Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 782 697
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Тази с лебеда от 1932 г. много ми хареса.

# 586
„Животът е като каране на колело. За да поддържате баланса си, трябва да продължите да се движите."

# 587
  • Dope Reach
Мода в офиса - сатенена рокля на Бренър, с дантела по ръкавите, линията на врата и ръбовете. Не особено типично работно облекло за времето. 1950г.

# 588
Винтидж фотографи на дивата природа:)
Скрито наблюдение на птици е това на братята Ричард и Чери Киъртън. Около 1899г.

Малката русалка има посещение.
Кaj Peters, 1965г.

Пак Копенхаген - плаж.
Mary Willumsen, 1910

Отново в Дания:

# 589
Скрит текст:
Винтидж фотографи на дивата природа:)
Скрито наблюдение на птици е това на братята Ричард и Чери Киъртън. Около 1899г.

Малката русалка има посещение.
Кaj Peters, 1965г.

Пак Копенхаген - плаж.
Mary Willumsen, 1910

Отново в Дания:

Чудни снимки!  Горките братя орнитолози. Какъв ентусиаст трябва да бъдеш и да обичаш толкова птиците, че да конструираш тая опасна наблюдателница?! И камерката не винтидж, ами отвъд винтиджа милата старица.
Пък  датчаните са си били разкрепостени още в 1910та.
Важно е обаче крачуните да са предпазени от слънцето.

# 590
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Преди време попаднах на интересна (поне за мен) статия.
Оказа се, че "баща" на цветната фотография е руснак - Сергей Прокудин - Горски. химик, патентовал своя истема за цветна фотография 1905г.
Впечатлил последния цар на Русия толкова, че той разрешил и финансирал експериментите му и снимането в цяла Русия в периода 1909 - 1915г.
Документира видяното в повече от 10 000 цветни снимки с изумително качество. Архивът му, според някои източници е изцяло запазен, според други - част от него е конфискуван, друга част е изнесъл във Франция при емиграцията си 1918г., по-късно продадена на САЩ от наследниците му.
повече информация
автопортрет

Русия - цветна и шарена...

# 591
Скрит текст:
Преди време попаднах на интересна (поне за мен) статия.
Оказа се, че "баща" на цветната фотография е руснак - Сергей Прокудин - Горски. химик, патентовал своя истема за цветна фотография 1905г.
Впечатлил последния цар на Русия толкова, че той разрешил и финансирал експериментите му и снимането в цяла Русия в периода 1909 - 1915г.
Документира видяното в повече от 10 000 цветни снимки с изумително качество. Архивът му, според някои източници е изцяло запазен, според други - част от него е конфискуван, друга част е изнесъл във Франция при емиграцията си 1918г., по-късно продадена на САЩ от наследниците му.
повече информация
автопортрет

Русия - цветна и шарена...

Изумяваш ме за н-ти път.
Но как така още в началото на 20 век е имало цветна фотография, като в 80те още се снимаше с черно-бели фотоапарати?  Който е можел  е внасял от Запада апарати за моментални снимки Полароид, които са били цветни...Но това не беше достъпно за целокупното население.
Помислих, че е ретуш / моите родители имат такива снимки от младини- уж цветни, но личи че устни, рокли и тн са неестествено ярки, тоест просто нарисуван цвят върху чернобяла снимка/, но снимките са много красиви.

# 592
в статиите си пише - наслагвал е три негатива в трите основни цвята и е получавал цветни снимки Simple Smile
не съм химик - не му разбирам технологията, но я е патентовал, значи по-разбиращите от мен са му признали изобретението.

оцветените снимки са друго.
Simple Smile спомних си за Тодор Колев в "Опасен чар". Simple Smile

# 593
в статиите си пише - наслагвал е три негатива в трите основни цвята и е получавал цветни снимки Simple Smile
не съм химик - не му разбирам технологията, но я е патентовал, значи по-разбиращите от мен са му признали изобретението.

оцветените снимки са друго.
Simple Smile спомних си за Тодор Колев в "Опасен чар". Simple Smile

Изчетох статията, затова се чудя. Как тия цветове са се разпределяли така точно там където трябва да бъдат?

пп. и както те хваля, да не се помислиш за много важна Sweat Smile, направо сега ми разказа играта ...сетих се, че забравих една тенджера да се готви, която хич не се съобразила с моите любопитства тук...аз съм си виновна, ама трябва да набедя някого.Disappointed RelievedRolling Eyes

# 594
Simple Smile Simple Smile Simple Smile поемам вината.
и ракиите тоже. Simple Smile

# 595
Цветна фотография има още през 19-ти век.

# 596
  • Куциндрел
Малко снимки от мен, че вчера се рових из нещата на едната ми баба.
Ето я и нея.

Ще помоля, ако някоя от вас знае немски и разчете подписите, да ми каже кои са тези хора. Благодаря.

Тук малко снимки, които се водят картички.

# 597
  • София
Ceca, много красива баба имаш.
Много съжалявам, че снимките на моята баба (родена 1913) изчезнаха някъде. Запечатали са ми се кадри на гимназистки в девическо училище, спускаши се с огромна шейна, която побира 4-5 големи момичета, насядали едно зад друго.

# 598
  • София
Ceca, втората снимка е на неин колега, но не мога да разчета имената.

# 599
  • Куциндрел
M_I_A, благодаря.

Ceca, втората снимка е на неин колега, но не мога да разчета имената.
И аз не мога даже буквите да рачета с този ръкописен немски, че да ги пусна в търсачката в Гугъл.
Едвам разчетах на тази снимка

че е от Ролф Кние, който е тренирал слонове и коне.

Скоро от споделяне на снимки на баба ми тук там се откриха едни роднини на един човек от едната снимка. На снимката бяха една жена певица с нейния оркестър от мъже. Та единия мъж се оказа прачичо на някакви хора, които търсят и събират информация за роднините си евреи, загинали в лагерите. Беше много изненадващо и емоционално. А и най-интересното е, че докато едния роднина вижда снимка в нета, зет му в този момент беше на почивка в България, та лично предавах снимката. И емоцията беше И на живо.
Сега си мисля дали на да започна да споделям и другите снимки, дадени за спомен на бабето, защото за мен не са ценни, хората не ги познавам, обаче за други не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт