Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 30

• 63 865
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте. Имам няколко въпроса. Можете ли да ми препоръчате лекар наясно с тромбофилии/мутации? Също така може ли да се ходи без час, ако е наложително и да чакаш определен лекар да те вмъкне евентуално? И ако искам да се преместя да се следя там от друга частна болница какво ми е нужно? Благодаря!

# 691
Здравейте. Не съм точно по темата, тъй като не става въпрос за раждане, а сме  в Токуда по клинична пътека 5 дни. Ако състоянието се подобри, можем ли да тръгнем по-рано, какви са вариантите...просто не искам детето да пипне още някой вирус допълнително, ако можем да провеждаме лечението и вкъщи? Знаете ли нещо по въпроса? Благодаря!

# 692
Здравейте. Имам няколко въпроса. Можете ли да ми препоръчате лекар наясно с тромбофилии/мутации? Също така може ли да се ходи без час, ако е наложително и да чакаш определен лекар да те вмъкне евентуално? И ако искам да се преместя да се следя там от друга частна болница какво ми е нужно? Благодаря!
Здравей,аз имам доказана Тромбофилия,установена след прокървяване в началото на бременността.Моята гинеколожка д-р Богданова,видя проблема навреме ,назначи ми изследвания(едно от изследванията,беше генетично),след това ме насочи към доц.Паскалева(Национална Кардиологична Болница) .Предварително се записва час,и предполагам трябва да носиш всички изследвания и документи когато решиш да се следиш при друг лекар в друга болница за да се запознае със състоянието ти.Важно е ,защото тромбофилията не е шега работа,аз бях на терапия (инжекция от края на 2 месец до раждането(в 38г.с  родих), която не трябва да се прекъсва.

# 693
  • София
д-р Колева също разбира и следи жени с тромбофилии. Приемала ме е по спешност, имаме връзка постоянно по телефон/вайбър.
Аз сама се насочих към проф. Паскалева (преди за 1-ви път да посетя Колева), следвам какво ми казва, предавам на д-р Колева. Тя ми следи кръвотока, пуска ми изследвания свързани с развитието на бебето и бременността и някак си има добър синхрон.
За сега ми е рано и не знам до кога ще пия аспирина и ще бия клексана (клексана ще е най-вероятно до деня преди секциото).

Чувала съм, че доста от лекарите в Токуда имат добра представа от тромбофилии и евентоалните усложнения. За д-р Илиев съм чувала, за д-р Нашар и т.н.т.
Смятам, че при всеки доктор в болницата се следят жени с тромбофилии. То в днешно време която не се е изследвала, тя не си е открила, а какво да говорим при повтарящи се загуби.

Лично аз не бих разчитала обаче АГ да ми назначи терапия, евентоално да започна с някаква, да, но след това си трябва специалист хематолог, какъвто има и в Токуда, каквато е и проф. Паскалева.
Работата на хематолога и АГ трябва да е синхронизирана.

Примерно при мен се забеляза на 2 прегледа леко променен кръвоток от едната страна. Отидох при Паскалева, оказа се от изследванията там, че дозата аспирин ми идва малко, Увеличих я, в следващите 2 седмици бях на 2 доплера, на втория кръвотока беше доста по-добре. Отидох пак при Паскалева, пуснахме пак изследване за аспирина, като вече съм пила по-голямата доза 2 седмици, стойността излезе по-добра и останах на тази доза. Но и двете лекарки искаха да се уверят, че при другата всичко е ок. Ако нямаше подобрение на кръвотока, сигурно терапията ми нямаше да остане такава.

Дай Боже само хубави кръвотоци и свежи плаценти на всички бременни! Simple Smile

# 694
  • София
Каква е цената на ВИП/самостоятелна стая? Питам специално за общата хириргия, но предполагам във всички отделения цената е една и съща.

# 695
  • Sofia
Подкрепям мненията на момичетата за следвне в Токуда и тромбофилии. Аз съм при Нашар. Наясно е, следи кръвотока, но не разчитайте да върши работата на хематолог. Просто регистрира терапията. При мен Паскалева е тази, която следи показателите и съответно пита как са диплерите, какво казва АГто и тн. Трябват ви двама специалисти, не само АГ.

# 696
Здравейте,

Графикът на лекарите на първата страница актуален ли е? Наистина ли приемат само по половин ден на седмица, ако е така - колко по-напред се запазват часовете?

# 697
Едва ли е актуален. Звънни на регистратура и попитай.

# 698
  • Sofia
Здравейте, имате ли представа какво се случва с АГ прегледите в Токуда- при така създалата се ситуация. По време на двете грипни вълни, платените прегледи и тоновете си ги имаше. Но с тоя пълен блокаж на всичко..:.. другата седмица съм на тонове... дано има. А и съм в 36 седмица. Преди малко четох коментари за друга частна болница- не можеш да си купиш вода, таткото не е виждал бебето, няма външни хора( никакви) на изписването. Някакъв кошмар

# 699
  • София
Не само в частните болници са ограничени свижданията, в Майчин дом също е така (предполагам и във всички останали). Влиза родилката, ражда, изписват я с бебето и по живо по здраво, такива времена доживяхме..
Предполагам, че щяха да се обадят по телефона, ако отпадат прегледи и часове.. или не?

# 700
Нормално е да няма свиждания,  чак се чудя на изненадата?! Искате да се вкара грип или вирус при децата или персонала?

# 701
  • Sofia
Нормално е да няма свиждания,  чак се чудя на изненадата?! Искате да се вкара грип или вирус при децата или персонала?
аз не говоря за свиждане с тумба роднини. Говоря за ломентът, в който в Токуда показват бебето на таткото. Аз съм раждала там. Таткото можеше да види бебето веднъж, веднага след раждането и после на изписването. По това, което чета за други частни болници- таткото вижда бебето на изписването, изписване реално няма, таткото (ако е допуснат), не стига до вратите на родилното, а на входа на болницата- централния, където мъ се дава багажа и майката носи бебето до там. Ето за това питах дали някой има идея за Токуда, а не свиждания....

# 702
Съмнявам се, като чета заповедта на министъра.
Нали за да го види трябва да влезе в отделението.  Ако все още се ражда на ет 2, там е ICU да недоносените. Въобще не вярвам да поемат такъв риск.
А ако го правят ще съм безкрайно разочарована.

# 703
  • София
В тия времена, аз бих се радвала да вляза да раждам здрава и да родя здраво бебе.
Все ще ми е тая таткото дали ще го види в първите минути. Ще му го снимам и ще се гледаме цял живот.
Ще се радвам докато дойде моя ред Токуда да не е затворена под карантина, защото един болен да каже че се е разхождал из болницата, сещате се как ще я затворят под карантиба и ще се пренасочват хората.

Моя термин е юни, направо не ми се мисли на какво положение ще е всичко тогава. Sad

# 704
В следващите месеци трябва да се сведат такива неща до минимум. Съгласна съм. Подкрепям и Брайда. В това.време да сме здрави, майната му на другото.

Пс. Вчера водих детето в ситиклиник. С температура и диария. Мериха температура на всички ни и допуснаха само един родител на прегледа. Така че мерките са сериозни и не е случайно. Забравих коя държава беше забраниха и доставките по домовете. Това дали щеше да се случи, ако положението не е сериозно....

Общи условия

Активация на акаунт