Хормонални изследвания - 9

• 45 651
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, мили момичета!

Моля ви от сърце да погледнете моите резултати от хормонални изследвания, правени са 3ти ден на цикъла и да ми помогнете в разчета им. Имам изследване на прогестерон, който също е висок (90,9 nmol/l при рефентни стойности 5,82 - 75,9)

Хубав ден!

# 406
  • София
Здравейте, мили момичета!
Моля ви от сърце да погледнете моите резултати от хормонални изследвания, правени са 3ти ден на цикъла и да ми помогнете в разчета им. Имам изследване на прогестерон, който също е висок (90,9 nmol/l при рефентни стойности 5,82 - 75,9)
Хубав ден!
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е висок - показва, че си с Хипофункция на ЩЖ - провери Т3,Т4 ( пускат се заедно с ТСХ)
ЛХ е висок и покавза ПКЯ.
Висок прогестерон, на 3 ден от МЦ ,  може да показва, или висок 17ОН Прогестерон ( той също се изследва точно на 3 ден от МЦ) или киста(лутеинова) - трябва да те видят на УЗ.
Само желязо - нищо не показва, освен ако не си с много голям дефицит или имаш нива над горна граница/ предозиране/насищане с желязо ( когато е опасно, защото е токсично).
Желязо трябва да се изследва заедно с Хемоглобин, В12, ФК, феритин, трансферин, ЖСК, еритроцити ... - за максимално обективна ( точна, вярна) интерпретация.

# 407
Благодаря ти, denis, прогестерона го изследвах предходен месец на 21ви ден от цикъла. Радвам се, че ми отговори Simple Smile

# 408
  • София
Благодаря ти, denis, прогестерона го изследвах предходен месец на 21ви ден от цикъла. Радвам се, че ми отговори Simple Smile
Добре е - показва, че е имало О.  Peace

# 409
Благодаря, важно е за мен, защото съм на 28г. и нямам детенце, приятелят ми също има проблем със сперматограмата. Благодаря още веднъж!

# 410
  • София
Здравей Денис!Може ли да погледнете изследванията, направени  на 4 ден от МЦ?Благодаря ви предварително

# 411
  • София
Здравей Денис!Може ли да погледнете изследванията, направени  на 4 ден от МЦ?Благодаря ви предварително
Скрит текст:
Здравей!
ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ (СПКЯ) - >причина може да е високия пролактин и тестостерон, който е на горна граница при теб.
Друга причина - да имаш проблем с ЩЖ ( и затова и пролактина да е висок -> трябва да провериш ТСХ, Т3, Т4, ТАТ и МАТ) , да си с ИР ( трябва да направиш обременяване с глюкоза) и/или да си с високи нива на андрогените ( трябва да се проверят Андростендион, ДХЕА и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ)
За ПКЯ (СПКЯ) си има причина и тя трябва да се търси и лекува (ако искаш Simple Smile )
С ПКЯ(СПКЯ) може да се зачене, но това носи риск за самата бременност и бебето.

# 412
  • София
Много ти благодаря!На моята сестра са изследванията,с Хашимото е,а ТСХ и е 2.50 и започна л-тироксин да пие от 3 мес.С един яйчник е след операция и правят опити за бебе

# 413
  • София
Привет, моля за коментар на моите изследвания и за съвет какъв витамин Д да пия, защото с по 40 капки вигантол на седмица не мърда и това си е Confused

# 414
Привет, моля за коментар на моите изследвания и за съвет какъв витамин Д да пия, защото с по 40 капки вигантол на седмица не мърда и това си е Confused

Доколкото знам витамин Д трябва да се пие заедно с К2
https://revita.bg/blog/zdrave-i-krasota/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0 … %BE-%D0%B5-%D0%B4

# 415
  • София
Може и с друго, аз го пия с магнезий-250мг на ден и веднага се покачва, магнезия спомага за усвояването на витамин Д

# 416
Не знаех че е ок с магнезий да се пие, навсякъде пише с витам. К2

# 417
Може и да не усвояваш добре вигантрола. И аз в чудо съм се видяла че не съм в бг и тука едни таблетки пия. В началото почнах с по 1000 единици на ден поддържаща доза и се наложи да го кача на 4000 единици дневно. И това само за да го държа във норма.
Аз дефицитът с вигантрол го запълних, ама не си помня дозата, а има и други момичета които се оплакаха че при тях не се получава.

# 418
  • София
Може и с друго, аз го пия с магнезий-250мг на ден и веднага се покачва, магнезия спомага за усвояването на витамин Д
Приемът на вит. К не е свързан с това дали ще се усвои вит. Д или не, а с калциевият метаболизъм. Когато има много голям дефицит на вит. Д, от костите се дърпа калций ( започва да се губи, тялото го отделя и изхвърля или отделя от костите, и натрупва в меките тъкани - кръвоносни съдове, бъбреци, сърце, мозък, яйчници, простатна жлеза и т.н.... където не трябва и където тези отлагания причиняват само вреди на тялото)
Вит. К насочва/връща този калций обратно в костната с-ма, простичко казано.
И без вит. К,  вит. Д ще се усвои Simple Smile

Eто остеопороза със съдова калцификация:

# 419
Много добре обяснено. Благодаря ти Денис. А аз се чудех от кой витамин ми се трошаха зъбите. Последният го счупих с доматена семка. Cry.  Сега вече са добре УЖ.

Общи условия

Активация на акаунт