Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 782 739
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 7 890
Моят най-омразен спомен беше - следобедна закуска - филия с масло и мед. Това 1971. Медът беше озахарен. Иначе впоследствие се научих да ям всичко. Но това и до ден днешен не мога.

# 7 891
Нямам никакви спомени за чай с горена захар, но и до ден днешен не близвам нито крем карамел, нито грис, малеби, мляко с ориз, етц. етц. - всичко, което свързвам с детска градина и училищен стол.

# 7 892
Никога не към яла крем карамел в училищен стол, дори не съм виждала там. Това си беше лукс от вкъщи. Също и правя разлика между грис, грисхалва, мляко с ориз, ашуре и кремове, правени вкъщи и такива от стол. Крем в стол не поглеждах, крем, правен от майка ми или мен, мога да изям и 10. Затова винаги имаме делене, кой на колко десерта има право  вкъщи. 😉

# 7 893
Не съм ходила в детска градина, но и аз не харесвам малеби, мляко с ориз и разни подобни, т. нар. десерти. Харесвам само грис халвата, и то както я правеха баба ми и майка ми - с много масло, сладка и хубаво препечена, с орехи.

# 7 894
  • Бургас
В детската градина въобще не обичах малеби, мляко с ориз, пълнени чушки, пиле с ориз и макарони, и дълги години не ги кусвах тези храни. Мляко с ориз проядох , когато синът ми беше бебе и сега дори го обичам. След студентските години ям почти всичко, но не и малеби и пиле фрикасе. Като си помисля, колко съм стояла гладна по ученическите бригади след закуската от глетави макарони ...
Другото, което мразех в детската градина са заплахите от другарките учителки, че който не яде "ще му сипят храната в гърба" и следобедното спане. Ех, де да можех сега да си полягвам всеки следобед Simple Smile

# 7 895
Моят най-омразен спомен беше - следобедна закуска - филия с масло и мед. Това 1971. Медът беше озахарен. Иначе впоследствие се научих да ям всичко. Но това и до ден днешен не мога.
Меда пък когато не е захаросан тръгва да се стича и само се чудиш накъде да наклониш филията, но в крайна сметка не успяваш да го опазиш и се омазваш.

# 7 896
Аз обожавам мен да филийка бял хляб намазана с краве масло ! Yum
И шипков мармалад обичам с чаени млечни бисквити.
И салам сладкиш !
Ама .... няма Mr. Green

# 7 897
  • София
И салам сладкиш !
Ама .... няма Mr. Green

Ами, ожени се, Лан и ще има. Laughing

Нямам аз спомени от детска градина. Ходила съм само на предучилищна по половин ден. Най-много кифла с мармалад и чаша мляко да са ни давали.

# 7 898
  • София
[Видях готов сладък салам в Кауфланд. Не купих, и сега като ви чета, съжалявам.

# 7 899
АРТЕМИС, това беше удар под пояса ! Wink
Сега уви не мога да намеря шипков мармалад като ония, в бурканчетата със син етикет. Това е едно от нещата, които ми липсват от детството. Майка ми правеше салам сладкиша със същия този шипков мармалад.

# 7 900
  • Sofia
Взимам един много вкусен македонски шипков мармалад от магазин Наслада.
По фермерските пазари продават,Хармоника май също правят.

# 7 901
Сладък салам е много лесен сладкиш. Лан, запретни ръкави, много е просто. Аз често правя. И мъжът ми, чужденец, първо не го ядеше, мислеше, че съм направила истински салам Joy После му обясних, че е сладкиш. Сега го обожава.

# 7 902
Вярно, че саламът е най простият сладкиш. Лан, ако беше в Сф щях да ти направя.

# 7 903
Нямам никакви спомени за чай с горена захар, но и до ден днешен не близвам нито крем карамел, нито грис, малеби, мляко с ориз, етц. етц. - всичко, което свързвам с детска градина и училищен стол.
И аз така. Ненавиждам ги тези десерти както и всякакви парфета и нишестета както и имитации на шоколад.

# 7 904
И салам сладкиш !
Ама .... няма Mr. Green

Ами, ожени се, Лан и ще има. Laughing

Нямам аз спомени от детска градина. Ходила съм само на предучилищна по половин ден. Най-много кифла с мармалад и чаша мляко да са ни давали.

Агитираш го да даде кон за кокошка?

Общи условия

Активация на акаунт