Сватба, булките на 2019, тема 8

• 31 386
  • 455
  •   1
Отговори
# 180
Juylli и ние няма да имаме захранване , минаване по масите, танц с пиле, гайди и тъпани,няма да има хвърляне на букет и жартиер . Букета ще го направим с кафеза , а жартиера ще бъде спечелен пак по произволен начин  с шотовете.
А това с минаването по масите ... нямам думи , прилича ми като просия. Майка ми е потресена , че няма да минаваме , ама как така , ама как ще ви поздравят гостите, казах й че ще имат най малко 6 часа , за да го направят и да се снимаме с всеки по отделно , за това е и малка сватбата , не искам да има думи от сорта 2 луди, 200 гладни или подобни . За това и ще платим на всички гости нощувка , не си представям да не пият хората и след 12 часа уморени да шофират. Пък ако някой реши да си плати нощувката и е съобразителен ще сложи повече пари в плика . Не искам да има коментари след това , че сме се изхвърлили за едно или друго нещо пък не сме могли да платим нощувките. Това е моето мнение , вие как си го чувствате и както си мислите , че е правилно .
А за видео , аз реших да има преди няколко дни, няма да го гледаме всеки ден или месец , но един ден децата ни ще могат да го гледат .
За съжаление и след години много хора няма да са сред нас, ще можем да покажем на деца и внуци - мама и тати , един ден живи и здрави - баба и дядо какви са били, защото за съжаление снимките не говорят .
Но на 100% реших да е компромисен вариянт , нещо на минимална цена , защото ще се гледа един път в годината , не си заслужава да се дават по 2 бона според мен.

# 181
  • Бургас
Момичета, не се лишавайте от видео. Емоцията, която изпитват децата след това, когато го гледат е неописуема. При монтажът винаги могат да се изрежат моменти, от които доскучава.

# 182
Аз не исках видео , ако има неприятни моменти или циркове да не се запечатват като спомени , но съм сигурна , че тези неща няма ги има и няма да се заснемат , все пак това е сватба , а не папарашко предаване Grinning
Аз мисля , че ще се повторя, но се реших  за видео ,  заради първия сватбен танц на жирафче. И снимките видях  , но като видях клипа , останах без дъх за момент ❤
Мисля , че всеки може да остане с една идея по - малко цветя , но без видео ... и то биха го разбрали , само ако вече са го изгледали или го гледат след 10,20 години.

# 183
Много е хубаво да имаш видео според мен. Сега ми е супер интересно как е било, да видиш всичко отстрани, да видиш как хората са се вълнували заедно с теб, как плачат майките ни от щастие, да се посмееш на игрите и ритуалите, и още много неща. След време това нещо ще се забрави и ще дойде ден да си го припомниш в компанията на децата си. Поне аз така си мисля. Всеки обаче си решава, спомена винаги го има, но можеш да изпиташ емоцията отново с видеото.

За стаите, ние платихме само на кумовете, а нашата беше подарък от ресторанта. Много мило от тяхна страна. Иначе и на двамата родната е от там и имахме малко хора в хотела.

# 184
Ние нямахме видео, фотографката ни снима няколко пъти и ще монтира две кратки видеа. Толкова напудрени и напълно еднотипни ми се виждат повечето видеа, че индивидуалността на двойката изобщо я няма.
А за хотела - платихме на всички (ок. 85 човека). Нощувка им излезе по-евтино от цената, която платихме за само алкохола, така че макар и да звучи стряскащ разход, има къде по-скъпи неща, които си плащате без да се замислите.

# 185
Всеки се разполага според чергата си. EuroYum

# 186
Всеки се разполага според чергата си. EuroYum

Не е до черга, по-скоро до възприятие. Някой решава да плати за заря, друг за 3ма фотографи, трети за скъпо ядене. Няма правилен и грешен отговор, кой както си го усеща. Реално за сватба няма нужда от 150 гости, нито от украса за 10к, нито от оркестър. Обаче си даваме парите без бой Simple Smile.

# 187
Голяма част от парите се връщат от подаръците на гостите. Съгласна съм, че за всеки са важни други неща. Ние нямахме табла, менюта, подаръци за гостите, скъпо видео и фото ( общо 2500 лева), табелки и др. Менюто, цветята и настаняването на гостите са най-големия разход според мен.

# 188
  • София
Благодаря много за разясненията за украсата, успокоих, че ще влезем в бюджета или ще е до 500 лв отгоре.

За гостите, всеки спрямо разбиранията си, аз ако не мога да настаня 200 човека, бих ги намалила и като цяло бих поканила толкова, за колкото мога да платя.
Отделно и на въпроса на Василева, за мен е задължително да се покани и половинката на всеки гост. Ние ще каним с половинките си и тези, които не познаваме, ако някой си хване ново гадже дотогава, също. (не в последния ден, де). Ние с моя приятел ходехме от половин година, когато той получи самостоятелна покана за сватба и смяташе да я откаже, 2 месеца по-късно звъннаха да кажат, че и аз съм поканена и отидохме и двамата. Да поставяш условия и да изискваш и половинката ти да присъства, не е правилно, гостите се определят от младоженците, но пък и човек не е длъжен да приема покана, ако не го устройва.

# 189
Ай, ай.. е последно не ти трябват 150 човека за сватба, ама е задължително половинките на всички да се канят? Я ми обяснете как става, намаляш от важните гости, за да поддържаш нормална бройка, но всеки да е с половинката си ли?
Всеки го прави както го чувства, ама "задължително".. хай мерси.

# 190
  • София
Написала съм  "за мен е задължително", за друг не е и съответно не го прави. Не виждам проблем.

# 191
Ми това с гостите за мен е според двойката и характера им. За хора , които обичат да се събират и запознават с хора , е ок , сватба 150 човека . Но ние с моя приятел сме си достатъчни , преминали сме през доста перипети и са останали малко хора до нас . С една част от роднините ни се виждаме през две три години един път . Не изпитвам нито нужда нито желание . Имам колеги , който се задържат за около  месец до година , тях също не смятам да каня , докато се женим вече може да са напуснали или да са уволнени . За мен като поканиш някой , той трябва е да щастлив , че ще бъде част от празника ви, а не да му повтаряш 10 пъти къде беше сватбата , кога беше, ама защо не може да дойде двумесечната му приятелка . Аз например не бих отишла на сватба , дето не познавам младоженците. Освен ако годеника ми не настоява !  Но ми хареса предното мнение - един дава за цветя , друг за фото, трети за куверти ...и никои не ни бие по главата Grinning

# 192
Juylli и ние няма да имаме захранване , минаване по масите, танц с пиле, гайди и тъпани,няма да има хвърляне на букет и жартиер . Букета ще го направим с кафеза , а жартиера ще бъде спечелен пак по произволен начин  с шотовете.
А това с минаването по масите ... нямам думи , прилича ми като просия. Майка ми е потресена , че няма да минаваме , ама как така , ама как ще ви поздравят гостите, казах й че ще имат най малко 6 часа , за да го направят и да се снимаме с всеки по отделно , за това е и малка сватбата , не искам да има думи от сорта 2 луди, 200 гладни или подобни . За това и ще платим на всички гости нощувка , не си представям да не пият хората и след 12 часа уморени да шофират. Пък ако някой реши да си плати нощувката и е съобразителен ще сложи повече пари в плика . Не искам да има коментари след това , че сме се изхвърлили за едно или друго нещо пък не сме могли да платим нощувките. Това е моето мнение , вие как си го чувствате и както си мислите , че е правилно .
А за видео , аз реших да има преди няколко дни, няма да го гледаме всеки ден или месец , но един ден децата ни ще могат да го гледат .
За съжаление и след години много хора няма да са сред нас, ще можем да покажем на деца и внуци - мама и тати , един ден живи и здрави - баба и дядо какви са били, защото за съжаление снимките не говорят .
Но на 100% реших да е компромисен вариянт , нещо на минимална цена , защото ще се гледа един път в годината , не си заслужава да се дават по 2 бона според мен.

Здрасти Malinka92, получих послание от модератор, че не мога да публикувам две поредни мнения, надявам се, че няма да изтрият второто, трябва да го редактирам, но не разбирам дали искат да кажат с това аз самата да си го изтрия?

И ние нямаме минаване по масите. Решихме още на влизането в ресторанта да застанем отпред ( инфраструктурно има подходящо за това място) и да приемаме прегръдки, целувки и подаръци, с което отпада безумното обикаляне по масите. Това ще бъде още от самото начало преди ничие влизане в ресторанта.

За видеото като прочетох коментарите на всички все повече и повече се убеждавам да има. Кобрети е свободен ( благодаря, rudip, за споделянето).

И така сега горещата тема - нощувките. Да, можем да ги поемем на всички гости, разбира се, че е възможно, но на последните 2 сватби нашите не бяха поети, дори не ни беше направена резервация и ние сами си издирвахме хотел, и ние си казахме хм..можело и така. Не сме мрънкали на никой за това Simple Smile

Понеже гостите ни са от 2 направления - София - хотеладжиите и Бургас, за тези от Бургас сме решили да направим реверанс, за да пият и да са мобилни - ще наемем автобус, който да ги закара до там, ще има и 2-3 курса на връщане. Повече от това ми се струва дондуркане.

# 193
Миии, не знам . То може би си и е до възможност за нощувките от страна на гостите. Ние за това сме преценили да ги поемем.
А за минаването и на мен ми хареса идеята те да минават - подарък , прегръдка , снимка и хайде всички вътре за парти Hug
Предложих на моя годеник , той отказа категорично. Ние сме април и не мога да рискувам с изнесен ритуал или уелкъм дринк на открито . Просто дж каза , че ще е добре да има книга с пожелания , за да може той да подкани гостите да напишат пожелание и те така ще видят кутията, защото ще има не разбрали .

Здрасти Malinka92, получих послание от модератор, че не мога да публикувам две поредни мнения, надявам се, че няма да изтрият второто, трябва да го редактирам, но не разбирам дали искат да кажат с това аз самата да си го изтрия?

И ние нямаме минаване по масите. Решихме още на влизането в ресторанта да застанем отпред ( инфраструктурно има подходящо за това място) и да приемаме прегръдки, целувки и подаръци, с което отпада безумното обикаляне по масите. Това ще бъде още от самото начало преди ничие влизане в ресторанта.

За видеото като прочетох коментарите на всички все повече и повече се убеждавам да има. Кобрети е свободен ( благодаря, rudip, за споделянето).

И така сега горещата тема - нощувките. Да, можем да ги поемем на всички гости, разбира се, че е възможно, но на последните 2 сватби нашите не бяха поети, дори не ни беше направена резервация и ние сами си издирвахме хотел, и ние си казахме хм..можело и така. Не сме мрънкали на никой за това Simple Smile

Понеже гостите ни са от 2 направления - София - хотеладжиите и Бургас, за тези от Бургас сме решили да направим реверанс, за да пият и да са мобилни - ще наемем автобус, който да ги закара до там, ще има и 2-3 курса на връщане. Повече от това ми се струва дондуркане.

# 194
  • Пловдив
До сега на нито една сватба на която съм била не са ни подсигурява ли нощувки, не се чувствам длъжна да го правя, още по-малко като гостите са в радиус 30 километра около ресторанта. Ако искат да се сърдят, ако искат не, те си решават.
Но това с гаджето от месец два, ме изнервя. Аз ценя личното си пространство, това е нашата сватба, да една част не познавам от гостите, но те са близки на младоженеца, но така ама да си взема и гаджето щот "на нея и е интересно какво представлява сватба" 😂 а не познава никого от нас, за мен не е добре Simple Smile
От сватба 120 стигнаха до 250, къде повече да увеличават броя 🙄
Чудя се аз булка ли съм или лукова глава 🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♂️🤔😔
Спирам да се оплаквам 🙈

Общи условия

Активация на акаунт