Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 30

• 63 062
  • 759
  •   2
Отговори
# 120
Няма хладилник, няма сешоар и такива удобства. Или поне нямаше Декември.

Леко раждане!

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 14:39 от ^SunLight^

# 121
  • Бургас
[хладилник има в единични стаи.

# 122
Няма хладилник, няма сешоар и такива удобства. Или поне нямаше Декември.

Леко раждане!
Благодаря!
А пък за сешоар въобще не се бях сещала, 😀 ще го предвидя и него, много благодаря!

# 123
  • София
Би било интересно да се направи анкета, например "как родихте":
*секцио
*естествено със спонтанно започнала родова дейност, със/без окситоцин
*естествено с индукция
Просто би било интересно да проследим дали наистина има мода за индукция.

Аз раждах при д-р Атанасова, ден след термин отидох за ежедневните тонове и преглед за разкритие - миналия ден нямах никакви контракции, 2 седмици преди това бях с 1 см разикриие, което си седеше толкова от месец. При качването на магарето (преди да бръкне за прегледа) почна да ми тече малко течност. Направиха тест за води, който се оказа положителен и ме приеха за раждане. Иначе беше казала, че ще чакаме минимум 7 дни след термин преди да мислим за други варианти, даже ми отказа предизвикване с обяснението, че ако бебето не е готово да излиза ще се измъча повече. Приеха ме към 9 часа, настанихаме с мъжа ми в родилна зала. Пуснахами окситоцин - много бавна капка тъй като нямах никакви контракции и разкритието ми беше 1,5 см. Сложиха ми и антибиотик понеже се очакваше по-дълго раждане и при изтекли води не било хубаво. Направиха клизма и сложиха катетър за епидурална. Като почнаха по-болезнени контракции към 14:00 пуснаха упойка и един час беше рай - упойката си ме хвана супер и от двете страни, можех да се разхождам или да подремна, аз си чатех от леглото да събирам сили. На 6 см ми сложиха нош па. Родих в 16 и 27 на 3 контракции, както каза мъжът ми за 10 минути (имам снимка в 16 и 15 на топката точно преди да почне същинското раждане). Дъщеричката ми беше с увита около вратлето пъпна връв - за която лекарката ми знаеше и каза че не е проблем за естествено раждане. Екипът беше супер, лошото беше че тъкмо ме беше пуснала изцяло упойката (анестезиоложката каза, че държи около час и половина, при по висок праг на болка макс 2 часа, при мен бяха минали,) но АГ каза, че е добре да усещам контракциите за да мога да напъвам ефективно. Пуснаха ми втора упойка за шевовете - както казаха шито с шев наподобяващ лепене. Още веднъж останах много доволна от самото раждане.
За престоя след това имам забележки - вода получих само първата вечер (беше петък), хигиената в стаята въпреки ежедневното почистване може да е по на ниво като за 100 лв., нощниците бяха с липсващи копчета и чак на втория ден вечерта ми казаха, че трябва да ходя в средата на коридора да си искам нова както и допълнителни превръзки и гащи (добре че си носих и мои), няма стерилизатори, сешоар, хладилник, телевизорите не работеха. Напътствията за кърмене и сутришния тоалет на бебето всеки ден бяха различни. Организацията по изписването не беше ясна, стаята за изписване е безумно малка и вътре беше 40 градуса - 12.08.2019. В неделя забравиха да ми сложат инжекцията - клексан слага се по едно и също време всеки ден (отделно ми направиха синки при поставянето и трите дни - цяла бременност си ги слагах в корема и никога не съм имала проблем, но те ги бият в ръцете - бързо без затопляне и дори една от сестрите извади въздуха, което не се прави според упътването на лекарството). Платих си за нео пакета и вчера педиатърката ми установи, че в епикризата не ми е описано изследването за тазобедрените стави, поне има снимки, че е направено де. Хубавото беше че в понеделник си ни изписаха - може това да е причината и за претупването на някой неща и да не получа плодове (уж ги дават след раждането). Върхът беше като последния ден (неделя) настаниха друга родилка, която беше болна (жената с влизането си каза, че кашля и помоли за маска - дадоха и и това беше) - е оказа се от групата ни във фейса и от нея научих повече за кърменето от колкото от сестрите там и слава богу нямаше последствия за мен и детето, но чак в понеделник мина сестра, която като чу как кашля се сети да я преместят в индивидуална стая с цел избягване на заразяване - викнаха и пулмолог сложиха я на антибиотици заради високо ЦРП - добре реагираха ама с ден закъснение в което новороденото ми момиче беше подложено на риск.

# 124
И аз се чудя защо е толкова дълъг престоя в България след раждането 3-5 дни бебетата са в среда с мн други бебета и майки и персонал който постоянно се сменя, колкото и да е рискът от вътреболнични инфекции не е малък. Иначе моите впечатления са подобни. Супер са ми за самото раждане и не много добри за престоя после, особено пък на фона на нощувка с такива цени...

# 125
Анкетата е добавена. Малко по-късно, с помощта на админ, ще ъпдейтнем и началната страница. Само да докопам компютър.

Благодаря на администраторите за съдействието!

# 126
Aisi_Popova, да ти е жива и здрава дъщеричката и се радвам много, че и двете сте здрави! Аз бих полудяла, ако с детенцето ми се с болен човек покрай нас. Евала на жената, че си е поискала маска, защото явно сестрите не са се сетили...
Еххх, обичам я д-р Атанасова! Всичко прави за нейните мамчета💙 Сега неприятното е, че може доста да почакаш за прегледа след раждането. Аз два пъти ходих до болницата и се връщах, защото влизаше в спешно секцио. Много се бях ядосала, но като и чух гласа по телефона и веднага ми мина 😃 Надявам се при теб да не е така! Бъдете здрави!

# 127
За кърменето въобще не ги слушайте какво ви говорят, а се подгответе предварително. За тях е по лесно да дават мляко на определени часове, за да могат да си организират работата. Иначе трябва да се съобразяват с всеки. Аз направих грешката да не се подготвя по-добре за съжаление. След секцио с бебето си се видяхме за кърмене чак на следващия ден след операцията и по инструкциите на акушерка та, която дойде да ни обяснява как се кърми я слагай преди даване на адаптираното мляко за 5-10 мин на всяка гърда. Да не говорим, че въобще не обръщат внимание правилно ли е захапало гърдата. Видят ли, че е отворило уста и е поело зърното, казват супер, напомнят ти да не забравиш да дадеш млякото след това и токова. За съжаление все още не мога да позициониран добре бебето си и съответно по-скоро само зърното смуче и то по-скоро като залъгалка. Не знам въобще получава ли нещо от коластрата. Определено си е болезнено. И на всяка визитация в която се случи да е на гърда питам според тях добре ли е поела гърдата, правилно ли е засукала и всеки път отговорът е "супер е, важното е да се обработват гърдите и да не забравиш да дадеш млякото". А за болката, нищо. Никаква подготовка по темата, само гледат на тях да им е лесно. Има една две сестри или акушерка, които може да влезнат в положение и да си затворят очите, ако им кажеш, че няма да даваш мляко, защото искаш на гърда да свикне бебето, но като цяло не гледат добре, ако им разваляш графика. Сега за по сигурно слагам детето на гърда, докато тя сама не пусне. Почти сигурна съм, че от коластрата не получава колкото трябва, затова съм си взела помпата и стерилизатора и си се помпам и й давам коластра и засега сме ок. Аз съм още прясна, прясна родила, утре ме изписват и затова може да ми е по-силно възмущението. Но все пак може ли такова пренебрежение по отношение на кърменето?! Особено за момичета, при които нещата не стават от раз, малко повече информация, съдействие си трябва. Добре, че се прибираме и от понеделник ще търся консултант по кърмене поне да оправим стойката да не ме боли.

# 128
За кърменето търси блогът на Хедра или темата тук във форума. От лекари, еле пък педиатри - знания нулеви.

Аз бях много подготвена, бях изчела, гледала видеа и тн, обаче друго си е на жива дето се вика. Все още и емоциите и хормоните ти бушуват. Слагай на гърда и не се бой.
Не се втилясвайте с това разделяне от детето, видиш ли край, няма да се кърмите. Бих препоръчала да махнеш помпата, защото ще ти дойде нанагорно, особено като се прибереш.

# 129
Съдържанието на първа страница е обновено. Ако се сещате друго, пишете на лично, за да запиша за следващата тема.

# 130
Здравейте,
Искам да попитам на някоя от вас изписвано ли е Silvergyn plus глобули за по-лесно раждане и да се предотвратят разкъсвания?

# 131
Здравейте,
Искам да попитам на някоя от вас изписвано ли е Silvergyn plus глобули за по-лесно раждане и да се предотвратят разкъсвания?

Да, на мен, поставям ги от две седмици. Останах малко изненадана от показанията. Ще бъде интересно някой вече родил да сподели мнение:)

# 132
Здравейте,

Да, на мен, поставям ги от две седмици. Останах малко изненадана от показанията. Ще бъде интересно някой вече родил да сподели мнение:)

Аз също, защото в описанието пише, че е помощно средство при лечение на гъбични и вирусни инфекции и нищо за предотвратяване на разкъсвания. Има ли някакви странични реакции при теб, някои казват че не се разтварят добре?

# 133
Здравейте,

Аз също, защото в описанието пише, че е помощно средство при лечение на гъбични и вирусни инфекции и нищо за предотвратяване на разкъсвания. Има ли някакви странични реакции при теб, някои казват че не се разтварят добре?

https://www.credoweb.bg/page/21374/silvergyn-plus-silverzhin-ply … expandedInfo=true

Ето тук намерих малко по-подробна информация за действието на всяка една от съставките - някои би трябвало да подобряват еластичността. Въпреки това не попаднах никъде на конкретно предписание за поставяне преди раждане с цел по-малки разкъсвания.

Нямам никакви странични реакции. Успокоявам се с това, че през цялата бременност не ми се е налагало да използвам никакви медикаменти и че в описанието пише, че е подходящ за бременни.

# 134
  • София
И на мен ми бяха изписали тези глобули и ги поставях, но не мога да кажа дали са помогнали, защото се наложи да родя секцио.

Общи условия

Активация на акаунт