Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 782 764
  • 11 934
  •   2
Отговори
# 7 905
Цитат
ученическите бригади след закуската от глетави макарони .
Не ми говори.особено,когато въпросните макарони ли бяха,юфка ли беше,бяха с малко сирене и много захар.Заради такива храни се запасявах с обикновени вафли,когато ходехме до близкият град.И тях не ги харесвах,но по-лесно ги приемах,след някое невъзможно меню.Крем карамел ненавиждах от детската градина.Какъв е бил не знам.На 20+проядох домашен.Последно пет седмици подред правих.Сега го спрях предпразнично.Друго,което си спомням от онези времена е,че много обичах майонеза.Беше ми адски вкусна.Сега само в руска салата.

# 7 906
  • София
Човекът иска хлебец, масло, мармалад и сладък салам. Дали ще язди на гладно или ще хапва, негово е решението.Laughing

# 7 907
Друго,което си спомням от онези времена е,че много обичах майонеза.Беше ми адски вкусна.Сега само в руска салата.
Онази соц майонеза, която произвеждаха в Бойчиновци беше много хубава. В началото на 90-те един тарикат от Пловдив започна да произвежда една отвратителна майонеза в същата опаковка само дето вместо Бойчиновци пишеше Краси на нея и хората автоматично я купуваха по навик заради опаковката, а заради по-ниската цена магазините започнаха да зареждат само от нея. Произвеждаше я по евтино, от евтини съставки и измести бойчиновската от пазара. Съдиха се за опаковката, но онези от Бойчиновци явно не си бяха регистрирали опаковката и загубиха, а след това фалираха. Ето за тази става дума.
А най-близо до вкуса на бойчиновската е тази на Lesieur

# 7 908
  • Sofia
Да,отвратителни са всички сегашни бг майонези 🤮

# 7 909
  • Варна
Как сме яли едно време филия с майонеза не знам. Сега само в руската салата и то правя млечна майонеза по рецепта на Лабрекс.
Шипков мармалад и на мен ми се иска да намеря като оня от едно време. Пробвала съм доста от видовете на пазара, но нищо не е с оня вкус.
Напомнихте ми за сладкия салам и ще питам децата искат ли и ще направя за празниците.
Баба правеше едно руло от бисквити слепени точно с шипков мармалад и с маслен крем отвън. Чудесно беше. Ех спомени.

# 7 910
Много хубав шипков мармалад съм купувала от ДМ.

# 7 911
Нямам никакъв спомен какво съм яла в детската градина. Няма и храни, които не консумитам само защото съм ги намразила в детската градина. Като ви чета, звучи като някаква травма от детството. По думите на майка ми не съм била “ящно дете”.

# 7 912
Имаше една горчица в прозрачни тръбички. Имаше я навсякъде. Как вървеше с кренвиршите тогава не е истина! Пресен хляб, горчица,кренвирши и лютеница ....  Или кучешка радост наденички ...

# 7 913
  • Варна
Нямам никакъв спомен какво съм яла в детската градина. Няма и храни, които не консумитам само защото съм ги намразила в детската градина.
И аз така, а бях капризна и редовно оставах последна на масата. Единственото, което помня е, че в белия боб плуваха кълнчета (онези, които се намират между двете половинки на зърната) и на мен ми приличаха на червейчета, затова не го ядях hahaha

# 7 914
  • Варна
О помня аз един боб с кисел зелен домат на чинията, дето ме държаха поне два часа срещу него и така не ме накараха да го изям. А не е като да съм била от неядящите. Просто в градината нищо не харесвах.

# 7 915
Лили Иванова, 1973 г. За корица на списание “Жената днес”
* споделено от bulgarianhistorу

# 7 916
Лили и от мен... точно тази снимка я запазих като доказателство колко е циклична модата.

# 7 917
  • София
В старата детска стая на майка ми още стоят в рамка няколко снимки. Естествено и Лили е там.

# 7 918
Лили е уникална и няма друга като нея по света с това,че е полковник от армията! Yum

# 7 919
В старата детска стая на майка ми още стоят в рамка няколко снимки. Естествено и Лили е там.

По-уникално от Лили в тази стая са снимките на Ленърд Уайтинг и Оливия Хъси.(ако не се лъжа?)
Невероятен филм, който преди две-три години показваха на някакъв фестивал и се изядох, че не успях да заведа сина си. Аз, самата също съм гледала филма в ранна възраст, то рев, то дебнене на снимки по списания, дебнене да го "пуснат" пак ама нямааа.
А на последната снимка, струва ми се, е Катрин Деньов! Направо ми се прииска да поседя в тази стая, няма начин да няма и някое скрито  албумче с още снимки на такива великолепни таланти!

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 17:56 от Светкавица

Общи условия

Активация на акаунт