Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 774 065
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 1 185
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
орехче, знаеш ли къде са снимани младите дами? Simple Smile

# 1 186
орехче, знаеш ли къде са снимани младите дами? Simple Smile

Не, Добри. Ама вече като една Мара подробната, се аз се обаждам да питам и вече не посмях. Че и годините исках да знам, ама на, мълча си вече...
Става дума за последните две момичета, които крачат по софийска улица ли?! Кажи ако знаеш, че съм в пълно неведение.

пп. Прощавай, че сега чак те отразих, ама така съм се зазяпала в тоя *Уют*  на Камен Донев, че забравям да надникна тук..

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 11:54 от Walnuss

# 1 187
  • Варна
Мой пра-пра дядо е бил на борда на Титаник, но е оцелял. Ще видя вкъщи дали имаме негова снимка. Не е искал да разказва за Титаник. Кошмарът е бил жесток и не е искал да се връща към спомена.
А чичото на дядо е щял да пътува с Титаник, но не успял да си купи билет. Ходил до Америка с друг кораб, така и не станал милионер, прибрал се на село, оженил се и само разправял в кръчмата какво има из Америката.

# 1 188
По официални данни, след потъването на "Титаник" са спасени само двама българи.
Пенко Стайков и Златьо Христов.

Скрит текст:
Интересното около Пенко е, че пристигайки в Щатите е започнал работа в строителството на трансконтиненталната жп линия. По това време там работи друг велик българин Дан Колов. На по- късен етап Дан Колов става професионален състезател и с Пенко пътуват заедно от турнир на турнир. И двамата са от село Сенник, до Севлиево. По- късно славата ги разделя и Пенко се връща отново в строителството на жп линията. Умира десет години по- късно, вече завърнал се в родното си село, затиснат от канара.

Според изплатените от "Лойд" обезщетения загиналите при катастрофата българи са 38. Някои изследвачи обаче смятат, че броят на жертвите е по-голям. Така например върху паметника на загиналите от село Гумощник край град Троян са издълбани имена на 8 местни жители, за които се твърди, че не фигурират в списъците на "Лойд". Предполага се, че спасилите се българи са към 15, като повечето от тях остават завинаги в Америка.

# 1 189
  • Dope Reach
Реклама на Coca Cola от 80-те.

# 1 190
Мой пра-пра дядо е бил на борда на Титаник, но е оцелял. Ще видя вкъщи дали имаме негова снимка. Не е искал да разказва за Титаник. Кошмарът е бил жесток и не е искал да се връща към спомена.
А чичото на дядо е щял да пътува с Титаник, но не успял да си купи билет. Ходил до Америка с друг кораб, така и не станал милионер, прибрал се на село, оженил се и само разправял в кръчмата какво има из Америката.

Моят дядо, лека му пръст, ми е разказвал интересна история като бях дете, за която се сещам сега.
Бил  на курорт заради здравето си, и там се запознал с един от тези българи, които са били заминали в началото на 20ти век за Америка. Нямам спомен това преди 1944та или после се е случило, за да бъде този човек вече в България и даже на почивка.
Този българин бил строител там. Ставало дума за небостъргачи и като се разговорили с дядо/той се интересуваше от всичко/, как се строи на такава височина, как не се страхуват тези хора, той отговорил, че повечето строители били индианци.
Нещо в центъра на равновесието е било по-стабилно ли, нещо липсвало ли, но те си ходели горе по строежа като по земята, абсолютно съм забравила, едва сега се сещам за тази история...
Но факт е, че много българи са изкарвали парите си с честен, тежък труд в годините на  изграждането на Америка.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 18:25 от Walnuss

# 1 191
  • София
На пристанището, някъде Ню Йорк е това,  където са акостирали корабите от Европа с прииждащите емигранти от Европа имало надпис , нещо в стил: "Дойдох в Америка , като смятах че тук пътищата им са от злато, а видях, че не само нямат пътища изобщо, ами се очаква аз да им ги построя" Grinning Това е мотото на емигранта.

# 1 192
Не мога да се сдържа да не постна това, специално мен ме възхити. Не е от близкото минало, но предвид материала няма как да претендира за дълговечност.

*Тайната вечеря* от пясък. Лас Палмас , Гран Канария

# 1 193
ееех, какви спомени събуди.
не от Гран Канария. от Бургас. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
ако намеря снимки ще пусна да видите герои от филми Simple Smile

# 1 194
  • Варна
Мила Йовович в детската градина.

# 1 195
  • оттам, откъдето започва България
ееех, какви спомени събуди.
не от Гран Канария. от Бургас. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
ако намеря снимки ще пусна да видите герои от филми Simple Smile

Докато намериш, да споделя моите от м. юли миналата година.

Дано не съм повторила някоя снимка. Със сигурност съм изтървала пък друга. Simple Smile

# 1 196
  • Варна
Ива Ваня - Иванка Янакиева от Карнобат, отишла в Германия без да знае дума немски и станала за кратко звезда на европейското нямо кино. През 1930 г. е избрана за най-красива берлинчанка.

# 1 197
Simple Smile Simple Smile Simple Smile не ги открих. друга година е било и друга тема.
но пак така неустоимо за децата. а и за бащите Simple Smile Simple Smile двама разглеждаха много внимателно зъбите на един дракон. може стоматолози да са били Wink

# 1 198
  • София
Много харесвам пясъчните фигури в Бургас.

2016

Скрит текст:

2018
Скрит текст:

2019
Скрит текст:

От 2017 не си намерих снимките.

# 1 199
  • Варна
Строителството.. така де, реставрацията на Стоунхендж -  1956.

Скрит текст:

Една от първите реставрации е била още по времето на Исак Нютон.

А това е първата известна снимка от Стоунхендж:

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 01:58 от Хексе

Общи условия

Активация на акаунт