трябва да я зачита. Като жена - ако ще, никой не го и кара, най-малко тя.
Пак да кажа - файда от посвещаване на семейство и деца, за да се развива благоверният, докато ти чакаш на него, няма. Защото като се случат ей такива неща, и никой не го признава и вижда, независимо колко си вложил.

# 134
При все, че най-често съм чувала, че който плаща, решава за музиката, съм позитивно изненадана от мненията и се зарадвах много. Просто на жената беше обяснено да не скача да си защитава егото напразно.

Според тебе тайс, как тя да си защити авторитета? Какво да направи? Сега няма особен изобр.
Да поговори с бащата спокойно. Да му обясни, че не е разумно да взема еднолични решения, дори да са най- добрите, без да я уведомява. Да използва местоимението "ние". За да не стане утре - детето с проблеми в училище , майката наказва, справя се, а малкото да и каже, че няма думата, защото баща и плаща. Ей такива едни...Заради детето.

Общи условия

Активация на акаунт