Хормонални изследвания - 9

• 45 456
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Момичета,здравейте!Денис,писали сме с теб преди доста години,но аз пак съм си до под кривата круша.Събирания,раздели,сега вече сериозен партньор от година и половина.Записвам се при вас да ви чета.Още не съм правила изследвания.Втори месец без установена овулация.Двата пъти М ми дойде на една и съща дата.Предния месец на 19-ти ден ходих,10мм лигавица,без доминантен фоликул.Този месец на 16-ти ден,6мм лигавица,също без доминантен фоликул.АГ каза,че се случват нелогични неща.Затова пускаме хормони при следващия М и ходене при ендокринолог за да види щитовидната жлеза и да пусне "неговите" хормони.И спермограмата не е от най-хубавите,почти година след операция от Варикоцеле.Много ми е смотано.Мислих си,че само СГ трябва да подобрим,Крюгер е 2%.Но отделеното количество е 1.5мл,взето в болницата.Предната СГ преди операцията от варикоцеле,от къщи я занесохме и беше 4мл.Бяха на различни места (нали така трябва,ако се наложи да се кандидатства),но мисля че не са достоверни резултатите.Ще се прави още една другия месец.Unamused
Извинявайте за дългия пост! Innocent

# 466
Здравейте,имам следните резултати от направено изследване.На 38 години съм,изследването е направено на 4-тия ден от МЦ.
ХОРМОНИ
TSH µIU/ml 0.884 реф.стойности: 0.27 - 4.2
ПОЛОВИ ХОРМОНИ
LH mIU/ml 6.9 реф.стойности:  2.4 - 12.6
FSH mIU/ml 10.4 реф.стойности: 3.5 - 12.5
Estradiol pg/ml 52 реф.стойности: 12.5 - 166
Prolactin µIU/ml 371 реф.стойности:  73.0 - 850.0
Testosteron nmol/l 1.2 реф.стойности:  0.29 - 1.67
DHEA-S µg/dl 153 реф.стойности:  60.9 - 337
Дали някой може да помогне с мнение?

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 14:42 от Bella_7

# 467
Здравейте,
Един малко странен въпрос от мен. Накратко последните 2 месеца бях на противозачатъчни , с цел предизвикване на цикъл, който след мисед съвсем изчезна Sad Този месец ще проследим един естествен цикъл, дали ще има овулация и т.н. Чудя се дали да не си пусна и FSH,LH i estradiol , доколкото знам на 3ти ден от цикъла. Според вас добре ли е на първия "чист" цикъл или по-обективни биха били резултатите, ако го пусна на втория такъв.

# 468
  • София
Момичета,здравейте!Денис,писали сме с теб преди доста години,но аз пак съм си до под кривата
Скрит текст:
круша.Събирания,раздели,сега вече сериозен партньор от година и половина.Записвам се при вас да ви чета.Още не съм правила изследвания.Втори месец без установена овулация.Двата пъти М ми дойде на една и съща дата.Предния месец на 19-ти ден ходих,10мм лигавица,без доминантен фоликул.Този месец на 16-ти ден,6мм лигавица,също без доминантен фоликул.АГ каза,че се случват нелогични неща.Затова пускаме хормони при следващия М и ходене при ендокринолог за да види щитовидната жлеза и да пусне "неговите" хормони.И спермограмата не е от най-хубавите,почти година след операция от Варикоцеле.Много ми е смотано.Мислих си,че само СГ трябва да подобрим,Крюгер е 2%.Но отделеното количество е 1.5мл,взето в болницата.Предната СГ преди операцията от варикоцеле,от къщи я занесохме и беше 4мл.Бяха на различни места (нали така трябва,ако се наложи да се кандидатства),но мисля че не са достоверни резултатите.Ще се прави още една другия месец.Unamused
Извинявайте за дългия пост! Innocent
Добре дошла, отново и дано този път да имаш късмет.
Ще чакам да покажеш резултатите от изследванията Simple Smile

Здравейте,имам следните резултати от направено изследване.На 38 години съм,изследването е направено на 4-тия
Скрит текст:
ден от МЦ.
ХОРМОНИ
TSH µIU/ml 0.884 реф.стойности: 0.27 - 4.2
ПОЛОВИ ХОРМОНИ
LH mIU/ml 6.9 реф.стойности:  2.4 - 12.6
FSH mIU/ml 10.4 реф.стойности: 3.5 - 12.5
Estradiol pg/ml 52 реф.стойности: 12.5 - 166
Prolactin µIU/ml 371 реф.стойности:  73.0 - 850.0
Testosteron nmol/l 1.2 реф.стойности:  0.29 - 1.67
DHEA-S µg/dl 153 реф.стойности:  60.9 - 337
Дали някой може да помогне с мнение?
Здравей!
ФСХ е доста висок и може да показва проблем с ЯР.
Провери АМХ и Инхибин В - точно на 3 ден от МЦ.
Другите са добре.

Здравейте,
Един малко странен въпрос от мен. Накратко последните 2 месеца бях на противозачатъчни , с цел предизвикване на цикъл, който след мисед съвсем изчезна Sad Този месец ще проследим един естествен цикъл, дали ще има овулация и т.н. Чудя се дали да не си пусна и FSH,LH i estradiol , доколкото знам на 3ти ден от цикъла. Според вас добре ли е на първия "чист" цикъл или по-обективни биха били резултатите, ако го пусна на втория такъв.
Здравей!
То, малко трудно се предизвиква М. с ОК. ( може да причини хормонален дисбаланс и при нормален МЦ) , но както и да е. М се предизвиква с прогестин ( той подава сигнал на хипофизата, че всичко е наред и тя синтезира ( като отрицателна обратна връзка) нормални нива на ЛХ и ФСХ ( това на теория Simple Smile ) .
ОК е Е2 и Прогестерон, а тази комбинация потиска О., а това води до хормонален дисбаланс и има вероятност от проблем с МЦ и О.
2-3 МЦ, след спиране на ОК, се правят хормонални изследвания, трябва да изчакаш МЦ да се нормализира, защото ако има проблем с него и хормоните ще покажат същото - че има проблем, т.е няма да са много обективни.
На 3 ден от МЦ -> ЛХ, ФСХ и Е2

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 15:18 от denis.

# 469
Благодаря , Denis., за бързия отговор. Ще изчакам с изследванията поне един цикъл. А относно противозачатъчните, след  3 месеца липса на цикъл, когато бях на преглед, лекарката каза, че лигавицата на матката почти не е нарастнала и само с прогестерон, най-вероятно няма да успеем да го предизвикаме. Иначе не съм им фен, избрах ги като по-малкото зло, от това месеци наред да не ми идва.

# 470
Здравей. Аз бях пускала хормони след предизвикване на нормален цикъл, че ми ги искаха за кандидатстване по един фонд... Хормоните ми бяха мазало. Нищо общо с нормалните им нива от преди това. Мисля че се нормализираха след около 3 цикъла, ако съдя по това че ми се изчисти лицето от ужасните пъпки и комедони.
  Не съм ги иследвала реално от тогава, понеже последва стимулация с блокаж, после ЗЕТ пак със блокаж,....  След месец пак ЗЕТ със блокаж ми предстои...
    Та както е тръгнало ще мисля за хормони след като родя, ако ни се усмихне и на нас щастието...

# 471
Здравейте, а мъжете какви хормони пускат при лоша спермограма?

# 472
Здравей, Denis!
Извинявай, нова съм тук и имам някои въпроси, на които не можах да намеря отговори в чата...
Над 40г съм, с две нормални раждания. Сега дойде време да се боря за трето детенце. Ще съм ти много благодарна, ако помагаш Simple Smile Стартово показателите ми са:
FT 3- 4,28; FT 4- 13,40; TSH- 2,32;
Etsradiol- 108,5; LH- 6,07; FSH- 4,64; AMH plus- 0,44;
Testosteron- 0,59; DHEA-S 6,09; SHBG- 54,9;
B12- 183; Vitamin D- 49;
Тъй като AMH е нисък моля да ме посъветваш какво да пия. В момента взимам доста безразборно следните неща:
Regnacere conception- 1дн; L- caritin- 2x1; Q10 100- 2x1дн;
Inogynol- 2x1дн; Neopholic meta- 1дн; Neoxid tabl-1дн;
Oliesene - 1дн; Vit B12- 1дн; Vit K2- 1дн;
Дори не знам как се пият (преди или след храна....).
Преди две седмици на ЕЦ ми извадиха видимо добра яйцеклетка, която се оплоди без ИКСИ, но на втория ден след трансвера получих много силни контракции. Никоя от добавките не ми беше спряна по  време на процедурата, а добавиха Crinone gel, Duphoston 2x2; No spa- 3x2; Metrol- 2x1; Aspirin prot- 1;
Дай ми съвет какво, по колко и как да пия. И някаква идея за контракциите- на какво могат да се дължат? И какви изледвания да правя оттук нататък преди следващ трансфер... че нямам никакво време:(
Предварително благодаря за отговора

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 08:03 от Black_idea

# 473
Охх, и аз съм с два трансфера и със силни контракции и след двата.
   Ще съм благодарна ако някой сподели информация как могат да се предотвратят. За мене нош-па и магнезий не помагат особено.

# 474
  • София
Здравейте, а мъжете какви хормони пускат при лоша спермограма?
Говори с лекаря.
Най-общо:
Инхибин В
Тестостерон
ЛХ, ФСХ, Е2
Пролактин
ТСХ, Т3, Т4, ТАТ и МАТ
Инсулин + Глюкоза, на гладно (теста за ИР)

Здравей, Denis!
Скрит текст:
Извинявай, нова съм тук и имам някои въпроси, на които не можах да намеря отговори в чата...
Над 40г съм, с две нормални раждания. Сега дойде време да се боря за трето детенце. Ще съм ти много благодарна, ако помагаш Simple Smile Стартово показателите ми са:
FT 3- 4,28; FT 4- 13,40; TSH- 2,32;
Etsradiol- 108,5; LH- 6,07; FSH- 4,64; AMH plus- 0,44;
Testosteron- 0,59; DHEA-S 6,09; SHBG- 54,9;
B12- 183; Vitamin D- 49;
Тъй като AMH е нисък моля да ме посъветваш какво да пия. В момента взимам доста безразборно следните неща:
Regnacere conception- 1дн; L- caritin- 2x1; Q10 100- 2x1дн;
Inogynol- 2x1дн; Neopholic meta- 1дн; Neoxid tabl-1дн;
Oliesene - 1дн; Vit B12- 1дн; Vit K2- 1дн;
Дори не знам как се пият (преди или след храна....).
Преди две седмици на ЕЦ ми извадиха видимо добра яйцеклетка, която се оплоди без ИКСИ, но на втория ден след трансвера получих много силни контракции. Никоя от добавките не ми беше спряна по  време на процедурата, а добавиха Crinone gel, Duphoston 2x2; No spa- 3x2; Metrol- 2x1; Aspirin prot- 1;
Дай ми съвет какво, по колко и как да пия. И някаква идея за контракциите- на какво могат да се дължат? И какви изледвания да правя оттук нататък преди следващ трансфер... че нямам никакво време:(
Предварително благодаря за отговора
Здравей!
След трансфер се спират всички добавки, освен ФК, Омега 3, тези които приемаш поради дефицити и назначените от лекар... по-добре говори с лекаря си.
Не мога да се намесвам в терапии назначени от лекар.
За контракциите - говори също с лекаря си. Напр. нивата на прогестерона може да са ниски. Една от неговите функции е, да  намалява контракциите, като потиска производството на простагландините.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 14:36 от denis.

# 475
Сигурно е питано и писано,но ако може някой да ми каже какви хормони да пусна, за да установя проблем със щитовидната и колко ще ми струва удоволствието?Благодаря предварително.

# 476
Сигурно е питано и писано,но ако може някой да ми каже какви хормони да пусна, за да установя проблем със щитовидната и колко ще ми струва удоволствието?Благодаря предварително.

ТСХ,ФТ4, ФТ3,
МАТ и ТАТ са антитела за Хашимото и Базед. Търси в някоя лаборатория пакет, но принципно около 50 лв

# 477
TRAK - са анти тела за Базедова болест на ЩЖ.
ТАТ и МАТ са за Хашимото.

# 478
TRAK - са анти тела за Базедова болест на ЩЖ.
ТАТ и МАТ са за Хашимото.

И при Базед има повишаване на МАТ и ТАТ, не само за Хашимото

# 479
denis, благодаря за споделянето!
Може ли съвет за установяване на Адисон на надбъбречни жлези какви изследвания са необходими?

Общи условия

Активация на акаунт