Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да избера подходящо зарядно устройство за моя смартфон?
Какво да правя, ако продавачът не изпрати поръчката ми от AliExpress?
Как мога да избера съвместим с мобилния ми оператор мобилен телефон от Aliexpress, без да срещам проблеми със SIM картата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да избера подходящо зарядно устройство за моя смартфон?
За да изберете подходящо зарядно устройство за вашия смартфон, вземете предвид марката и модела на процесора на телефона. Например, ако вашият процесор е Qualcomm Snapdragon, използвайте зарядни устройства със стандарти като Quick Charge 2.0/3.0/4.0. За други процесори се консултирайте с интернет за необходимия стандарт за бързо зареждане и потърсете съответно зарядно устройство. Уверете се, че избраното от вас зарядно устройство е съвместимо с вашия смартфон, за да избегнете проблеми със зареждането.
-
Какво да правя, ако продавачът не изпрати поръчката ми от AliExpress?
Ако продавачът не изпрати поръчката в рамките на определеното време и искате възстановяване на сумата, изчакайте изтичането на периода за защита и след това отворете спор. Обикновено възстановяването на сумата отнема от 3 до 20 работни дни. В случай на проблеми с доставката е важно да наблюдавате състоянието на поръчката и да използвате спор, ако не получите стоката в рамките на определения срок.
-
Как мога да избера съвместим с мобилния ми оператор мобилен телефон от Aliexpress, без да срещам проблеми със SIM картата?
Когато избирате мобилен телефон от Aliexpress, важно е да проверите дали моделът е съвместим с вашия мобилен оператор и дали е отключен. Преди да направите покупка, консултирайте се с вашия оператор относно съвместимостта на модела и проверете дали телефонът е отключен. Това ще ви помогне да изберете правилния модел, който няма да причини проблеми със SIM картата и вашия оператор.
-
Какво да правя, ако поръчката ми от AliExpress не пристигне навреме и продавачът откаже да предложи възстановяване или удължи времето за доставка?
-
Как мога да поръчам безопасно батерия за смартфон от Aliexpress, като се има предвид забраната за въздушен транспорт?

Днеска са точно. Подсещам праодавача на 40ти дена защото според пощенските норми 45 дена е срока след който R* пратките се считат за загубени и се предизвиква т.н. издирване. Издираването се прави от Сингапурските пощи по искане на продавача. Та продавача да има 5 дена да придвижи искането за издирване. Станат ли 50 дена и няма ли раздвижване вече е за диспут. Спокойно може да се пуска диспут пратката е в транзит срока на защита изтича. Пускали са издирване и преди 45ти ден но много рядко продавачите се навиват да го направят. След като се пусне издирване на 45 ден - БГ пощи и междините центрове имат 5 дена да отговорят къде е пратката и да я "задвижат" отново по маршрута. Няма ли нови статуси след 50ти 55ти ден значи или не е пуснато издирване или пратката не е открита (т.е. някой мърляч не си е свършил работата).