Пазаруване от Aliexpress.com 57

• 31 264
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
  • Асеновград
За @Yan25 и @rovaru .
Ако започват с "LVS"  и пише в алито , че са пристигнали  значи са в Белгия . После около месец ще са БГ . Може да проверявате тук
http://parcelsapp.com
и тук
http://www.bpost2.be/bpostinternational/track_trace/find.php
и когато ви изпише това подчертаното значи вече са в БГ и до 1-2 дена обикновено са при вас .
Скрит текст:

# 556
Писах наскоро, че чакам 3 пратки от октомври и искам да отворя диспут вече. Е да, ама не става. Пише, че са дошли в БГ и не ми дава да отворя диспута. А са в Бг от началото на декември. Мина месец и ги няма в пощата. Сега какво?!
Съобщението което получавате е за пратки на ниска стойност. Ще ви разреши диспут на следващият ден след изтичане на защитата или на 61ви ден когато имате удължена защита. Пратките са на ниска стойност и понеже не се следят в БГ сайта е предвидил защита срещу некоректни купувачи.
Иначе официално се отказвам от Али експрес, има същата стока в ибей и с фирма посредник нещата ми идват за няколко дни.
Много правилно решение.
Чакам още две дребни пратки и в понеделник им изтича срока Sad
Здравейте,
Имам 2 пратки, които са в България, едната от 16-ти. Звънях в пощата, но казаха да чакам sms.
За пратки LVS, U*SG, U*CN и подобни са казали правилно да чакате или да станат 60 дена, или да изтече защитата или да получите смс от пощата. Това че пише в страната получател и да са в България са две различни неща. Примерно за LVS пратките излиза страна получател когато са в Белгия.
Проверете дали са на ваше име и дали са в България. Това може да направите само за пратки LVS, може за такива пратки да изчакате още 5 дена, за друг тип пратки диспут 61ви ден или при изтичане на защитата,което настъпи първо.
Къде отиват пратките преди да пристигнат в пощата? Къде и как да ги търся?
Не можете да търсите пратки. Право за това има само подателя. Единствено може да търсите пратка само ако разполагате с копие от разписката за изпращане, но до сега не съм видял някой да е получил такава. Когато пратката не пристигне в срок продавача търси. За R*XX срокът е 45 дена, за останалите 60 дена.

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 17:19 от netman71

# 557
Е днес ми казаха, че имам точно 3 пратки в пощата. Дано са тези, че ми писна. А продавачите автоматично удължават срока без да съм искала..ужас, пишман станах с тоя сайт. И ако ви кажа какво чакам 3 месеца ще паднете. Аман! Само ибей занапред и срещу 2лв и 10 дена са си при мен.

# 558
  • София
Няма как да искаш да пазаруваш за жълти стотинки боклуци, а някой да те обслужва все едно харчиш милиони. Имам сигурно над 200-300 пратки и досега нищо не е изчезнало

# 559
  • Бургас
погледнах какво чакам, и на един номер мислих че не е за мен, като видях как бързо се движи, но ми изписа че е на мое име LVS...    
само че завършва с букви LVS..................N1 и се оказа че пак е обслужван от белгийците, но е пуснат през тези http://www.ubismartparcel.com/en
другите като влязат в хъба на Белгия чакат около 20 дена , а този 4 дена

за сравнение ето едно без ....N1 накрая, вижте колко е чакала след хъба

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 19:00 от musicdoubl3

# 560
А аз да питам защо това ми излиза през сайта на алиекспрес: иначе и чрез другите адреси не мога да проверявам къде ми р пратката Sad

# 561
  • Асеновград
Никъде . Не е пратена .

# 562
И защо така?! А парите бяха изтегляни, какво да направя в такъв случай?

# 563
  • София
Ми пише си - свържи се с тях

# 564
При мен вече 33 дни няма нищо но за сега избягвам да отварям диспути. След нова година ако до 40-тия ден няма раздвижване как да накарам продавача да пусне издирване? Трябва ли да отварям диспут или може да му пиша само? Не съм наясно точно как да процедирам. До 60-тия ден имам ли право да искам връщане на парите или изпращане на нова стока?

# 565
А аз да питам защо това ми излиза през сайта на алиекспрес:
Скрит текст:
иначе и чрез другите адреси не мога да проверявам къде ми р пратката Sad
Тук има всичко: https://www.facebook.com/AliexpressBulgariaFAQ/posts/1103621936450253
Пуснете ли диспут го одобряват за минути най-много за часове. Връщането на парите е по-тегаво 3-20 работни дни.

При мен вече 33 дни няма нищо но за сега избягвам да отварям диспути. След нова година ако до 40-тия ден няма раздвижване как да накарам продавача да пусне издирване? Трябва ли да отварям диспут или може да му пиша само? Не съм наясно точно как да процедирам. До 60-тия ден имам ли право да искам връщане на парите или изпращане на нова стока?
За издирване се пише свободен текст примерно през гугъл "Не съм получил пакета. Моля задействайте процедурата по издирване след настъпване на 45 ден."
На 61 ден имате право на пълно връщане на сумата. Пускате диспут така https://www.facebook.com/AliexpressBulgariaFAQ/posts/1021838561295258 После 15 дена борба така https://www.facebook.com/AliexpressBulgariaFAQ/posts/1025122020966912
За пратки R*XX може да искате издирване и ще я доставят със закъснение, за такива с LVS и други непроследяеми в България не се прави издирване, а само връщат парите.

Готови фрази за издирване от руснаците.Полезни са и за тези дето ползват руската версия на сайта:
Я до сих пор не получил отправленную посылку. Вы можете инициировать ее розыск и получение страхового возмещения?
I still haven’t got the sent parcel. Could you please initiate the search and insurance compensation?

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 20:08 от netman71

# 566
  • София
Една пратка не ми пристигна в определения 60-дневен срок, това са работни дни, уточнявам. Пуснах диспут с директно искане за възстановяване на сумата. Върнаха ми парите след 6 дни. Обаче, два месеца по-късно изненадващо пратката дойде. Сега какво следва?

# 567
  • София
Или пасуваш, че е подарък, или се свързваш с продавача, да купиш нещо от него за тази сума, а той да не прати нищо62

# 568
Здравейте. Искам да попитам, понеже съм абсолютно нова за пазаруването от този маркет - Алиекспрес. Харесала съм си например силиконов гръб, който всичко на всичко струва 1,8 $ (около 3-4 лв.). Пише безплатна доставка. Искам само него да поръчам. Какво означава тази безплатна доставка? Безплатна предполагам в рамките на Китай. Но след влизане в България я поемат прочетох БГ пощи. И това ли влиза в цената? Малко странно ми се струва. Преполагам трябва да се заплати доставката за БГ пощи? Или ще ми вземе тези 3-4 лв. от картата и след 50-60 дена (работни предполагам) ще получа този силиконов без абсолютно никакви други такси или доставки?

# 569
Безплатна доставка означава, че плащаш само силиконовия кейс/гръб. На БГ пощи нищо не се плаща. Не е като в амазон, да поемат доставката само за тяхната държава

Общи условия

Активация на акаунт