Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 782 458
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 8 040
Ей тук, много любима моя блогърка обяснява за същото, нейното е тиган, но принципа за всичките е един и същ. https://www.youtube.com/watch?v=4ezu3_z_GAE
Kолко приятна жена! И страхотен глас и колко е естествена пред камера!

# 8 041
  • Пловдив
С ретро стъкларии скоро започнах да се сдобивам покрай порцелана. Нямам още какво да снимам.

Боже, имах два подобни чайника и ги изхвърлих!  Ама съм ...... голяма бяла птица, ама не  лебед!
Ето, знам, че така става. Затова да повторя - аз събирам и съм готова да си платя куриера за всяка ретро порцеланка, която мислите да изхвърлите. И за ретро стъкларийка.

# 8 042
  • Пловдив
Янтра, имам познат, който препродава ретро джунджурийки, всяка неделя ходи на руския пазар и казва, че купува подобни порцелани много изгодно.

# 8 043
Порцелана си е класика !
Поздравления за колекцията !
У дома все още се намират порцеланови плата и други работи, но това не е за редовно позване. В смисъл голямо порцеланово плато няма как да го ползваш всеки ден а и трябва да има нещо в него Wink
За чайника благодаря за съвета. Обаче не ми е ясно как след това се поддържа чайника чист, защото чая много оцветява. Вътре може да го измиеш с гъбичка но на чупките ....
Няма да забравя като дете, че тая у дома се пиеше в чаша която се поставяше в чинийка. Баба ми държеше да си поставям лъжичката в чинийката а не където ми харесва по масата Simple Smile
Помня и емайлираните съдове. Тогава нямаше такива  от незалепващо покритие. Имаше и едни глинени чаши на които казваха 'гледжосани'. И сега ги има, чидя се дали да не си купя ей така да имам...
А месният гювеч говен в така наречения пръстен гщвеч си е класика по Коледа ! Изобщо мръвка готвена в глинен съд с капак в фурната е супер Simple Smile

# 8 044
  Честито Рождество на всички! Бъдете здрави, а домовете ви  благословени!  Да бъде!

# 8 045
  • София

В училище правихме такива гирлянди

# 8 046
  • Пловдив
Още ги правим Simple Smile

# 8 047
  • София-Младост
То беше изрязване и лепене доста време. Че се спазваше и цветова поредност.  Със сестра ми правехме и украсявахме стаята, от единия до другия край по тавана...

# 8 048
А орехи със станиол увивали ли сте? А снежинки от памук по връхчетата на клонките?  А звезда от картон и боядисана с водни бои?  Ама ето, спомняме си с умиление тези саморъчни елхови украшения.

# 8 049
  • Бургас
А орехи със станиол увивали ли сте? А снежинки от памук по връхчетата на клонките?  А звезда от картон и боядисана с водни бои?  Ама ето, спомняме си с умиление тези саморъчни елхови украшения.

...и коронки на Снежанка със залепени счупени играчки, и брокат по бузите от един златист целофан от сурвачките, и кибритени кутиийки като подаръчета, и цяла вечер филми, програмата по тв, чудесно беше по Нова година.Аз и до ден днешен повече харесвам НГ.Коледа ми е повече ядене, отколкото празник, но пък ми харесва очакването на Коледа - атмосферата през ноември и декември.

# 8 050
Коледа (Рождество Христово) е църковен,а Нова година е светски празник.Затова и атмосферата и настроението са различни.

# 8 051
Като бях дете, Коледа беше денят, в който се коли прасето. Не само в нашия дом, в нашия край (Плевен - Ловеч). Важното беше да има сняг, а не конкретна дата. От средата на декември до средата на януари все някой правеше Коле- да. Мислех си, че името идва от коля Joy

# 8 052
Нe толкова популярни снимки на лейди Ди:

# 8 053

Преброяване от 1934г. на градовете в България

# 8 054
  • Точно където трябва
Кой е бил град Фердинанд?

Общи условия

Активация на акаунт