Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 30

• 64 142
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Има единични и двойни, не съм чувала за вип Simple Smile
Единичната е двойно по-скъпа, но пък може да ти идват на посещение в нея.

О, значи аз грешно съм разбрала. Тоест няма вариант да не плащаш за стая, или единична, илк двойна. Аз мислех, че има обикновени без допълнително заплащане.

Аз също мислех,че има обикновени стаи,но уви не. Преди на сайта беше изписано пожелателно заплащане на единична и двойна стая с по-добри условия,но вече  всичко е променено явно. Мисля,че са прекалили с тези цени...

# 586
Да, точно с такова впечатление бях останала, че тези цени са за по-специални условия...прекалено е наистина

# 587
Здравейте,
Родих нормално на 24.12 и цените бяха, както са написали момичетата. Аз лично заплатих:
1600 лв. - раждане;
700 лв. - пакет за бебето;
100 лв. - 1 нощувка в двойна стая;
2х200 лв. - 2 нощувки в единична стая;
2х50 лв. - 2 нощувки на таткото;
85 лв. - административна такса.

Всичко ми излезе 2985 лв.

Докато бях на 3тия етаж, една от акушерките спомена, че догодина, т.е. 2020, родилното отделение ще се мести на 5ти етаж.

А тази административна такса за какво е?

Честно казано, не знам за какво е. Имам бегъл спомен, че е обвързано с нощувките - ако са до 3 се плаща 85 лв., за повече от 3 - 120 лв. мисля, че беше. Но пак казвам, че не съм сигурна. Като ни изписваха, съпругът ми плати всичко и главно той се занимава с документацията, че аз не бях много много в кондиция Grinning

Edit: На касовата ми бележка пише 'такса битово обслужване от 2 до 3 дни (с 2 до 3 нощувки)'.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 21:08 от FBID1594016662

# 588
От повеме от година вече ги няма четворните стаи, за които не се доплащаше. Най-изгодният вариант сега е избор на двойна стая (съвсем Ок опция, ако не се държи на присъствието на таткото).

# 589
Аз мога да кажа, че избрах двойна стая, защото не исках да съм сама, а и се бяхме разбрали с таткото да не спи при нас. Оказа се, че всички искат да бъдат в самостоятелна стая и 2 от нощувките аз бях сама в двойната стая.

Вероятно наистина има промени, защото на една картинка в сайта ми изглежда, че има в стаята 3 легла. Ако това са стаи, които няма да се заплащат съм съгласна, но да искат отново по 100 лв, вече наистина прекаляват.

# 590
Това е частна болница как няма да има плащане за стая , Това да не е майчин дом . Всичко си плащаш там логично

# 591
  • София
Прекалено е и още как. Това в медицинско заведение и е редно да се заплаща за медицинската услуга, а битовите условия да са включени в цената. За допълнителен комфорт вече е ок да се плаща отгоре.

# 592
  • София
Няма как битовите условия да са включени в цената на медицинската услуга. Лично аз избрах Токуда и заради условията. Не исках МД, не исках ТК. Да, новата такса не ми харесва, не одобрявам, но законът им дава възможност да намерят вратичка. В друга частна болница откровено лъжат като я прикриват под "Индивидуално сестринско наблюдение". Токуда поне коректно фактурират.

# 593
  • София
85лв такса е за “ Подобрени битови условия”. В момента лежа в Токуда след секцио по спешност. След деа дни мисля, че ще ни изпишат и ще пиша за актиализираните цени, защото актуализация със сигурност има от 01/01/2020 и то не само за раждане и болничния престой, но и на прегледите. Вече първичен АГ преглед е 95лв.

# 594
За пишеш и за впечатленията от екипа на раждане и въобще всичко останало!

Честито!

# 595
  • София
Честито бебче!
Очакваме разказа ти Simple Smile

Интересно ми е какви са тия 3-ни стаи и още ли преди секцио настаняват на долния етаж и след това качват горе.

# 596
За 3-ни стаи аз не разбрах да има. Секциото имат 1 нощувка долу в четворките, която не се плаща. Аз такава такса от 85 лв. не съм плащал май... 1605 лв за раждането, 390 за стаята и 700 лв за бебето.

# 597
  • София
Благодаря момичета! Heart

Тройни стаи няма. Това лято си полежах по ред причини във всички възможни АГ отделения и мога да кажа, че стаите са за 4, 2 или 1 човек + посетител ако желае.
Когато постъпващ за раждане те настаняват в родилното на 3 етаж, там няма много стаи и жените минават транзитно, т.е. Настаняваш се, раждаш, престояваш 2 или 24 часа според вида раждане и АКО бебче няма нужда от специално наблюдение и грижи ви качват заедно на 5 етаж. Ако обаче бебенце има нужда от кувьоз или изследвания или каквото и да е, майката се мести на същия етаж, но в съседния коридор, което всъщност е Гинекология и Високорискова бременност, за да р на един етаж с бебето си и да го посещава два пъти дневно.
В момента, в който бебето е добре се качват на 5 етаж до края на престоя или си отиват вкъщи.
Това е което се сещам за сега, цени актуални още нямам. Впечатленията ми като цяло са много добри. Целият медицински персонал е адски отзивчив само леки изключение правят Неонатологията, но ви пожелавам да нямате нужда от тях.

# 598

Ето актуални цени от днес взети.

# 599
Единствената разлика е в цените на стаите, но пък престоя за придружител са го намалили.

И ако се сметне единична стая с придружител излиза почти същото като преди.

Общи условия

Активация на акаунт