Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 авг. 2019, 23:13 ч.

Машина за хляб - 65 тема

  • 3 580
  • 94
  •   1
Отговори
# 15
  • Добрич
  • Мнения: 4 119
Заменяла съм около 1/4 от водата в рецептата с мляко, прясно или кисело. Получава се чудесен хляб и мисля, че може да се приложи към всяка рецепта.

# 16
  • Мнения: 3 119
Вела, с кисело или прясно мляко ти харесва повече. И слагаш ли яйце?

# 17
  • Добрич
  • Мнения: 4 119
И двата варианта стават вкусни и се харесват у дома. Не мога да избера. Използвам класически рецепти без яйце.  С яйце имам друга рецепта, но отдавна не съм я правила.

# 18
  • Мнения: 2 351
Хлябът ми започна да залепва за казанчето и трудно се вади, ако не съм  намазала обилно с олио още преди пускането на машината. За смяна ли е вече казанчето?

# 19
  • Добрич
  • Мнения: 4 119
Надраскано ли е казанчето? На Мулинекс ми залепваше за бъркалките, но за казанчето не ми се е случвало, а от 2009 до сега съм сменила няколко казанчета, че и машината.

# 20
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 3 581
Хлябът ми започна да залепва за казанчето и трудно се вади, ако не съм  намазала обилно с олио още преди пускането на машината. За смяна ли е вече казанчето?
добави 1-2 с.лъжици брашно в тестото.
всъщност следи си консистенцията му. пощипвай го.  Laughing

# 21
  • 1st floor
  • Мнения: 6 395
Забелязах, че хлябът с квас се вади по-лесно от казанчето, когато постои след печенето в него  15-20 минутки.

# 22
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 3 581
и хлябът с мая се вади по-лесно след като престои няколко мин. след изпичането му.
но щом е залепнал вероятно проблема е друг.

# 23
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 301
Заменям част от количеството вода с айрян в рецептата за пълнозърнест хляб със семена от книжката с рецепти на Силвър крест и става чудесен хляб
Може ли рецептата?
Рецептата е следната: 150 мл.айрян или негъсто кисело мляко, 150 мл.вода, 1 ч.л сол, 1 с.л краве масло, 1 с.л олио (може и само  с краве масло или само с олио) 240 гр.пълнозърнесто брашно,240 гр.бяло брашно, 1 с.л захар, 6 гр.суха мая, 60 гр.микс от семена. Програма 1 за хлебопекарна Силвър Крест, тегло 1 кг

# 24
  • Мнения: 2 351
Надраскано ли е казанчето? На Мулинекс ми залепваше за бъркалките, но за казанчето не ми се е случвало, а от 2009 до сега съм сменила няколко казанчета, че и машината.
Изобщо не е надраскано, затова се чудя. В горната част залепва хлябът и ако не съм намазала с олио, го вадя или на парчета, или хващам казанчето с две ръкавици, обръщам го и започвам да го блъскам силно по дъска за хляб, докато се отлепи. Преди изобщо не беше така, изваждаше се лесно.
Бонго, имаш предвид да правя по-твърдо тестото ли? Ще пробвам, благодаря. И ще го пощипвам Grinning

# 25
  • Мнения: 933
Много благодаря, I am the same, ще го пробвам още утре. Simple Smile

# 26
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 3 581
Бонго, имаш предвид да правя по-твърдо тестото ли? Ще пробвам, благодаря. И ще го пощипвам Grinning

това аз го имам в предвид. за него незнам.

# 27
  • Мнения: 2 351
Разбрах, разбрах Grinning наздраве и дано подейства Flowers Hibiscus

# 28
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 3 581
няма да подейства, разбира се. заради умишлената грешка  hahaha

# 29
  • Мнения: 4
Здравейте! Имам хлебопекарна (от скоро) и най - малкият грамаж хляб е 1000g. Проблемът е, че това количество ни е много. Бих искала да правя 500g хляб. Имам програма на пекарната, която позволява сама  да прорамирам какво да се случва. Може ли да ми дадете съвети какво да направя?

Общи условия

Активация на акаунт