Пазаруване от Aliexpress.com 57

• 31 270
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Ох, ще полудея с 3 пратки вече. Поръчани са на 28 октомври!!! и продавачите автоматично ми удължават срока за шипинг, което не ми харесва. Но пък освен да чакам, не знам какво да правя, и на трите пише, че от 9 декември са в България. Нормално ли е да ги чакам 3 месеца и все още да са заседнали някъде?! Ужас!! Мога ли да отворя диспути вече, или да чакам още?! Те се опасяват да не си искам парите, защото трябваше ноември да са тук, и автоматично ми удължават времето. Ама и те са едни.....

# 541
  • на морето
Здравейте! Преди време някой беше показал едни много красиви книгоразделители. Иска ми се да поръчам за колежки за подарък за 8 март, но не знам как да ги търся. Мисля, че бяха метални с различни фигурки. Моля за помощ. Благодаря предварително!
Аз да се само цитирам, но май няма да получа отговор. Тя темата стана само за проследяване на пратки. Нищо не се споделя.

# 542
# 543
Ох, ще полудея с 3 пратки вече. Поръчани са на 28 октомври!!! и продавачите автоматично ми удължават срока за шипинг, което не ми харесва. Но пък освен да чакам, не знам какво да правя, и на трите пише, че от 9 декември са в България. Нормално ли е да ги чакам 3 месеца и все още да са заседнали някъде?! Ужас!! Мога ли да отворя диспути вече, или да чакам още?! Те се опасяват да не си искам парите, защото трябваше ноември да са тук, и автоматично ми удължават времето. Ама и те са едни.....
Искате да кажете срока за доставка. С риск да ме набият недоволни членове на групата ще повторя за Н-ти път. Когато пратката надвиши гарантираният от продавача срок (обикновено 60 дена) пускате диспут и али връщат парите. Пристигне ли след спечелване на диспута не дължите нищо на продавача. Има изклчения- R*XX пратките ги намират и доставят (за тях не се чакат 60 а 40 дни и се иска издирване).Вече е забранено да се пуска диспут за пратки дето не се следят в Бг. Някой не се съобразяваха и тряскаха диспут на 20 ден за стока от 20 стотинки.Вашият случайне е такъв и спокойно си правете диспута. Срока за доставка е преоразмерен двойно и тройно. За съжаление някой пощи злоупотребяват със сроковете (не визирам само и единствено БГ пощите).
Някой получил ли е нещо със Сингапрците тази седмица? При мен мина почти месец вече и днес писах на продавача, че не съм получил още нищо, не знам дали ще ми отговори, но не знам какво друго да направя.... по всичко изглежда, че тази година няма да получа нищо.
Проблемите не са в Сингапурските, Китайските или Белгийските. Набийте си го веднъж за винаги в ...
Къде са проблемите, за да си ги набием, при положение, че хора си получават нещата много по-бързо с други доставчици, а няколко души вече писаха, че със сингапурските им се бавят от 2 месеца. Може би извънземните виновни, че след като напуснат Сингапур пратките потъват в дън земя, пътувайки със скоростта на сакат охлюв.
Може би догодина по същото време ще имате натрупани достатъчно знания и опит да си отговорите сами щом искате да го научите без да прочетете малко повече от постовете назад. Така да бъде. На сила хубост не става.

Може би съм изчел всичко което се пише назад, и единственото оправдание на забавянията което откривам е, че било "натоварен сезон".... ама явно все пак натоварен за едни повече, от колкото за други. Явно все пак не им трябва помощ да "вдигнат самолета", защото доста добре се справят с "набиването", без да е нужно сами да си го "набиваме". Защото също така назад ясно може да се види, как пратки с Китайските пощи или други доставчици вмомента пристигат по-бързо от тези със Сингапурските. Не трябва да съм гений, за да забележа, че преди време тези пратки са пристигали мноооого по-бързо със същия доставчик от колкото през последните 2 месеца "натоварен сезон". Но да кажем, че вината не е в тях, вината е, че най-вероятно пътувайки минават през Бермудския триъгълник и се губят за неопределено време, докато евентуално рано или късно магически се озоват на българска територия. Все пак и извънземните са много натоварени този сезон и трябва да имаме повече търпение, докато ги телепортират.
https://analytics.17track.net/en/channelt#send=0301&rec=0217
Един инструмент за да можете да сравнявате ситуацията и да правите изводите. С нашата любима поща е въпрос на лоша организация или отклоняват средства от междуародните доставки за да ги дават на други губещи подразделения. Доставките до БГ са едни от най-скъпите и некачествените. От време на време трябва да ги "разритат" за да си отпушат пратките. Това че веднъж се запушват сингапурските друг път Китайскте трети път други и коя е причината се вижда на линка даден в началото. Когато има една и съща тенденция в рзлични държави проблема не е при нас, но когато от 1000 пратки имаш 200 забавени над 30ти ден и от 10 000 пак имаш толкова забавени значи на тези с 1000 (визирам бг пощи) нещо им куца и трябва да се прилага метода за набиване с дървен предмет, защото и главата е дървена.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 09:56 от netman71

# 544
А как да ги "разритат" за да си отпушат пратките? Продавача явно не му се занимава, може би трябва да станат 40 дни за да го помоля по-настоятелно да предприеме нещо. Аз не знам какво мога да направя? Да пиша на Сингапурските пощи и на нашите пощи ли? Или просто да си чакам.

# 545
  • Бургас
аз имам канселирана прадка, писах на продавача и каза че ще е прати наново но няма да стане в близките 2 седмици - може би има нещо в Китай

не се притеснявам, имам почти 50 дена защита а и продавача е от 3 години на пазара с рейтинг 98,7

# 546
Бях писал на продавача,  че вече 1 месец пратката ми не е получена, и сега ми отговорил:
Dear. If you are worried, you can open a logistics dispute
За какво иска да отварям диспут толкова рано, не може ли да направи нещо? Не е ли по-добре след нова година да пусне издирване, не мога да разбера какво ще решим с тоя диспут.

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 11:45 от ANONIMNIQ

# 547
аз имам канселирана прадка, писах на продавача и каза че ще е прати наново но няма да стане в близките 2 седмици - може би има нещо в Китай

не се притеснявам, имам почти 50 дена защита а и продавача е от 3 години на пазара с рейтинг 98,7
Има нещо гнило в ... мързела на продавача. Пратки от Китай потеглят всеки ден включително една тръгна днес.

Бях писал на продавача,  че вече 1 месец пратката ми не е получена, и сега ми отговорил:
Dear. If you are worried, you can open a logistics dispute
За какво иска да отварям диспут толкова рано, не може ли да направи нещо? Не е ли по-добре след нова година да пусне издирване, не мога да разбера какво ще решим с тоя диспут.
След 30 дена може да му пратите само за информация за проблема но не и да очакванете развитие. За пратки R*XX издирването се иска на 40ти ден, а се прави на 45ти ден, на 50ти е диспута. Според мен продавача е направил каквото може. Следващите стъпки са ваши на 40ти и на 50ти ден. Появи ли се нещо до тогава е добре, но очаквания за 100% пратките да се появяват на 35 ти ден след като сте му писали на 30ти са нереалистични. Чудеса по коледа стават ... само от време на време.

# 548
  • Sofia
Не съм чела предните теми, но имам няколко въпроса:
1) Преди 2 дни започна да се появява съобщение само при отваряне на Алиекспрес, че има data breach и да си проверя паролите в Google Chrome - не го направих, но някой имал ли е такова съобщение? Да не би са хакнали сайта и да са взели информация за картите?
2) Прихващам някакви реферл линкове в последно време - руски, италиански. Трия ги от адреса, но има ли начин перманентно да ги премахна?
3) Някой има ли опит с реферал програмата на Алиекспрес? Ако има сред вас ползващи я имам няколко въпроса, които бих задала на лични.

# 549
Имате бацил, троянец или друг подобен софтуер. Опитват се да ви прихванат паролите.

# 550
# 551
  • Бургас

Има нещо гнило в ... мързела на продавача. Пратки от Китай потеглят всеки ден включително една тръгна днес.

видях причината, изчерпана наличност - но както казах имам много време защита

# 552
Писах наскоро, че чакам 3 пратки от октомври и искам да отворя диспут вече. Е да, ама не става. Пише, че са дошли в БГ и не ми дава да отворя диспута. А са в Бг от началото на декември. Мина месец и ги няма в пощата. Сега какво?!
Иначе официално се отказвам от Али експрес, има същата стока в ибей и с фирма посредник нещата ми идват за няколко дни.

# 553
  • Русе
Моята сингапурска пратка вече е при мен. Браво на китайчо за правилното описание и стойност. Отървах митницата Simple Smile
Чакам още две дребни пратки и в понеделник им изтича срока Sad

# 554
Здравейте,
Имам 2 пратки, които са в България, едната от 16-ти. Звънях в пощата, но казаха да чакам sms. Къде отиват пратките преди да пристигнат в пощата? Къде и как да ги търся?
Вероятно вече са задавани тези въпроси, извинете ме!

Общи условия

Активация на акаунт