Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 765 645
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 10 890
Докато сте на тема Зидаров, и аз не го харесвах. Ето една от малкото книги, които е при мен. Това как е илюстрация за деца?

Тази книга ми е любима. Чела съм я 100 пъти. Картинките ми харесваха. Другата "Призрака та Ляно Естакадо" я четох на 12 години, хич не ми пукаше за картинките. Историята беше интересна.

# 10 891
Аха-Пони, ти не си 69, това е заблуда!
И не си и пони. 🤣
Срам ме, ама много ме срам да кажа, че тия ботуши все още съществуват, едва ли ще ги обуя, едва ли ще ми станат..
Но ги има в плик в е, но помещение...

# 10 892
Прикаазките ми харесваха! Илюстрациите не.

# 10 893
Аха-Пони, ти не си 69, това е заблуда!
И не си и пони. 🤣

Що?

# 10 894
Ох, книгите и аз не ги кометрам, уж цел анимност.
Всичко снимано съм видяла и синовете ми.
Между другото търся Готварска книга за мъже на П. САРАЛИЕВ, з 1982, мисля, ако има желаещи да се разделят с нея, да ми пишат.

# 10 895
  • През девет планини в десета...
Леле, колко хубави бяха приказките и книжките... Всички ми бяха любими. Мечтаех да имам летящо килимче, да отчупя парче шоколад от захарната къщичка от Хензел и Гретел, да бъда невидима като в приказките на Джани Родари...

# 10 896
Като казахте за ботушки и се сетих как се сдобих с най-любимите ми и прекрасни ботушки на света. Била съм 4-5 клас. Ходех на разни курсове и кръжоци в центъра, след което се мотаех сама из града, купувах си сладолед (плодов!), обикалях магазините, гледах някое кино и т.н. В един такъв момент видях, че в магазина за детски обувки са получили стока - страхотни червени ботуши от естествена кожа, с  невисок елегантен холандски ток, много мадамски и модерни за времето си. Водеха се юношески, но заради номерацията (35, 36, 37 .... ) си ги купуваха и много жени. Веднага магазинът се напълни с народ и се изви опашка. Всички грабеха като невидели по 2-3 чифта ботуши. Взех  си и аз едни, премерих ги - направо ми заспаха. Обаче нямах толкова пари в себе си (почти съм сигурна, че бяха 18 лв.). Чудех се какво да направя - докато се прибера вкъщи, докато изчакам майка ми да си дойде от работа, за да ми даде пари и после обратно да се върна в центъра, ботушите щяха да са свършили със сигурност. Отидох и помолих продавачката да ми ги запази само за 2-3 часа, колкото да донеса пари. Тя ми отказа. Седнах в магазина с ботушките в ръка и направо ми се плачеше. Пак отидох да моля продавачката - тя пак ми отказа! Колко е важна и принципна, един вид. Но сиромах човек - жив дявол, е казал народът. Магазинът беше голям и разхвърлян. В по-забутания му край имаше някакви грозни бебешки обувки, натрупани на купчини, към които никой не проявяваше интерес. Взех си червените ботушки и без да ме видят, ги зарових в една такава купчинка с бебешки обувки. Върнах се вкъщи и когато майка ми се прибра, двете заедно отидохме обратно  в магазина. Естествено, за това време по рафтовете нямаше и един чифт от стоката, получена по-рано. Обаче моите заровени ботушки си стояха там. Взех си ги и ги занесох на продавачката, за да ги платя.  Няма да я забравя как ме изгледа -  на няколко пъти ме измери от глава до пети, хем недоумяваща, откъде съм ги "изкопала", хем учудена, каква точно хитрост  й е приложена ...

# 10 897
Л. Зидаров и аз не харесвах. Но пък много обичах да рисувам и като гледах неговите рисунки, се стараех да ги възпроизвеждам. За дете са лесни. Предимно от двата тома на Андерсен гледах и рисувах, а приказките му и досега са ми любими. Дори наскоро (преди година, две) писах есе по АЕ за това, как съм чакала и съм си купила том 1 и какво е за мен Андерсен (по мое време нямаше "нива", затова на стари години - сертификат. Хайде, и аз се издадох за ЕГН Joy)

# 10 898
Имах една книжка, която ми бвше любима. Не съм я виждала преиздадена. “Котенце, златно челце”

# 10 899
  • Наблизо
Уф аз на зидаров имам морски приказки.Много много грозни илюстрации.Толкова са ме плашили като дете,ама пък четях защото бяха много интересни.

# 10 900
Да се върнем към темата с малко български камили. Simple Smile

Кавакли (Тополовград) търговци, 40-те години на ХХ век

9 януари 1936 г., Кърджали

Товарене на камили, 1946 г., Кърджали

15 декември 1953 г., Кърджали

Камили в българската армия

15 януари вероятно от Първата световна война.
Текст на гърба: "Много привети от Македонския суезъ (вер. Суец). Всредъ всички красоти, камилата е най-красивото тук. Както виждате има и къщи безъ покриви (както в Тунисъ) и пясъчни дюни." Подпис: Драгомир

Източник

# 10 901
  • Sofia
Ние вкъщи си пазим тези книжки. Бяха ми любими, заради движещите се картинки. Имах и Спящата красавица, но сега не я откривам, дано не е загубена.
Някой имал ли ги е? Любопитно ми е дали има и други приказки.

# 10 902
  • софия
Ние вкъщи си пазим тези книжки. Бяха ми любими, заради движещите се картинки. Имах и Спящата красавица, но сега не я откривам, дано не е загубена.
Някой имал ли ги е? Любопитно ми е дали има и други приказки.

Аз имам тази за Червената шапчица, ще я снимам като я взема.

# 10 903
Имам Белите лебеди

# 10 904
  • В Космоса
Рибарят и златната рибка имахме ние, освен Снежанка.

Общи условия

Активация на акаунт