Астропрогноза от Новолуние до Пълнолуние и обратно

• 42 148
  • 357
  •   1
Отговори
# 210
За мен периода около пълнолунието до сега беше наистина силно деструктивен.. Но, деструктивен с цел трансформация - надявам се. Все още нямам желание за нищо, в хибернация съм. Приключих окончателно нещо, което влачех след себе си като товар дълго време. Сега се чувствам изморена. Дано по - скоро се завърнат силите ми, че в момента са дълбоко заровени.

# 211
Мисля,че предстоящото Новолуние на 23.04  в 4-ти гр. на Телец е с такъв възобновяващ ефект.

# 212
Така.Достигнахме ,че и преминахме през "водолейското" Новолуние на 23.04.2020г. в 5ч и 26мин в 4-ия гр. на Телец. Казвам "водолейско" ,защото единствените аспекти с планети на Слънце/Луна са съвпад с Уран и квадрат със Сатурн във Водолей - управителите на знака Водолей. Не знам какви желания ще пишем и как ще ги изпълняваме при наличието на Уран в картинката Simple Smile. Но,ако са насочени към бъдещето и свързани с интелектуални неща  ,вкл.и с астрология, вероятно ще се случат. Да не забравяме,че желанията трябва да са свързани с темите на рождения дом от личната натална карта,в който се намира това Новолуние.
Какво предстои до Пълнолунието на 07.05 в 13ч и 45мин в 17-ти гр. на Скорпион - основни астросъбития?
1. На 25.04,събота, късно вечерта Плутон се обръща в ретро посока - ще започнат дълбоките анализи на ситуацията по всички направления ,най-вече в структурите на управлението на каквото и да е и "тежкия",корпоративен бизнес.Вероятно здравната криза ще стигне пик и ще "замръзне" за известно време /считам,че ще е до 05.05/. В личен план - дългосрочните задачи ще претърпят корекции,а някои ще отпаднат.Започва и квадратурата на Венера с Нептун - неясни лични отношения и парични проблеми /до края на м. май/.
2.На 26.04, неделя, ден на Слънцето , е точният негов съвпад с Уран. Колко поетично - ден на Слънцето и то съвпада с размирника,ексцентрика, но и внасящ живителна струя в живота ни, Уран в 7-ия гр. на Телец. В този ден Луната пък е в съвпад с Венера в Близнаци - триумф на лекотата, безгрижието и приятелските комуникации и отношения.
3.На 27.04  ок. 23ч Меркурий навлиза в спокойната територия на Телец ,макар,че първата декада е заета от Уран .Те двамата се разбират където и да са - ще намерят общи теми на разговор,вероятно ще се разнищи историята "коронавирус -19". Меркурий в Телец не търси конфронтация и истина /това беше в Овен/,а удобни думи. Въпреки това,докато е в съвпад с Уран ще изникне отнякъде нещо неочаквано- напр.,че Индия има нещо общо с пандемията Smiling Imp . Същия ден,ок. 20ч и 30мин Луната ингресира в своя  Рак и за последен път прави съвпад със СЛВ в този знак  /следващата такава среща е чак на 14.06.2037 г./ и темите,свързани със семейството имат подкрепа от съдбата.
4.Най-позитивният ден от целия период е 05.05 ,вторник , ден на Марс , защото Нодалната ос  /оста на Лунните възли,свързани с кармата/  най-сетне напуска знаците Рак/Козирог и преминава в Близнаци,СЛВ / Стрелец,ЮЛВ.
Цялото Човечество ще си поеме дъх. За следващите 1,5 год  Космическата карма дава възможност бързо и лесно да поправим нещата,като в промените се включат МЛАДИ хора,знаещи,можещи по Северния лунен възел в Близнаци. По Южния лунен възел в Стрелец ще трябва да преосмислим в какво вярваме,на къде се движим и върши ли ни работа ценностната система,която си изградихме през последните ок.9 години. Повече съм писала в моя сайт . Самият ден е изпълнен с Въздушна енергия - Луна във Везни,Марс във Водолей,Венера в Близнаци.Ами,това е вятърът на промяната.
5. На 07.05 в 13ч и45мин е точното Пълнолуние в 17-ти гр. на Скорпион, кармични аспекти с Марс. Не е ден за бунт и разногласия - ще си навлечем неприятности за много време напред.Не знам как ще се удържим - Луната е близо да Земята и визуално е по-голяма от Слънцето,т.е емоциите ще се водещи. Разпада се тригонът между Венера и Марс,който се задържа целия месец април и добрите отношения,създадени тогава би трябвало да продължат.
Най-напрегнатите дни през разглеждания период са : 30.04; 1.05; 3.05; 4.05 е сложен ден -ще имаме от всичко по много; 6.05. Това са дни неподходящи за партньорски отношения - особено в бизнеса.Това са дни на явни тау-квадратури в неподвижните знаци,което означава,че противоречията и недоразуменията ще са с продължителен характер. Повече - в сайта ми.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 15:27 от Титания

# 213
Само аз ли писах желания днес? Всъщност съвсем скромна бях, но така го усетих това Новолуние

# 214
  • София
И аз писах, макар със закъснение. Мисля, че не бива да пропускам рождения си знак. Писах каквото искам, а пък да става, каквото ще.😀 То и при личните ми планети е със слаби, според мен, аспекти.

# 215
Само аз ли писах желания днес? Всъщност съвсем скромна бях, но така го усетих това Новолуние
И аз! Но не ги писах,а си ги намислих,даже започнаха да се изпълняват предварително! То може и днес да се пишат,докато Луната е в Телец.Това го каза преди време Вихрогончето - докато Луната е в същия знак,в който е Новолунието могат да се пишат желания.Това не го знаех,но съм съгласна с това обстоятелство.Така,че който е пропуснал вчерашния ден може днес да сътвори нещо! Не знам защо, но започвам деня с прекрасно настроение! УСМИХНАТ И ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ!!! Трябва да устискаме до 05.05 - имам чувството,че тогава сякаш лошотията ще бъде отрязана от живота ни.

# 216
  • София
Титания, смяташ ли, че лунацията в Телец може би е последната лоша такава свързана с пандемията? Трите месеца назад мисля че нямаше истински положителна лунация.

# 217
Титания, смяташ ли, че лунацията в Телец може би е последната лоша такава свързана с пандемията? Трите месеца назад мисля че нямаше истински положителна лунация.
Считам,че тази история с коронавируса е започнала м. октомври 2019 ,вероятно с Новолунието в Скорпион или м. ноември с Пълнолунието в Телец  /не съм анализирала в дълбочина,но ще го направя/ и вероятно ще започне да затихва с Пълнолунето в Скорпион сега на 07.05. Абсолютно си права,че последните месеци нямаме позитивна лунация.Но при сегашното Новолуние,което мина но 23.04 имаме положителни аспекти с Лунните възли - вероятно сме си изтърпяли това,което е трябвало.

# 218
  • София
И аз не знаех, че може да пишем желания докато Луната е в знака. А има ли значение дома?

# 219
От миналата седмица, че и до днес, все ми е напрегнато, както в служебен, така и в личен план. Изпокарах се с една Дева и един Скорпион... 😁

# 220
  • Sofia
Накратко от мен:

Днес в 13.44 ч. е точната фаза на Пълнолунието в Скорпион /гледано за София, България/. Слънцето е в Телец, съвпада с Меркурий, а Луната отстоява точно срещу тях в Скорпион. Пълнолунието е време на повишено емоционално напрежение, така че се щадете повече, пазете се от излишни спорове и разпалване на междуличностни конфликти. Скорпионовата Лунна енергия спомага за нашата трансформация, за нашето лечение, за дълбочината на нашите чувства, емоции и интуиция. Нептун в Риби прави хармоничен аспект с Луната. Времето е добро за творчество, за занимания с изкуства, с поезия, за работа с нашия вътрешен психо-емоционален свят.

Разпределението по стихии е следното: 5 планети са в Земни знаци /Плутон и Юпитер са в Козирог, а Уран, Слънце и Меркурий са в Телец/, 3 планети са във Въздушни знаци /Сатурн и Марс са във Водолей, и Венера е в Близнаци/ и 2 планети са във Водни знаци /Луна в Скорпион и Нептун в Риби/. Няма планета, транзитираща в Огнен знак в момента. Плутон е ретрограден.

Налице е Земно-Воден Бисекстил, съставен от Нептун в Риби, Плутон и Юпитер в Козирог, и Меркурий и Слънце в Телец. Прекрасна енергия, сътворена от елементите Вода и Земя! Земята задава ред, стабилност, материя, финанси, надеждност, центрираност, спокойствие, отговорност, труд, работа, дълг. Водата я напоява и тя вече не е толкова строга и делова. Водата придава чувство, усет, емоция, нюх, уют, интуиция, грижа, топлина, мекота, гъвкавост, съпричастие, нежност. Земята подсигурява структура на Водата, Водата втечнява и омекотява Земята. Чудесно и хармонично звучи, нали?

За съжаление са налице и доста напрегнати аспекти: освен опозицията между Светилата /Слънцето и Луната/ по оста Телец-Скорпион, наблюдаваме квадратура Венера-Нептун, квадратура Марс-Меркурий и Слънце, квадратура Уран-Сатурн, квадратура Луна-Плутон, Юпитер, Сатурн. Това напрежение се компенсира от тригонирането между Марс и Венера във Въздушни знаци, би трябвало поне в любовните отношения и връзки всичко да е наред.

# 221
аз пък се бях наплашила от Титания ( и тя като Вихрогонче беше писала, че днес мн кофти ден и караници и т н) и си бях обещала с никой да не влизам в спор, та имах супер лежерен и приятен ден, така че, не се отчайвайте, спасение дебне от всеки ъгъл Simple Smile

# 222
Дебне, дебне спасение...
Аз се хващам,че тези дни постоянно мислено галя рачешката си душа и й вдъхвам вдъхновяващи мисли и все Архангел Михаил си предствям,че ме пази Heart

# 223
  • София
И на мен ми е някак много лежерно и дори поспаливо през тези дни. Опасявам се, че свикнах твърде много с това извънредно положение и връщане в офис ще ми е мнооого трудно.😁

# 224
Къде ни е Титания???

Общи условия

Активация на акаунт