Модни консултации 41

• 46 516
  • 773
  •   1
Отговори
# 660
Имам позната, която всеки ден си купува от разни сайтове дрехи, от евтини, по-евтини, даже сезон няма да издържат. Натрупала е планини от боклуци. Какво като може да сменя всеки ден тоалета?

Купете си по-добре едно нещо, но качествено, да ви е кеф да го носите.

# 661
  • Бургас
Казваш ни как да си харчим парите ли?! Дали някой поиска такъв съвет от теб?

# 662
Имам позната, която всеки ден си купува от разни сайтове дрехи, от евтини, по-евтини, даже сезон няма да издържат. Натрупала е планини от боклуци. Какво като може да сменя всеки ден тоалета?

Не винаги скъпото е качествено и обратно... Всеки иска качествени дрехи и обувки, ако може на достъпни цени... И не винаги да купиш едно скъпо нещо е по-добрия вариант, защото "една птичка пролет не прави" и все пак трябва да има с какво да носиш това единствено скъпо нещо...За това някои хора предпoчитат за 200 евро да си напълнят гардероба за сезона, а други си купуват само нови обувки и чанта за толкова, а си носят дрехите от миналия сезон.... Различни хора, различно виждане на нещата...
Днес ми дойде змийската чанта и на пръв поглед не съм нещо очарована. Доста е по-тъмна от снимките, иначе като големина и мекота е добре.. И сега съм в чуденка дали да я оставя или да я връщам...
Скрит текст:

# 663
Казваш ни как да си харчим парите ли?! Дали някой поиска такъв съвет от теб?

отговарям на въпроса по следния начин - от двете (ботуши/маратнки) купи по-качествената стока.

# 664
А тя дали не каза или двете, или нищо като уточнение. Да не говорим, че май и ги поръча вече 😂

# 665
Не държа дрехата да е скъпа, но много държа да е качествена. А обикновено евтините са китайски. Едно, че им личи от километри, друго, че се съсипват за отрицателно време. Аз винаги се майтапя, че не съм толкова богата да нося евтини обувки. Едно време като девойка съм си купувала Паоло Боклучели Simple Smile Ами точно 10 дни приличат на нещо и после са разлепени мекици. А като си накупих един чувал дрехи от Тера нова като невидяла и след месец ставаха само за вкъщи. Абсолютни парцали.

# 666
  • Street of Dreams
Твърдото ми мнение е, всеки да си харчи парите както иска. Последният ми дерт е дали на някой познат дрехите са му маркови.

# 667
Твърдото ми мнение е, всеки да си харчи парите както иска. Последният ми дерт е дали на някой познат дрехите са му маркови.

А, то за някои маркови са и тия масовите по моловете- Уайкики, НМ, Бершка и т.н. А те са едно качество....

# 668

А, то за някои маркови са и тия масовите по моловете- Уайкики, НМ, Бершка и т.н. А те са едно качество....

Без да считам, че са маркови и или да споря, Уайкики имат сравнителна издръжливост и качество на материята. Особено в сравнение с други от същия ценови клас. За останалите споменати съм съгласна.

# 669
Най-некачествени дрехи съм попадала на Зара (макар че цените им са УАУ), не че НМ са нещо по-добро... Просто има попадения и други много зле. Аз харесвам някои мои неща от С&А, но не и детските, които съм вземала... От Заландо пък само на боклуци попадам и почти всичко връщам. Там обувките са с някакви нереални номера (2-3 номера по-големи идват)... Абе трудно се избира от онлайн магазин като не може да видиш добре материята и качеството... За обувки още повече... Satisfied

# 670
Извинявам се ако говорите за качество говорете за марки от по висш клас.

# 671
Извинявам се ако говорите за качество говорете за марки от по висш клас.

По дефиниция качеството е субективно понятие. За Вас качество е едно, за друг - нещо различно. Някои карат Renault и са доволни, други искат Alfa Romeo... Откакто балеринки на CK се разпаднаха след 5 носения, а клъч на Guess започна да се люпи, не деля продукти според бранда. Понякога всичко е до късмет. А да говорим за марки от висш клас не е коректно, защото различните хора имат различни възможности и предпочитания.

# 672
Не знам къде живеете и работите, но аз лично дрехи и аксесоари висок клас никога няма да си купя, защото никак не ми се вписват в ежедневието. За Зара подкрепям, не знам що е толкова прехвалена марка, харесвам няколко техни парфюма, но дрехите.....нищо не ме е впечатлило. Няколко детски имаме, обикновени памучни, обувките им са някакви безумни цени, чак се чудя кой купува на нормални цени

# 673
Ако искате да си поговорим за марки по-висок клас. Как тениска на Бос избеля след първото пране на 20 градуса деликатна програма, нищо че по етикет пишеше 40 градуса. Или как дънки на Кавали боядисваха всичко, което се допре до тях. Или може би как обувки на бикембергс, които в магазина струваха 500 лв. ми правят краката на туршия. И как в същото време имам китайски дрехи за смешни пари, които не са мръднали, а ги поцепвам от носене и пране. Лично аз мразя грандоманията и зора за марки. Гардеробът ми е пълен с боклучаци за големи  суми и с качествени дрехи за никакви пари.

# 674
Ни Зара, ни НМ свързвам с качество и стил. Аз, поне. Това са си масови дрехи. Уайкики съм склонна да се съглася, че като материя и изработка са една идея по-добри от тях, но не са някаква висша мода също. Просто марки и толкоз.
От популярните онлайн магазин, например, съм бивала до сега много доволна от Масимо дюти. Точни, коректни, материите са чудесни, изработка отлична, кройки, отговарят си като размери. Манго също мога да вмъкна тук. Има и наши онлайн магазини, които си ползвам без проблем, защото знам, че описанието отговаря на реалността.
Не се съобразявам с това, което масата определя като приказно, коачествено, модно, най-, по- и т.н. Просто съм опитвала и сама съм си установила кое ми допада, от кое съм бивала доволна и от кое - не. Затова и споделям, че има и наши и чужди добри и кофти сайтове. И аз имам качествени дрехи на не особено високи цени и от не кой знай колко популярни световни марки, които си нося с удоволствие дълго време, без да се повредят.

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 15:07 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт