Хормонални изследвания - 9

• 45 473
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Трябва да е между 0,4 и 2,0.

# 436
  • Варна
Здравейте,моля за насока.Имам да пуснак LH,FSH,Estradiol,Prolactin,TSH,Ige и хламидия.В момента съм първи ден цикъл.Кога е най-добре да ги направя?

# 437
  • София
Здравейте,моля за насока.Имам да пуснак LH,FSH,Estradiol,Prolactin,TSH,Ige и хламидия.В момента съм първи ден цикъл.Кога е най-добре да ги направя?
Здравей!
ЛХ, ФСХ и Е2 - на 3 ден от МЦ
ТСХ, Т3, Т4 и Пролактин на чист ден, напр. около О.
Другите - няма значение деня от МЦ

# 438
На първа страница на темата има описано кога се пускат всички хормони

# 439
  • Варна
Благодаря и на двете ви.Видях първа страничка след като изстрелях въпроса.

# 440
Здравейте момичета! Една много мила дама ми праги линк към тази тема заради моя проблем.
Изключително съм отчаяна. На 22 години съм. Висока съм 170 и тежа 48кг. От месеци имам проблем с косопад, умора, загуба на тегло и проблмна кожа. Направих извледвания на почти всичко.Обиколих 2-ма ендокринолози и двамата ме обеждават че нищо ми няма и всичко е в главата ми.
Не знам как да постъпя. Обиколих толкова много лекари и всички неглежират проблема ми.
Моля ви изкажете и вие мнение. Не знам към какво да се насоча.

Прикалича съм само резултати които ме притесняват.

# 441
А храниш ли се нормално като имаш загуба на тегло, или имаш проблем с апетита. Не съм  специалист, но на пръв поглед трябва да се консултираш с ендокринолог за пролактина

# 442
Спази ли правилата за изследване на пролактина, защото аз не знаех и не ги спазих и ми излезе 2 пъти над нормата. Когато отидох на следващата седмица и спазих препоръките ми излезе в норма.

# 443
geizer Опитвам да се храня пълноценно, като единствено не консумирам пържено и сладко поради гастрит. Но проблем с апетита имам, просто не му се поддавам и се старая да си хапвам. Притеснява ме, че това не се отразява на теглото, а и в комбинация с другите симптоми, които имам ме притеснява.
Темата ми е последната надежда общо взето, защото вече посетих двама ендокринолози, един гинеколог и един хематолог. Всички бяха на мнение че просто “чета твърде много” и едва ли не съм хипохондричка.
Конкретно за пролактина думите на ендокринолога бяха “ сигурно е от притеснение, здрава си си”
Veronika Различните изследвания са правени в различни дни, за да бъдат максимално правдоподобни резултатите. Спазвах дни, часове, прекратих приема на всички добавки и витамини месец преди да започна изследванията.
Конкретно за пролактина изследвах го на 3ти ден от МЦ. Постарах се да съм възможно най-спокойна и всички други особенности, които идват с изследването му.
Това което най-много ме притеснява е не само пролактина, но и тсх.

# 444
За щитовидната изчакай Денис да се включи с коментар. За другите симптоми, умора и т.н. може да са и следствие от теглото, ниско кръвно и т.н. ПКК пускала ли си? Да няма анемия някаква.
Казваш че приемаш разни витамини. Хубаво е да опишеш какво и по колко.

# 445
Здровей Денис,
От година пия еутирокс 37,5 мг но абсолютно никъде в Бургас няма нито 25, нито 50мг. Може ли да го заменя с елтироксин?

# 446
Здравейте,може ли коментар на следните резултати,направени на 3 ден от МЦ

Цитат
LH- 9.23 (фолик.фаза 2.4-12.6)
FSH -5.31(фолик.фаза 3.5-12.5)
Estradiol-129(фолик.фаза 45.4-854)
DHEA-S- 182.6(98.8-340)
Testosterone-0.522(0.084-0.481)
TAT -13.43(<115)
MAT- 12.08(< 34)

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 11:35 от AnMary

# 447
  • София
Прилича на задържан Ф, затова ФСХ ти е изкуствено понижен, а Е2 висок

# 448
  • София
Здровей Денис,
От година пия еутирокс 37,5 мг но абсолютно никъде в Бургас няма нито 25, нито 50мг. Може ли да го заменя с елтироксин?
Здравей!
Ако няма Еутирокс е по-добре да се замени с Л-Тироксин, отколкото да не се приема.

Здравейте,може ли коментар на следните резултати,направени на 3 ден от МЦ
LH- 9.23 (фолик.фаза 2.4-12.6)
FSH -5.31(фолик.фаза 3.5-12.5)
Estradiol-129(фолик.фаза 45.4-854)
DHEA-S- 182.6(98.8-340)
Testosterone-0.522(0.084-0.481)
TAT -13.43(<115)
MAT- 12.08(< 34)
Здравей!
ЛХ и Е2 са високи и показват ПКЯ.
Тестостеронът е висок, добре е да изследваш Андростендион и 17ОН Прогестерон ( на 3 ден  от МЦ) и да се консултираш с Ендокринолог, който да прецени къде е точно причината ( за ПКЯ/СПКЯ) - НбЖ или яйчници?!

# 449
Благодаря,Андростендион съм пуснала,но не е готов

Общи условия

Активация на акаунт