Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 авг. 2019, 14:27 ч.

Хормонални изследвания - 9

  • 12 732
  • 345
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 29 532
Момичета,според Вас как са резултатите?
Скрит текст:
Ако е изследван на 2-3 ден от МЦ е висок - ще създаде проблем на О. или на имплантацията.
Ако е изследван на 7 ден след предполагаема О. е нисък и показва, че не е имало такава.

# 301
  • Варна
  • Мнения: 62
Изследвах го на 20 ден от цикъла.
Момичета,според Вас как са резултатите?
Скрит текст:
Ако е изследван на 2-3 ден от МЦ е висок - ще създаде проблем на О. или на имплантацията.
Ако е изследван на 7 ден след предполагаема О. е нисък и показва, че не е имало такава.

# 302
  • София
  • Мнения: 29 532
Изследвах го на 20 ден от цикъла.
Показва, че дотогава, все още не е имало О.

# 303
  • Мнения: 29
Здравейте, можете ли да помогнете с разчитането на резултатите. Имам СПКЯ и ИР, ноември месец ТСХ - 4.42 на чист ден, но преди цикъл, след три месеца прием на инофолик и добавка със селен резултатите ми са следните :

За първи път тестостеронът ми е толкова висок, до сега все е бил 1.78 - 1,4 - 1,5
Изследванията са правени ноември, март и юли месец
ТСХ - 3.79 - 3.79 - 4.6
ПРОЛАКТИН - 466-343-314
ЛХ - 7.74 - 9.54 - 5.41
ФСХ- 3.54 - 3.18 - 3.10
ЕСТРАДИОЛ - 148.10 - 127.70 - 230

TAT - отрицателен
MAT - 0.38
Това от ОГГТ с инсулинови нива
Инсулин 10.3 - 56.8 - 39.4
Глюкоза 5.0 - 6.24 - 5.24

Притеснява ме това ФСХ, защо продължава да пада, радвам се поне, че тсх доста е спаднало, но след седмица на чист ден ще го изследвам заедно с f3 и f4, тъй като не съм пускала до сега и искам да съм сигурна за понижаването на тсх-то. Всеки път съм се изследвала на 2-ри ден, защото на третия вече съм само със зацапване и като час са правени около 9.30 - 10.00, само днешните са късни към 11.00, тъй като имаше огромна опашка.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 22:44 от aninchkata

# 304
  • София
  • Мнения: 29 532
Здравейте, можете ли да помогнете с разчитането на резултатите. Имам СПКЯ и ИР, ноември месец ТСХ - 4.42 на чист ден, но преди цикъл, след три месеца прием на инофолик и добавка със селен резултатите ми са следните :
Скрит текст:

За първи път тестостеронът ми е толкова висок, до сега все е бил 1.78 - 1,4 - 1,5
Изследванията са правени ноември, март и юли месец
ТСХ - 3.79 - 3.79 - 4.6
ПРОЛАКТИН - 466-343-314
ЛХ - 7.74 - 9.54 - 5.41
ФСХ- 3.54 - 3.18 - 3.10
ЕСТРАДИОЛ - 148.10 - 127.70 - 230

TAT - отрицателен
MAT - 0.38
Това от ОГГТ с инсулинови нива
Инсулин 10.3 - 56.8 - 39.4
Глюкоза 5.0 - 6.24 - 5.24

Притеснява ме това ФСХ, защо продължава да пада, радвам се поне, че тсх доста е спаднало, но след седмица на чист ден ще го изследвам заедно с f3 и f4, тъй като не съм пускала до сега и искам да съм сигурна за понижаването на тсх-то. Всеки път съм се изследвала на 2-ри ден, защото на третия вече съм само със зацапване и като час са правени около 9.30 - 10.00, само днешните са късни към 11.00, тъй като имаше огромна опашка.
Здравей!
ТСХ е висок и си показва, че си с Хипофункция на ЩЖ ...  и ако си с ИР, тя по-трудно се овладява при високи нива на ТСХ ( много по-трудно се топят мазнините - казвам го от опит, защото и аз съм с ИР и се опитвам да го държа около 1.5) - когато смъкваш кг., разграждаш повече мускул, отколкото мазнини.
ЛХ и Е2 са високи и показват ПКЯ
ФСХ е нисък, но може да е инцидент или грешка - ако не е това, може да е проблем с яйчниците или хипофизата, но не бързай да се притесняваш - едно изследване, нищо не означава.
Пролактинът сега е добре, но той трябва да се изследва около О. - до 7-ми ден след нея.
При теб, най-вероятно,  се повишава от ТСХ ( но това, лекар трябва да го прецени).
Тестостеронът е висок - може да е от ИР ( това, отново - лекар го преценява и прави интерпретацията) и може да е причина за ПКЯ.
Инсулинът е висок - преразгледай храненето си.

# 305
  • Мнения: 29
Благодаря Денис, пак ще изследвам и пролактина, иначе за Инсулинът ноември бях доволна, защото от 16.25 беше паднал на 10, като 51кг на 158, лятото от глюкофажа и много работа бях стигнала до 45, спрях го тогава, защото ми се гадеше от всичко. Почти не ям шоколад, а пържено изобщо и сега физическата ми активност е намалена.

# 306
  • Мнения: 596
Здравейте, необходим ми е съвет.
Пия Достинекс, 2 пъти в седмицата по половин таблетка, заради висок пролактин.
Преди това пих витекс. Въпроса ми е мога ли да продължа паралелно да пия и двете? Много съм доволна от приема на витекса, като за два месеца преди да отида на лекар ми е смъкнал пролактина от 1800 до 1200 единици.
Благодаря предварително, ако се включите с отговор по този въпрос.

# 307
  • София
  • Мнения: 29 532
Здравейте, необходим ми е съвет.
Пия Достинекс, 2 пъти в седмицата по половин таблетка, заради висок пролактин.
Преди това пих витекс. Въпроса ми е мога ли да продължа паралелно да пия и двете? Много съм доволна от приема на витекса, като за два месеца преди да отида на лекар ми е смъкнал пролактина от 1800 до 1200 единици.
Благодаря предварително, ако се включите с отговор по този въпрос.
Здарвей!
Може да ги приемаш.
Действието на Витекса не е само и единствено върху пролактина, той има и други ползи.
Ако му влияе, то е само да го нормализира, т.е не може да ти навреди, като го понижи под нормалните граници.
Достинексът обаче може, затова е добре, да си следиш нивата на пролактина, периодично.

# 308
  • Мнения: 596
Благодаря за бързия отговор. Има ли значение в кой ден от МЦ да си правя изследването?
Предния път съм го изследвала на 12-13 ден (при цикъл 32 дни последните два месеца)

# 309
  • София
  • Мнения: 29 532
Благодаря за бързия отговор. Има ли значение в кой ден от МЦ да си правя изследването?
Предния път съм го изследвала на 12-13 ден (при цикъл 32 дни последните два месеца)
През ЛФ, до 7-ми ден след О. - защото, при нормален МЦ, тогава са най-високите му нива, а точно те ни интересуват.

# 310
  • Мнения: 2 870
Денис, здравей! Simple Smile

Преди няколко месеца бях пускала хормони на ЩЖ и тогава излезе много нисък т3. Минах през ендокринолог, който ми назначи терапия. Предната седмица пуснах контролни изследвания. Може ли да ми кажеш мнението си?
Предходните бяха следните:
от 14.10.2019г:
  
               fT4                                                  1                 ng/dl                    0.700 - 1.480  
              TSH                                                  0.961        uIU/ml             0.350 - 4.940  
               fT3                                        L      1.780        pg/ml                     1.880 - 3.180  
             MAT                                                    0.72        IU/ml                      < 5.61  
              TAT                                                    0.86        IU/ml                      < 4.11

от 06.01.2020г:

TAT             0.41        IU/ml      < 4.11  
MAT         < 0.10        IU/ml      < 5.61  
TSH            0.977        uIU/ml   0.350 - 4.940  
fT4               1.120        ng/dl      0.700 - 1.480  
fT3        L     1.060        pg/ml      1.880 - 3.180

Новите от миналата седмица са следните:

fT3 II                        4.56     pmol/l      3,1 - 6,8    
FT4 III                      19.40     pmol/l      12.0-22.0    
TSH                        1.32     uIU/ml      0.27 - 4.2    
TAT/anti-TG                  23        IU/ml      < 115    
MAT/anti -TPO          29        IU/ml      < 34


На 10.01. ми изписаха еутирокс 12.5
На 22.01. имах преглед при друг лекар, който ми вдигна дозата на 25 на ден, включи лимфомиозот и келп.

Последното изследване е в различна лаборатория от първите две.

# 311
  • София
  • Мнения: 27
Здравей Денис!
Пуснах си изследвания при втори цикъл след спонтанен аборт в 8 г.с. На 3ти ден са, ето и резултатите:
Estradiol - 23 pg/ml    реф. 5.10-2950.00
LH - 10.26 mIU/ml        реф.  0.11-198.00  
FSH - 9.05 mIU/ml        реф. 0.110-198.00
АMH Plus - 1.57 ng/ml.  реф. 0.147 - 7.490

Преди седмица пуснах и изследвания за щитовидната жлеза:
TSH 2.56 mU/l     реф. 0.55 - 4.78
Anti-Tg /TAT/ 51.2 IU/ml     реф. 0 - 60
Anti TPO /MAT/ 54.6 IU/ml реф. 0 - 60

Гинеколожката ми каза, че половите хормони и АМХ са супер. Така ли е? Нямам ПКЯ. Видя се един доминантен фоликул 17 мм на 10 ден от МЦ. На 38 години съм.
За щитовидната - знам, ще в момента е висок TSH, при забременяването беше 2.00, след 2 седмици се покачи на 2.38. Имам ИР и наднормено тегло (92 кг при ръст 173), пия 3000 мг Метфогама вече 2 година, не свалям и не качвам кг, поддържам си все това тегло.
Правих генетични изследвания, излезе ми хомозигот D/D за ACE и хетерозигот 4G/5G за PAI.
Въпросите ми са: имам ли проблем с половите хормони и ЯР, предвид възрастта?
Имам ли тромбофилия и ще се наложи ли терапия с АП и фракси?
Трябва ли да пия л-тироксин (ще се консултирам и с ендокринолог).
Опити смятам да подновим след още поне 3 редовни цикъла (моят е на 30-31 дни с овулация на 17-18 ден).
В момента освен Метфогама пия Омега 3, Геритамин, Биозин, Витамин Б12, Вигантол, Неофолик Мета, Ферогер (желязото ми падна ужасно много и сега е 4.8 при долна граница 9). Като забременях витамин Б12 ми беше 115 и 20 дена бих инжекции, стана ми 445, сега го поддържам с 1 хапче метилкобаламин 1000 mcg през ден. Ще ми препоръчаш ли да пия някакви добавки за подготовка за забременяване? И последно - и двата цикъла след аборта дойдоха навреме, но са доста оскъдни и продължиха около 3 дни. Това нормално ли е?
Благодаря сърдечно за времето и вниманието, което би ми отделила! Поздрави!

# 312
  • Мнения: 9
Здравейте,

Моля да ми помогнете за тълкуването на изследванията ми. Правени са на 3-ти ден от МЦ. Добре ли са?

# 313
  • София
  • Мнения: 29 532
Скрит текст:
Денис, здравей! Simple Smile

Преди няколко месеца бях пускала хормони на ЩЖ и тогава излезе много нисък т3. Минах през ендокринолог, който ми назначи терапия. Предната седмица пуснах контролни изследвания. Може ли да ми кажеш мнението си?
Предходните бяха следните:
от 14.10.2019г:
  
               fT4                                                  1                 ng/dl                    0.700 - 1.480  
              TSH                                                  0.961        uIU/ml             0.350 - 4.940  
               fT3                                        L      1.780        pg/ml                     1.880 - 3.180  
             MAT                                                    0.72        IU/ml                      < 5.61  
              TAT                                                    0.86        IU/ml                      < 4.11

от 06.01.2020г:

TAT             0.41        IU/ml      < 4.11  
MAT         < 0.10        IU/ml      < 5.61  
TSH            0.977        uIU/ml   0.350 - 4.940  
fT4               1.120        ng/dl      0.700 - 1.480  
fT3        L     1.060        pg/ml      1.880 - 3.180

Новите от миналата седмица са следните:

fT3 II                        4.56     pmol/l      3,1 - 6,8    
FT4 III                      19.40     pmol/l      12.0-22.0    
TSH                        1.32     uIU/ml      0.27 - 4.2    
TAT/anti-TG                  23        IU/ml      < 115    
MAT/anti -TPO          29        IU/ml      < 34


На 10.01. ми изписаха еутирокс 12.5
На 22.01. имах преглед при друг лекар, който ми вдигна дозата на 25 на ден, включи лимфомиозот и келп.

Последното изследване е в различна лаборатория от първите две.
Новите изследвания са добре - Браво!
Вероятно е имало  проблем с конвертирането.


Здравей Денис!
Пуснах си изследвания при втори цикъл след спонтанен аборт в 8 г.с. На 3ти ден са, ето и резултатите:
Скрит текст:
Estradiol - 23 pg/ml    реф. 5.10-2950.00
LH - 10.26 mIU/ml        реф.  0.11-198.00  
FSH - 9.05 mIU/ml        реф. 0.110-198.00
АMH Plus - 1.57 ng/ml.  реф. 0.147 - 7.490

Преди седмица пуснах и изследвания за щитовидната жлеза:
TSH 2.56 mU/l     реф. 0.55 - 4.78
Anti-Tg /TAT/ 51.2 IU/ml     реф. 0 - 60
Anti TPO /MAT/ 54.6 IU/ml реф. 0 - 60

Гинеколожката ми каза, че половите хормони и АМХ са супер. Така ли е? Нямам ПКЯ. Видя се един доминантен фоликул 17 мм на 10 ден от МЦ. На 38 години съм.
За щитовидната - знам, ще в момента е висок TSH, при забременяването беше 2.00, след 2 седмици се покачи на 2.38. Имам ИР и наднормено тегло (92 кг при ръст 173), пия 3000 мг Метфогама вече 2 година, не свалям и не качвам кг, поддържам си все това тегло.
Правих генетични изследвания, излезе ми хомозигот D/D за ACE и хетерозигот 4G/5G за PAI.
Въпросите ми са: имам ли проблем с половите хормони и ЯР, предвид възрастта?
Имам ли тромбофилия и ще се наложи ли терапия с АП и фракси?
Трябва ли да пия л-тироксин (ще се консултирам и с ендокринолог).
Опити смятам да подновим след още поне 3 редовни цикъла (моят е на 30-31 дни с овулация на 17-18 ден).
В момента освен Метфогама пия Омега 3, Геритамин, Биозин, Витамин Б12, Вигантол, Неофолик Мета, Ферогер (желязото ми падна ужасно много и сега е 4.8 при долна граница 9). Като забременях витамин Б12 ми беше 115 и 20 дена бих инжекции, стана ми 445, сега го поддържам с 1 хапче метилкобаламин 1000 mcg през ден. Ще ми препоръчаш ли да пия някакви добавки за подготовка за забременяване? И последно - и двата цикъла след аборта дойдоха навреме, но са доста оскъдни и продължиха около 3 дни. Това нормално ли е?
Благодаря сърдечно за времето и вниманието, което би ми отделила! Поздрави!
Здравей!
ФСХ и ЛХ са високи, вероятно трябва да мине повече време след аборта.
ТСХ е висок, може и за него да трябва време за да се понижи.
АМХ, горе-долу е добре - има шанс.
За генетичните - в рискова група си и след като вече имаш един аборт е желателно да се вземат мерки - това го обсъждате с лекаря.
Не мога да давам съвети за терапии - където има отклонения се съветваш с лекар.
След аборт ( зависи и в коя г.с. е ) на тялото му трябва време (3-6 месеца) за да нормализира всички функции, вкл. и хормоните.


Здравейте,
Моля да ми помогнете за тълкуването на изследванията ми. Правени са на 3-ти ден от МЦ. Добре ли са?
Скрит текст:
Здравей!
ФСХ е доста висок, но тъй като и Е2 е висок, може да има киста/ЗФ - трябва да те видят на УЗ.
Ако няма нищо - тогава, ФСХ може да показва проблем с ЯР.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 20:09 от denis.

# 314
  • Мнения: 9
Благодаря, Денис,
Днес ме гледаха и казаха, че имам фолекул.

Общи условия

Активация на акаунт