Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 авг. 2019, 14:27 ч.

Хормонални изследвания - 9

  • 12 701
  • 345
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 9
Здравей, Денис,

Ще помоля да ми видиш пак излседванията и да кажеш как са?

# 331
  • Мнения: 2
Здравейте, дами. Нова съм тук. От известно време чета, че прогестерон се изследва 7 дни, след доказана овулация.. имах консултация с гинеколог, който ме прати на изследване на 19ти ден от цикъла, но тази подробност не ми беше известна. Резултатът беше 1.7 nmol/l, след което ми каза, че е доста нисък и като ми дойде М. ще проведем лечение. Чудя се дали е редно да започвам някакво лечение с препарати, след като резултата е вследствие на неправилно изследване..? Дайте съвет.
Само да допълня, че цикъла ми е нередовен (последните 3месеца е на: 32дни, 34дни, 41дни). Благодаря!

# 332
  • Мнения: 1 291
Elise_m, ако цикълът ти е дълъг (както е твоят), то овулацията е късна. Пробвай да я засечеш с уринарни тестове 1-2 месеца и след отчитане, отиди на кръвен след 7 дни.

# 333
  • Мнения: 3 121
Ели,  О настъпва до 48 часа след положителния тест за овулация. Така че прогестерон може да пуснеш горе долу на 8мия ден след положителния тест. И аз мисля че в денят който си изследвала не е имало О все още, камоли да са минали 7 дена от нея.

# 334
  • Мнения: 2
Ели,  О настъпва до 48 часа след положителния тест за овулация. Така че прогестерон може да пуснеш горе долу на 8мия ден след положителния тест. И аз мисля че в денят който си изследвала не е имало О все още, камоли да са минали 7 дена от нея.

Да. Чудех се И какво ви е мнението за лечението, което мислят да провеждат (не съм запозната какво точно ще бъде, чакаме М. за да ми кажат, аз предполагам Дуфастон)? Много благодаря за отворите Ви, момичета, аз силно се надявам лелката да пропусне появата си честно казано Grin Misc Baby Bottle но Божа работа! Blush

# 335
  • Мнения: 6
Здравейте!

Днес за пръв път бяхме на консултации за ин витро (живеем в чужбина).

Доктора погледна старите изследвания, които имах. Даде ми нови да извадя на 3 ден и тогава да му звънна да се разберем кога правим ин витро, както и каква ще е стимулацията ми.

Каза, че всички изледвания изглеждат добре. Но естрадиола ми е висок и че фсх всъщност е по-висок отколкото е. (естрадиол ноември месец 110, а трябвало да е около 50, фсх 5.3 горна граница 12, лх 3).

Погледна ме и на уз (18 ден) каза, че имам по 5 антрални фоликула и на двата яйчника. Тук нещо каза, че за моите години... И не чух нищо повече, а аз толкова се бях стреснала, че не можах да го накарам да повтори какво каза. (на 27 години съм)
През последните години колкото пъти да съм изследвала хормони на 3ти ден, естрадиола винаги е бил висок.

Смятате ли, че е трябвало първо да опита да нормализираме хормоните, ако е това възможно, или е правилно решение да постъпваме веднага към ин витро.

След като видя и каза, че имам проблем с хормоните, не е ли редно да пробваме да го решим. Или това е правилното решение, а мен просто ме е страх да не ме гледат като потенциални 5000е.

Какви са причините за постоянно висок естрадиол? Нормални ли са тези антрални фоликули в лутеалната фаза?

Не знам дали има връзка някаква, но в събота имах положителен тест за овулация, а чак днес ми се покачи бт от 36.1 на 36.3.

Май нищо не е както трябва.

Съжалявам за объркания пост и многото въпроси, но нямам с кого да разговарям за това, още повече в чужбина.

Благодаря предварително!

# 336
  • София
  • Мнения: 29 497
Здравейте!
Скрит текст:
Днес за пръв път бяхме на консултации за ин витро (живеем в чужбина).

Доктора погледна старите изследвания, които имах. Даде ми нови да извадя на 3 ден и тогава да му звънна да се разберем кога правим ин витро, както и каква ще е стимулацията ми.

Каза, че всички изледвания изглеждат добре. Но естрадиола ми е висок и че фсх всъщност е по-висок отколкото е. (естрадиол ноември месец 110, а трябвало да е около 50, фсх 5.3 горна граница 12, лх 3).

Погледна ме и на уз (18 ден) каза, че имам по 5 антрални фоликула и на двата яйчника. Тук нещо каза, че за моите години... И не чух нищо повече, а аз толкова се бях стреснала, че не можах да го накарам да повтори какво каза. (на 27 години съм)
През последните години колкото пъти да съм изследвала хормони на 3ти ден, естрадиола винаги е бил висок.

Смятате ли, че е трябвало първо да опита да нормализираме хормоните, ако е това възможно, или е правилно решение да постъпваме веднага към ин витро.

След като видя и каза, че имам проблем с хормоните, не е ли редно да пробваме да го решим. Или това е правилното решение, а мен просто ме е страх да не ме гледат като потенциални 5000е.

Какви са причините за постоянно висок естрадиол? Нормални ли са тези антрални фоликули в лутеалната фаза?

Не знам дали има връзка някаква, но в събота имах положителен тест за овулация, а чак днес ми се покачи бт от 36.1 на 36.3.

Май нищо не е както трябва.

Съжалявам за объркания пост и многото въпроси, но нямам с кого да разговарям за това, още повече в чужбина.

Благодаря предварително!
Отговорих...някъде  Simple Smile

# 337
  • Мнения: 176
Може ли коментар на тези изследвания

# 338
  • Мнения: 121
Аз бих искала да попитам дали има някакви добавки, които са подходящи при Инсулинова Резистентност?Четох за Инозитол, но не съм много наясно....

# 339
  • София
  • Мнения: 87
Здравей denis., излезнаха ми и тромбофилиите от пуснатите изследвания, много те моля - дали би могла да дадеш мнението си -на мен нищо не ми говорят резултатите, а тук поради пандемичната обстановка всички часове и прегледи са отменени и няма кой да ми ги разчете.

# 340
  • София
  • Мнения: 29 497
Може ли коментар на тези изследвания
Скрит текст:

В12 е нисък, трябва да е на горна граница
Имаш ИР, но и КЗ е висока - трябва диета, спорт, добавки, медикамент
ТСХ е добре, но Т4 е нисък, добре  е да провериш и Т3 и да се консултираш с лекар ( показва, че си с понижена функция на ЩЖ, а това не е добре в дългосрочен план, защото може да ти навреди на органи, функции и системи  - една от проявите е ИР)
Нямаш Хашимото ( но то, може да се оключи при Хипофункция на ЩЖ, за която не са взети мерки дълго време)
Пролактинът е добре.
Добре е да провериш Андрогените ( при ИР, някои от тях се повишават - също причина за проблемите с МЦ и О., респ. ПКЯ/СПКЯ)

# 341
  • Мнения: 176
Благодаря много

# 342
  • Мнения: 121
Здравей Денис, това са ми последните изследвания - както е видно имам ИР.Лекарят не ми препоръча да пия медикамент, каза само да махна бързите захари и въглехидратите - което ми е странно, защото аз почти не употребявам.Би ли ме посъветвала какво да направя и какви добавки за приемам.Четох за инозитол и фолиева киселина?Също мисля да пия известно време витамини Б - смяташ ли че е подходящо?


ХЕМАТОЛОГИџ/HEMATOLOGY
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
ПКК 16 показателя                     
     WBC       4.200       10^9/L    3.5-10.5   
     LYM       1.20           0,6-4,1   
     MID       0.30           0,0-1,8   
     GRAN       2.70           2,0-7,8   
     LYM %       29.60           10,0-58,5   
     MID %       6.10           0,1-24,0   
     GRAN %       64.30           37,0-92,0   
     RBC       4.910       10^12/L    мъже 4,4-5,9 жени 3,7-5,3   
     HGB       150       g/L    M 130-178 Ж 120-160 деца:1,5г 108-128 до 5г 111-143 до 10г 118-147   
     HCT       0.418       L/L    мъже 0,40-0,53; жени 0,36-0,48   
     MCV       85.10       fl    82-95   
     MCH       30.60       pg    27.0-33.0   
     MCHC       360       g/L    320-360   
     RDW       12.40       %    11,5-16   
     PLT       208       10^9/L    130-360   
     MPV       7.5              

СУЕ/ERS       2       mm/h     мъже до 50 <18мм;жени до 50 <22мм/ч; мъже над 50г. <25мм, жени над 50г. < 30мм/ч.   

БИОХИМИџ/BIOCHEMISTRY   
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод   
CRP       9.5       mg/l     до 5   

Глюкоза/Glucose       5.94       mmol/l     2,80 - 6.10   

Креатинин/Creatinine       77       мmol/l     мъже:44-127,жени:44-96   

ASAT(GOT)       18       U/l     мъже 5-40 жени 5-40   

ALAT(GPT)       24.70       U/l     мъже5-40, жени 5-35   

GGT       15       U/l     мъже до 50.0, жени до 40.0   

ХОРМОНИ/HORMONES   
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод   
HOMA IR       3.98            нормален <2.5; рисков 2,5-5,0; висока инсулинова резистентност >5,0   

TSH       1.850       uIU/ml     възрастни 0.300-4.000; деца 0,7-6,4; новородени 1-39   

FT4       1.21       ng/dl     0.71-1.85   
МЕТАБОЛИТИ/METABOLITES   
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод   
Инсулин/Insulin       15.1       uU/ml     2.4 - 9.6   

# 343
  • София
  • Мнения: 29 497
Аз бих искала да попитам дали има някакви добавки, които са подходящи при Инсулинова Резистентност?Четох за Инозитол, но не съм много наясно....
Най-общо може да се ползват:
Инозитол, Таурин, Л-Карнитин
Хром, Цинк ,Магнезий
вит. В-комплекс, вит. Е, вит.А, вит. С, вит. Д
Омега 3, CLA /конюгирана линовова киселина/, GLA (Масло от вечерна иглика)
R-ALA
Жен-шен, Спирулина, Сминдух
и т.н.
Но, каквото и да се приема, без режим на хранене, подходящ за ИР - нищо не се постига


Здравей denis., излезнаха ми и тромбофилиите от пуснатите изследвания, много те моля - дали би могла да дадеш мнението си -на мен нищо не ми говорят резултатите, а тук поради пандемичната обстановка всички часове и прегледи са отменени и няма кой да ми ги разчете.
Скрит текст:
Здравей!
АМХ е нисък - показва че ЯР намалява.
Вит. В6 е висок, но ако го приемаш и не си направила почивка - поне 10 дни, може да е от това.
Хомоцистеинът е малко висок - трябва да приемаш В2, В3, В12, ФК... метилирани форми.
Другите са добре.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 11:00 от denis.

# 344
  • Мнения: 40
Денис може ли коментар по изследванията ми. Срещам различна унформация в интернет за АМХ, някъде пише,че намалява ЯР, другаде стещам,че над 3 говори за СПКЯ. На ехограф не са ми казвали да имам ПКЯ,а ме гледат всеки месец. Какво мислиш? На лекар съм в Петък, изследванията ги правих днес на 3-ти ден от МЦ

Общи условия

Активация на акаунт