Хормонални изследвания - 9

• 43 983
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, благодаря много за бързия отговор. Явно тази киста си стои в левия яйчник вече 2 години, друга причина не виждам.. след като на всички прегледи се появява този фоликул и естествено от тогава до момента все според лекаря настъпва овулация. Не успях да разбера какво е ЗФ / и в търсачката не ми излезна/. Не съм написала в предишния пост, че съм с ПКЯ, нередовен цикъл и последните два месеца приемам утрогестан 10 дни, за да имам менструация. Дано да не отнеме много време лечението.
Благодаря още веднъж

Здравейте, не намирам темата да е обсъждана, затова моля да ме извините ако се повтаря. След преглед при доктор Персенска се установи, че два поредни месеца имам фоликул 20 и над 20мм в левия яйчник. Това се случва на 11 ден от цикъла. Пусна ми естрадиол, като стойността му е доста ниска спрямо периода / според мен/ - 54.92. Разрових се от 2018 г. до днешна дата във всички прегледи, които са ми правени при други лекари. Във всички се забелязва едно и също - ляв яйчник с фоликул 20+мм. Тъй като съм отново на преглед в петък, което ми се струва доста дълъг период за диагноза.. търся малко помощ. Нямам правена цветна снимка.
Здравей!
Ако фоликулът е над 18мм,  Е2 трябва да е поне 200-250 pg/ml ... дори 300.
При фоликул 20мм и нисък Е2 , най-вероятно е ЗФ... или киста ( дори лутеинова, защото Е2 е нисък), от миналия МЦ.
При О., фоликулът се пука и Е2 пада, респ не може да е 20мм ( първите дни след О. е 8 -10 мм, след това започва да нараства и се превръща в ЖТ, но максимум  с размер до 20мм ) ...т.е и това не е ( не може за 11 дни от МЦ да има О. че и добре развито ( максимално) ЖТ. Такова ЖТ може да има на 7-ми ден след О.

# 646
  • София
Здравей Денис, моля те за коментар и помощ, след цикъла имам зацапване което не спира, а се увеличава днес ми е 12-ти ден, бях на преглед на 2-ри ден и имах Ф 18мм, на 5-ти ден трябва да е уволирал и днес 7 дни след това пуснах прогестерон, обясни ми резултата какво показва и ако знаеш какво ми се случва.
Благодаря предварително Flowers Hibiscus

12 ден мц
Ако не е посочено друго, референтните граници са за пол Жена, възраст 44 г.

Хормонален анализ
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности

Progesterone ( Прогестерон )¹      20.900   nmol/l   Виж забележка под черта

1.Референтни граници на Прогестерон ( Progesterone ) за жени в репродуктивна възраст по фази в nmol/L:
фоликулна 0.18-2.84; овулаторна 0.38-38.1; лутеална 5.82-75.9;
За жени в менопауза: до 0.40 nmol/L;
Референтни граници за бременни в nmol/L:
1-ви трим. 35.0-141
2-ри трим. 80.8-264
3-ти трим. 187-681;
Референтни граници за мъже в репродуктивна възраст: до 0.474 nmol/L;

# 647
  • София
Здравей Денис, моля те за коментар и помощ, след цикъла имам зацапване което не спира, а се увеличава днес
Скрит текст:
ми е 12-ти ден, бях на преглед на 2-ри ден и имах Ф 18мм, на 5-ти ден трябва да е уволирал и днес 7 дни след това пуснах прогестерон, обясни ми резултата какво показва и ако знаеш какво ми се случва.
Благодаря предварително Flowers Hibiscus

12 ден мц
Ако не е посочено друго, референтните граници са за пол Жена, възраст 44 г.

Хормонален анализ
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности

Progesterone ( Прогестерон )¹      20.900   nmol/l   Виж забележка под черта

1.Референтни граници на Прогестерон ( Progesterone ) за жени в репродуктивна възраст по фази в nmol/L:
фоликулна 0.18-2.84; овулаторна 0.38-38.1; лутеална 5.82-75.9;
За жени в менопауза: до 0.40 nmol/L;
Референтни граници за бременни в nmol/L:
1-ви трим. 35.0-141
2-ри трим. 80.8-264
3-ти трим. 187-681;
Референтни граници за мъже в репродуктивна възраст: до 0.474 nmol/L;
Нищо не разбрах?!
12-ти ден от МЦ ли?
И как така на 2-ри ден от МЦ има ДФ?! и на 5-ти О.
1-ви ден от МЦ е 1-ви ден на М. - посочи ми точно, по дни, какво се случва.
ПП.
Прогестеронът е нисък, не показва да е имало О. ( ако е изследван точно на 7-ми ден след О.)

# 648
Здравей ,Денис ! Може ли коментар на резултати от микробиология на еякулат

# 649
Здравей Денис!
Преди  и по време на стимулацията стимулация ми е изписан хормон на разтежа, хуматроп /соматропин/.
Бих искала да те питам, имаш ли представа какво да очаквам като ефект върху тялото от него. Не в репродуктивен план, там ще видим по време на процедурата. А по отношение на други процеси в тялото, как се очаква да се отразява, странични ефекти. За сега забелязах едно сутрешно подпухване, абсолютно неприсъщо за мен, четох че и други жени го споделят. Но спрямо килограми, енергия? Аз иначе тичам всеки ден по 6 км, имам за сваляне, правя фастове 18/6 и лека полека вървя надолу, много бавно, понеже всяка процедура при мен води до кг в повече. Иначе хормони всичко ок, заради мъжкия фактор тръгнахме, и междувременно станах на 45.

# 650
Здравей Денис,
Може ли да те помоля за коментар на изследването ми от днес.

Струва ми си прилично с изключение на витамин Д и магнезият които са на долната граница. Мислиш ли че трябва и повече прием на фолат + желязо? Желязо до сега не съм приемала. С Хашимото, СПКЯ и тромбофилия съм. Изслезването е пуснато с оглед скорошно забременяване.

Благодаря ти Hug

# 651
Здравейте, с приятелят ми планираме скоро да си направим бебе, реших преди това да си направя изследвания, при които се установи следното:
TSH -2.70 при референтни 0.350-5.000
FT 3- 4.170 при референтни 2.250-6.000
Ft 4 - 14.65 при референтни 9.15-23.86
Знам, че е добре тсх да е под 2. Според Вас да се консултирам ли с ендокринолог преди да пробваме каквото и да е? Благодаря предварително!

# 652
  • София
Здравей Денис! Имам нужда от помощ по отношение на разпределението коя добавка в коя част на деня и как да приемам. И как мога спешно да си намаля рязко влошените ми резултати.

Малко предистория. С Хашимото съм от близо 25 г. Обичайно приемам Л-тироксин Берлин Хеми 50. И поддържам TSH около 1, МАТ под 100 и ТАТ под 200. FT3 и FT4 винаги са ми в норма.

През юни TSH ми беше паднало до 0,3 и ендокринологът ми намали Л-тироксин на 25. Бяхме много време на морето, което знам, че не е добре. Понякога прропусках хапче и пиех всеки ден кафе.

Резултатът е:
Резултат      Единици   Реф. стойност
FT3        4.25  pmol/l       3.1 - 6.8
FT4        18.35  pmol/l    12.0-22.0
TSH    3.02  uIU/ml        0.27 - 4.2   
TAT/anti-TG    722  IU/ml     < 115   
MAT/anti -TРО 110  IU/ml     < 34   

За съжаление, ендокриноложката ми е карантинирана и не мога да я видя. Чухме се и каза да си увлича Л-тироксин отново на 50 и да вземам Вит. С, магнезий, калций, селен и цинк.

Въпросът ми е как да си разпределя дневния прием?
Смятам Л-тироксин да го увлича постепенно и 1 седмица да редува през ден 25 и 50, докато мина изцяло на 50.
Другите добавки знам само като доза, но кога? Преди или след хранене? Колко време след тироксин? Може ли някои едновременно?
След колко време (2, 3, 4 седмици) да повторя изследването, за да видя дали се нормализират нивата?

Смятаме от 21.10. да почнем процедура ин витро и се притеснявам много.
Обикновено при всяка бременност приемам лекарства за подтискане на имунната система, за да излъже антителата, но никога не са били толкова високи.

Извинете за прекалено дългия и обстоятелствено пост, но времето ме притиска!

# 653
Здравей, Denis
Писахме си на лични, имам инсулинова резистентност, тревожност, апатия, липса на енергия, страшен косопад и др. подобни симптом. Посъветва ме да си пусна изследвания за някои неща. Направих го, ето това са резултатите:

Може ли да ги коментираш и да ме посъветваш какви витамини трябва да започна да приемам?
Не знам какво да правя с желязото, защото феритина ми е зле, а желязото, добре, какво се прави в такъв случай? Моля те за съвет, защото не виждам кой лекар ще ми обърне внимание при подобни резултати, а косопада най-вероятно ми е от това.
Поръчала съм си ето тези мултивитамини https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Plus-Source-of-Life-Gold-The-U … -90-Tablets/22988 още преди да си пусна изследванията, могат ли да се съчетаят с прием отделно на Б12, вит.Д, Магнезий(приемам го от известно време) или да не започвам да ги приемам?

Ps:  резултатът за вит.А още не е излязъл, затова липсва в колонката

# 654
  • София
Здравей ,Денис ! Може ли коментар на резултати от микробиология на еякулат
Скрит текст:
Здравей!
Има бактерия ( Ентерококус фекалис) и трябва да се лекувате - и двамата.
От АБиограмата се вижда с кои АБиотици - посочени са със S

Здравей Денис!
Преди  и по време на стимулацията стимулация ми е изписан хормон на разтежа, хуматроп /соматропин/.
Скрит текст:
Бих искала да те питам, имаш ли представа какво да очаквам като ефект върху тялото от него. Не в репродуктивен план, там ще видим по време на процедурата. А по отношение на други процеси в тялото, как се очаква да се отразява, странични ефекти. За сега забелязах едно сутрешно подпухване, абсолютно неприсъщо за мен, четох че и други жени го споделят. Но спрямо килограми, енергия? Аз иначе тичам всеки ден по 6 км, имам за сваляне, правя фастове 18/6 и лека полека вървя надолу, много бавно, понеже всяка процедура при мен води до кг в повече. Иначе хормони всичко ок, заради мъжкия фактор тръгнахме, и междувременно станах на 45.
Здравей!
Странични ефекти - проблем с КЗ (хипогликемия), може да повлияе хормоните на ЩЖ ( трябва да се следят), високо кръвно налягане,  главоболие, гадене, мускулни, ставни болки, отоци, изтръпване, отпадналост, прималяване, проблем със зрението ...
Спортистите го използват за чистене на мазнини, мускулен растеж ... но те тренират яко Simple Smile

Здравей Денис,
Може ли да те помоля за коментар на изследването ми от днес.
Скрит текст:
Скрит текст:
Струва ми си прилично с изключение на витамин Д и магнезият които са на долната граница. Мислиш ли че трябва и повече прием на фолат + желязо? Желязо до сега не съм приемала. С Хашимото, СПКЯ и тромбофилия съм. Изслезването е пуснато с оглед скорошно забременяване.

Благодаря ти Hug
Здравей!
Желязото е малко ниско, но трябва да се провери Хемоглобин, Феритин, Трансферин, ЖСК... за да се прецени точно какво се случва.
Вит. Д трябва да е 60-70ng/ml
Хомоцистеинът  е висок, трябва да е под 7.0 ( от 5 до 7, оптимално)... затова трябва да увеличиш  В12, ФК и В6

Здравейте, с приятелят ми планираме скоро да си направим бебе, реших преди това да си направя изследвания,
Скрит текст:
при които се установи следното:
TSH -2.70 при референтни 0.350-5.000
FT 3- 4.170 при референтни 2.250-6.000
Ft 4 - 14.65 при референтни 9.15-23.86
Знам, че е добре тсх да е под 2. Според Вас да се консултирам ли с ендокринолог преди да пробваме каквото и да е? Благодаря предварително!
Здравей!
Имаш Хипофункция на ЩЖ - ТСХ е висок, а Т4 е нисък.
Добре е да провериш Пролактин, Андростендион и да направиш тест за ИР.
Избери си Ендокринолог от клиника по репр. медицина, но преди това може да изследваш базовите хормони, за да му представиш всички изследвания и да  минеш с едно ходене.
Хормоните са свързани и взаимозависими - ако има едно отклонение някъде, това предполага, че може да има и друго ... и ако се налагат лечения, добре е да са успоредни.
Може да провериш и за дефицити - В12, вит. Д, хемоглобин, желязо, ФК, цинк, селен, феритин, трансферин...

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 21:55 от denis.

# 655
Благодаря ти за коментара за хормона на разтежа! Надявах се ако не помогне за инвитрото, поне да не навреди, че и други ползи да извлека, но така като чета...,офффф😥

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 12:28 от Анонимен

# 656
Здр Денис може ли да коментираш мойте резултати ?

# 657
  • София
Скрит текст:
Здравей!
Добре са.

# 658
Скрит текст:
Здравей!
Добре са.
Мерси за отговора Денис .

# 659
Здравей, Денис. Моята дъщеря в петък, на 22 - ри ден от цикъла ще ходи да и вземат кръв за изследване на прогестерон. В миналите изследвания, на 4- ти ден от цикъла ти каза, че  Ft3 i Ft4 са в долна граница, може ли в други ден пак да ги повтори?

Общи условия

Активация на акаунт