Сватба, булките на 2019, тема 8

• 31 395
  • 455
  •   1
Отговори
# 150
Разгледайте примерни украси в пинтерест, насочете се към някакъв стил и изпратете на агенциите. Напр. “ Здравейте, на 01.01.2001 имаме запазен едикойси ресторант. Като идея за украса имам това: снимка от пинтерест, снимка от пинтерест,а гостите са 150 на брой. Моля за примерна оферта в два варианта - с повече зеленина и вариант с повече живи цветя( имайте си предвид и сезона, че за божури август..)”
Ако нямате запазен ресторант просто не се наемат да изпращат и оферти, нормално за мен.. сметнете ориентировъчна бройка гости, аз заявявах 180, а се оказаха 150, никой не ме е изял.
Ако не знаете какво искате, няма как да ви кажат колко ще струва.

# 151
Здравейте и от мен! 🤗 Записвам се и аз с дата 26.10 в град Бургас подпис и град Созопол тържество. Чета ви с интерес и тук е моментът да благодаря колективно на всички за предложените идеи и структурата, която внасяте в първоначалния хаос и неяснота в новоизлюпените булченски глави Simple Smile Нашата сватба е на тема море и сами си правим украсите, фото-рамката, таблото за гости, кутията за пликове. Ще имаме флорист наша приятелка, която е и гост на сватбата. Ще имаме цигулки на вземането, влизането, ритуала и излизането от подписа. Ще имаме и много балони, поръчахме си и машинка за надуване от Али-то, но планираме да купим и една бутилка с газ за надуване. Без църква сме, тъй като бъдещият ми съпруг си хареса една църква в Кипър, където държи да се вречем в тесен кръг по-нататък. Очертават се много народни танци, планираме и игри с надигравания между гостите, тъй като аз танцувам от 6 години и съм си поканила групата, но и от негова страна има танцьори. Роклята ми е от Асеновград, халките и чашите от Одрин, подаръчетата за гостити от Али-то, обувките са перлени изчистени балеринки с дантели, които майка ми в момента зографисва Simple Smile, късметите ще ги прави леля ми, баба ми събира монетки в момента - цялото семейство е впрегнато Grinning, тортата ще е от торти Бутик в Созопол, по препоръка на момичетата тук, вчера запазих грим и фризьор в Бургас, младоженецът разбира се още няма костюм...традиционно Simple Smile

Остават ни доста неща, но не се страхувам все още:

1. Костюм за мъжа ми
2. Да уредим автобус за гостите от Бургас-Созопол-Бургас, които са без коли - към 40 души - ако има булки с препоръки за ползван вече транспорт ще съм ви много благодарна на споделите
3. Да решим за видеото (имаме вече фотограф) - още се колебаем искаме или не видео - има ли булки от Бургас, които биха ми препоръчали по-бюджетни, но все пак качествени варианти? ( Знам, че звучи като оксиморон.)
4. Среща с резервирания вече DJ Станислав Жеков
5. Хотелът да потвърди резервацията за настанените гости
6. Кутийка за пръстените
7. Маникюр
8. Медицински и лични карти на кумовете
9. Букет
10. .....

И общо взето това е...Сигурно забравям поне 10 неща Simple Smile Ще се радвам да помогна с нещо на някой, ако има нужда от съвет!

# 152
Включвам се отново с няколко съвета/насоки, защото още ми е прясно.
Аз понеже си взех последните два дни отпуск и правих всичко тогава ви съветвам да се организирате така, че последните дни нищо да не правите!Заради тази ми грешка бях супер изморена на сватбата, просто си под напрежение, че остават 8631685 неща за два дни и дори и да вървиш по план се стягаш и изморяваш страшно много.
Удобни обувки! В колата! Не в ресторанта, не в  хотела, в колата! Може на фотосесията да ги смените, ако "официалните" убиват, защото си е един час поне стоене и мен много ме разраниха тогава.

Медицинските важат един месец, направете ги предварително, не в последния момент, в общината също можете да отидете седмица предварително. Закарайте на агенцията всичко, което сами сте изработили предварително, а не предния ден, те има къде да ги държат.
Предния ден пригответе само всички неща, които не могат да се занесат в агенцията и ги сложете в багажника на колата, с която ще бъдете (кръщелни, свещи, чаши, ОБУВКИ (кецове)). Нека единственият ангажимент в деня на сватбата да е халки и лични карти.
Задължително отидете на пробен грим и прическа, задължително!
Маникюр.. аз бях с такъв, но май не се вижда мн хубаво
Скрит текст:
И приемете сватбата като един организиран празник, колкото повече се вглъбявате, толкова повече може да се разочаровате за иначе незначителни подробности. Приятно изкарване на всички!

# 153
  • Пловдив
Идвам и аз с новини, шаферките са се стегнали (къде с бой, къде без те си знаят) моминско ще имам на 28.09 🙈☺️😊 друго не ми казват, но пак е нещо. Днес ще си взема бъклицата за кума, дано да е хубава. Ще ходим и за рокли с момичетата. Остават ми обувки, чудя се за тези рисуваните кецове, дано само успеят до сватбата да ми ги направят.
Остава ни да облечем младоженеца, да направя украсата (учудващо музата ми дойде и сега действам по- добре късно, от колко никога). До сватбата има 38-9 дена и вече се вълнувам, дали е нормално не знам. Отделно всеки ден ми звънят хора да потвърдят (роднини на младоженеца, мойте какво се мотая и те не знаят) вие колко дни отсрочка им дадохте от фиксираната в поканите дата?
Малко хаотично стана, но връзките в мозъка ми действат забавено 🙈🙊😊😂😱

# 154
Аз напълно съм съгласна с Хибискус, само за оставянето на 2 дни без нищо не знам дали е възможно. Ние имахме цяла седмица и си мислехме, че тук таме ще остане малко време за някое кафе или нещо друго приятно. Еми няколко неща не бяха както трябва и се наложи да търчим насам натам и нямаше почивка Simple Smile а последните два дни ни бяха най-натоварени, просто защото много от нещата няма как да се свършат предварително, почнаха да пристигат гости, ходихме да вземаме колата, настанихме се в хотела, изобщо голямо обикаляне падна. Но да, каквото можете свършете от рано Simple Smile

# 155
Здравейте, момичета. Ето ме и мен. И нашата сватба мина. Беше вълшебно, уникално и ужасно бързо мина всичко. До последния ден бях на ръба на нервна криза, но всичко мина дори по-добре отколкото сме си представяли. Единствено времето не ни стигна. А украсата...............нямам думи. С две ръце мога да кажа, че това е най-добрата агенция във Варна. И за миг не съм се съмнявала в тях, но крайния резултат надмина всичките ми очаквания.
С нетърпение очаквам снимките и видеото. Сега ни предстои и следсватбената фотосесия да си направим.
Може ли името на ФБ групичката, за да ви пусна там няколко снимка, че тук не ми се публикуват.

# 156
И ние 2 дни преди сватбата се занимаваме с толкова много неща, че бях изпушила накрая.
При нас много хора не спазиха датата за потвърждение. Последните дни ми се отказаха хора и бях бясна. Така че и аз съм ЗА да се правят нещата по-рано и последните дни само да чакаш момента да настъпи.
Ние си правихме всичко сами. Затова бях доволна от украсата и другите подробности.

# 157
Мили,  вече госпожи и бъдещи булки, може ли и аз да се включа във фейсбук групата , за да мога да видя снимките на Тинчето Blush

# 158
Честити на новите госпожи Simple Smile Хибискус, ти разказа ли за твоя ден? Май съм те пропуснала.

Тинчето, дано качи агенцията снимки да видя украсата Simple Smile

# 159
  • Пловдив
Момичета пак съм аз (нали ви казвам изведнъж станах много активна)  сега съм в търсене на дрехи за момиското и подписането , задължително ли е да са бели. Поръчах кецовете, в петък даже ще са при мен .
Групата е Булките на 2019 Heart

# 160
Да, аз заставам на 100 % зад Хибискус с пробния грим и прическа. Че моя първи пробен беше много зле, добре че с втория уцелих.. Simple Smile

# 161
И мен точно това ме интерсува. От няколко дни кореспондирам с агенции и се мъча да изкопча информация и да се ориентирам колко пари ще ми излезе горедолу. това, което разбрах е че арките за изнесения ритуал са по около 100/120лева. Украса на булчинска маса около 200/300лева. масите на гостите средно по около 50лева на маса и ако има фотокът или суитбар там вече зависи какво ще е. Цветята зависи какви ще са, но всики ми пишат,че се съобразяват с бюджета ми. Е как да си определя бюджет като не знам кое колко струва. аз може да искам и 200 лева да дам, може да искам и 3000. Така им оставям да ми изхарчат всички пари които им кажа.
аз имам въпрос,ако някоя от вас е използвала арт деко, защото много ги харесвам как украсяват, моля да ми изпратят офертите им, просто да погледна за какво става въпрос.

Здравей. С две ръце мога да препоръчам Арт Деко. Офертата зависи какво ще искаш от тях. Аз ги бях наела за пълна организация на сватбата + присъствие и координация и в самия ден. Възхитена съм от работата, която свършиха и от изключителното отношение. Ние имахме определен бюджет, но нещата, които исках се оказа, че няма как да се вместят в този бюджет и увеличихме бюджета. Вариантите ти са казваш какъв е бюджета и те ти казват какво можеш да получиш за него или обратното, казваш какво искаш и те ти казват долу-горе какъв бюджет е необходим за това изпълнение. И вече ти си преценяваш.
Когато аз търсех агенция си бях организирала срещи с няколко и след това ми предоставиха оферти спрямо това какво искам от тях. Изборът ми не беше труден. Със сватбената агентка от Арт Деко си беше като любов от пръв поглед. Вижданията ни, нещата, които харесвам и тя ми предложи, всичко ни съвпадаше напълно, разбираше ме с 1 дума, а впоследствие дори не беше необходимо да обяснявам какво искам.Дотолкова ме беше опознала. И факт, че накрая получих повече отколкото си представях.
Съвета ми е да си усетиш човека. Както се казва трябва да има химия между вас.Ако не се разберете от първия път

# 162
Здравейте, аз също отмятам задачи. Направихме късметчетата. Резервирах нощувки за родителите и жените, които ще правят украсата. Още нямаме бутониери, младоженеца няма обувки и риза, за цветята се чудя. Струва ми се, че малко не съм на себе си. Ходих до цветарския за лентички за късметчетатай платих ги и си тръгнах. На вратата се сетих, че не съм взела лентите Grinning .

# 163
Честити на новите госпожи Simple Smile Хибискус, ти разказа ли за твоя ден? Май съм те пропуснала.

Тинчето, дано качи агенцията снимки да видя украсата Simple Smile
За мен украсата беше невероятна. Предполагам, че ще качи, когато излязат професионалните снимки. Иначе в групата качих 2-3, които имам от гостите.

Някой може ли да ми каже какво е тази работа роклята да не се пере 1 година? Rolling Eyes Ние имаме фотосесия на плажа и си представям на какво ще заприлича роклята след нея. Не мога да си представя да я прибера така.
Относно обувките да ви кажа аз по-голямата част я изкарах боса Smile Само по време на официалниалните моменти бях със сандали. Даже и на фотосесията, понеже нямаше как да тъпча голф игрището с тези токчета, бях боса. Нямаше таково удоволствие като да ходиш бос по тревата. Направо не исках после да се обувам Smile

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 14:37 от AnMary

# 164
  • София
Това с прането са суеверия, няма някаква дълбока традиция зад това. Така че, ако не вярваш в суеверия, си я изпери, аз моята ще я изпера.

Общи условия

Активация на акаунт