Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 30

• 64 034
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Надали, когато родих във Вита имах и торба на корема и ме натискаха 2 пъти на ден на всяка виЗитация, а първия ден дори повече.
Нямам джоб...

Сестра ми роди 2 пъти в токуда, натискаха я и няма джоб ...
До късмет си е явно Simple Smile

# 646
Не знам направо вчера си говорихме с мъжа ми една пълноценна болница няма . Или джобоветще има или Неанотонология няма като хората , Или е мизерия , Или лекарите са шашави .

# 647
Натискането е за да се види как се прибира матката и дали "изхвърля кръв.

Няма как да ти образува джоб.

# 648
  • София
Не знам направо вчера си говорихме с мъжа ми една пълноценна болница няма . Или джобоветще има или Неанотонология няма като хората , Или е мизерия , Или лекарите са шашави .
Това, че тук няколко човека споменахме, че сме получили джобове, далеч не означава, че в други болници джобове не стават. То дори не се знае дали е от техниката на оператора или от специфики на тъканите и на конкретния организъм. Така че специално за джобовете според мен работата е "плюй си в пазвата и се моли да не ти се случи", друго няма какво да направиш.

Как ме подсетихте за това натискане... Вярно беше гадория. Най-лошото обаче беше, че никой преди това не ми беше казал, че ще се случи. Навсякъде хората пишат за бръсненето, клизмата и раздвижването, но за пустите торби с пясък никъде не бях прочела.

# 649
А какво правят реално ако не дай си боже се получи джоб ? Хистеро или през корема пак режат ?

# 650
  • София
Хистерото е през влагалището. С упойка за 15-20мин и то само ако пречи на месечния цикъл или за следващо бебе.
При по-сериозни случаи се прави лапароскопия - с мини дупки през корема се влиза (пак с упойка).
Минала съм ги и двете, за мен са нищо работа. Проблема е, че човек като има бебе не му се занимава с доктори и операции, ама...

Генерално ако исмоцелето е голямо, може да се задържа кръв от цикъла и да има дълго време зацапване, което може да не свърши до следващия цикъл. Това например не е ок.
Сигурно мн хора не подозират че имат и не им пречи на нищо.

До сега това, че не се говори за исмоцеле/джоб в темите за раждане на други клиники, не значи че не се случва.

Просто тука в тая тема много жени, правили инвитро, искащи още деца, правещи интервенции и диагностични хистероскопии, участваме и виждаме последиците.
А при доста жени се вижда с ехографа ако доктора е читав.

# 651
Изобщо не е ок да  се подценява такова зацапване , аз имам хистероскопия . Разбирам че и в друга болница може да се случи то това е ясно Simple Smile

# 652
Здравейте, аз родих нормално и на визитация сутрин проверяваха вероятно матката, тъй като имаше леко натискане около пъпа, но не мога да кажа, че е било болка, всичко аг, които минаха бяха внимателни.

# 653
  • София
Изобщо не е ок да  се подценява такова зацапване , аз имам хистероскопия . Разбирам че и в друга болница може да се случи то това е ясно Simple Smile

Точно това написах, ако има зацапване дълго след края или дълго преди началото може да е от исмоцеле, но може и да е и на хормонлна основа. Не е за подценяване, защото задържането на менструална кръв в матката или кухина в матката определено не е ок, но за това имаме глави, да се прегледаме и оправим.
Аз се примирих, че е много вероятно да трябва после да мина я хистеро, я лапаро... - ще минавам, само да родя живо и здраво бебе и всичко да мине добре!

Аз минах лапаро, което е в следствие на първото ми секцио, да, не беше исмоцеле, но бяха множество сраствания, осуквания на тръбите, яйчници долепени за коремната стена. И от там заключението - маточните тръби не функционират. Второто ми бебе, което дано родя близо до термин е след инвитро. Първото си ми беше нормално заченато.

# 654
Ние жените сме ебати хората чесно . Пу да се родя мъж в следващия живот .

# 655
В Токуда ли са нанесли тези щети на тръби, яйчници прочие ?

Точно това написах, ако има зацапване дълго след края или дълго преди началото може да е от исмоцеле, но може и да е и на хормонлна основа. Не е за подценяване, защото задържането на менструална кръв в матката или кухина в матката определено не е ок, но за това имаме глави, да се прегледаме и оправим.
Аз се примирих, че е много вероятно да трябва после да мина я хистеро, я лапаро... - ще минавам, само да родя живо и здраво бебе и всичко да мине добре!

Аз минах лапаро, което е в следствие на първото ми секцио, да, не беше исмоцеле, но бяха множество сраствания, осуквания на тръбите, яйчници долепени за коремната стена. И от там заключението - маточните тръби не функционират. Второто ми бебе, което дано родя близо до термин е след инвитро. Първото си ми беше нормално заченато.

# 656
  • София
О, не, във Вита Simple Smile
Нооо аз не мога да виня лекаря, бебето беше седалищно, в изключително гадна поза, беше една голяма борба това секцио, те дърпат, тя влиза навътре... натискаха ме, виждаха ми се звезди, бях убедена че ще умра...
Генерално мога да изсипя целия си хейт на лекаря и тнт, нооо осъзнавам, че ситуацията беше безумна Simple Smile

# 657
  • София
Здравейте!
Някой има ли мнение за др.Емма Добрева АГ от Токуда?
Попаднах на много лоши коментари за нея,а вече бях на преглед при нея и не знам дали да и се доверя за напред.

# 658
  • София
Имам ужасни спомени от тази лекарка. Обяви, че ще е цяло чудо да забременея. Отношението и беше кошмарно. Тя беше причината около година да заобикалям Токуда. В общи линии нейният репертоар е един същ - гъбички, раничка на шийката на матката и поликистозни яйчници. Разбира се, може да се е променила. Аз бях на прегледи при нея юни 2018 година.

# 659
  • София
Каза ми че имам:
-поликистозни яйчници
-раничка
-ендометриозни образувания
Каза и че е добре да ми се направи биопсия.
Никой преди нея не ми е казвал тези неща.
Възможно ли е да си измисля диагнози??😳

Общи условия

Активация на акаунт