Любители на Котки - Тема 137

• 29 816
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Късметка съъъм ... Мойта ме заряза и отиде моля ви се в Полша ...
4 дни съм айляк сама в къщи, изчисти тарафа и тоалентата, напълни купите и вазира ... Аз тука се разтягам колкото мога, кат дебел ластик съм и наминах да видя ко правите Simple Smile

# 631
  • София
Ducet0, благодаря!🌼
Мацата е обезпаразитена вътрешно преди около две седмици, значи ще може да бъде ваксинирана май. А ваксината в пакета е тривалентна - против панлевкопения, калицивирусна и херпесвирусна инфекция. ПКК-то не пише точно, просто "пълна кръвна картина". А цената е 58 лева.

# 632
  • София
Марсел е от баща персиец и мама турска ангорка.
Скрит текст:
MayyaI, паспорта му чакам да ми го дадат, не могат да го намерят (нали живееше при нашите на къщата преди) , но май и неговия няма снимка
Иначе сниман му е гърба и малко отстрани, ма навсякъде е така космат. По-корема е само по-къдрав 😃

Голямата щерка дава зор за куче. Няма как да се случи сега , но си мисля и аз по-натам Марсел как би приел куче.
Скрит текст:
На къщата живееше с пинчер и още един котак и се обичаха и тримата (Марсел е последно взет от тримата). Но като моя брат докарваше брата на Марсел вкъщи ставаше страшно... биеха се постоянно и ходеха с по едно затворено око...
Благодаря. Hug

Малко кученце /на месец ++/ с котарак не е проблем, обратното също, но вече  2 израснали любимци понякога е голям проблем. Ние имахме голям боксер(колкото дог), после взехме немска овчарка. Те по принцип не се понасят като породи, но тъй като "немецът" беше малък и свикнаха лесно. После пък дойде Маци (5-6 м), е няма такова пазене... Безкрайна  неплатена отпуска си взех...  за в апартамент пиша. Simple Smile

# 633
  • на брега на морето
Късметка съъъм ... Мойта ме заряза и отиде моля ви се в Полша ...
4 дни съм айляк сама в къщи, изчисти тарафа и тоалентата, напълни купите и вазира ... Аз тука се разтягам колкото мога, кат дебел ластик съм и наминах да видя ко правите Simple Smile
Още малко, Късми, октомври чука на вратата. Simple Smile

С обич, леля Котьо

# 634
  • София

Мацата е обезпаразитена вътрешно преди около две седмици, значи ще може да бъде ваксинирана май. А ваксината в пакета е тривалентна - против панлевкопения, калицивирусна и херпесвирусна инфекция. ПКК-то не пише точно, просто "пълна кръвна картина". А цената е 58 лева.

Супер!
Може, може. Някой даже и не чакат, направо ваксинират, не е правилно за мен.
Питай, а и ти помисли за ваксина против бяс, макар че тук къде да го хване тоя бяс / ?/, ама мен ме хвана страх, че по принцип протича почти безсимптомно и лечението идва късно и безрезултатно.
Аз моят/на  2 г / го ваксинирах веднъж за бяс, трайността е 3 г, повече не мисля да го бода за това.

# 635
Привет, момичета.
Отдавна не съм писала, не съм и,чела.
Минавам с данък - Съни, а когато имам време ще ви дочета Heart

# 636
Здравейте.Преди 4 месеца спасихме новородено котенце.Беше на 2 дни с пъпната връв.С много грижи порасна слабичък е но вече прилича на коте.Всичко беше наред,докато не му дадоха паста за вътрешно обезпаразитяване.Първата доза не му понесе-започна да повръща и имаше разтройство,беше му лошо.Следващата доза обаче го съсипа-отново яко повръщане,разтройство и обездвижване на задните крачета.Водихме го на ветеринар,но казаха че не са виждали такова нещо и че прилича на епилипсия и да го наблюдаваме.Ходихме и при друг-там казаха -еми може да е това,може онова.Получаваше такива кризи и след20мин.му минаваше,все едно нищо не е било.Свремето забелязахме че преди да му се парализират крачетата започва да си ги хапе и да подскача-явно усеща че му изтръпват след това ляга и започва да диша много тежко.От вчера обаче много се влоши.кризите станаха много тежки.Случвало ли ви се е такова нещо.Достатъчно голям ли е вече да му вземат кръв.Може ли да ми препоръчате клиника

# 637
  • София
Нашичкият не се отказва да гризе - освен тапети и кашони, вече трябва да пазим и тетрадките Simple Smile

# 638
  • София
И у нас е така ...

# 639
  • на брега на морето
Не искам да те нападам, ама като е реагирал първия път тежко на пастата защо сте му дали втори път от същата?
Може би е бил прекалено малък за вътрешно обезпаразитяване, тези продукти са химия. И никакви лекарства ли не препоръчаха за тези състояния?

# 640
  • София
keylla, не е мъничко за кръвни изследвания.
За София горещо препоръчвам Vet Star в Люлин 10.
Дано е временно състояние!

# 641
Здравейте!Подобен случай,като обезпаразитеното коте съм наблюдавала преди време,но на кученце.Не твърдя,че е същото.Просто намерено кученце,дребничко,обезпаразитено и имаше почти същите симптоми - конвулсии,парези,припадъци,залитания и т.н.Мнението на вета беше,че е имало прекалено много паразити,които като умират от обезпаразитяващото средство,отделят токсини ,които причиняват тази симптоматика .Засягали се ЦНС, и нервните пътища.Не знам какво стана с това кученце и как го третираха после.
Иначе ние сме почти самостоятелни,стараем се да се храним самички.Все още се омазва,но по-малко.Започна и да се заиграва.Красавец голям е.Другата седмица може да го оставям и само в къщи,ще видим, че не искам да си прекарва деня в тази прашна стаичка на работата ми

# 642
Не писах с подробности,защото щеше да стане.....Обезпаразитихме малчо,защото видях на дупето му бял червей.Имаме и куче и ме беше страх.Когато заведохме котето първия път обясних какво съм видяла и докторката каза че трябва да се обезпаразити че можело да почне да повръща глисти и разни такива.Котето изака само още 1 червей след обезпаразитяването-проверявах акото 1 седмица.При второто обезпаразитяване отидохме при кварталния вет. защото мислех че това е нещо елементарно да даде пастичка.Обясних, как му е било лошо от пастата и е повръщал, но каза че било нормално.Незнам какво и колко му даде, но след 10 мин. котето мяукаше и лежеше,гледаше с жален поглед.От тогава до сега започна да получава такива кризи

# 643
Ади изглежда сменя зъби. За момента два кучешки, резците не съм виждала. Нервен е, хапе, плаче понякога, яде по-малко. Има ли как да му помогна?

# 644
  • София
keylla, във Фейсбук има две групи, в които се включват ветеринари. Дали да не попиташ там?

Ето - първата и втората

Лошото е, че и те вече са се поизнервили. Наскоро един ветеринар беше писал, че нарочно не отговаря, защото по този начин помагал не на пациентите, а на некадърните доктори, които правят грешки, а от друга страна са им конкуренция.   Sad

Общи условия

Активация на акаунт