Любители на Котки - Тема 137

• 29 824
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • на брега на морето
Яйчници и матка трябва да се отстранят.

# 616
За притеснение си е. Той е алфата вкъщи.
ами новото е женско, кастрирано?? Няма ли шанс?

# 617

Застанал сАм като за лична карта😁😁

# 618
Красавец,много прилича на нашата котка,обаче май не му текат очичките,много са му чистачки...

# 619
  • Варна
Ох баня, ох кеф Simple Smile

# 620
  • София
Ducet0, най-после видяхме и очите на твоя красавец, а не само бутчетата!  Laughing

Dorry88, винаги има шанс! Може да се харесат! Никой не може да ти каже предварително. Само преди месец натресох на моите 7 годишен кастриран уличен котарак. Той беше стресираният. Постепенно се адаптира и сега се опитва да се намести в йерархията. Мисля, че Наско продължава да е лидер. С Кирчо още се поступват. Богдана в момента е оставена на мира, но първо тя беше на мушка.  Laughing Въдворявам по малко ред и ги оставям да се разберат.

titicaca, съжалявам за загубата! Знам какво е! Sad Поздравявам те, че си решила да дадеш шанс на бездомна душичка! Нищо не ѝ трябва, освен любовта ти! Тя ще я почувства и ще се отпусне. Лично аз си давам сметка, че дълго време не приемах Наско като моя котка (взехме го 1 месец след смъртта на предишния ни котарак). Едва когато го приех, тогава и той се отпусна.

likeawind, трябва да питаш колко голям е разрезът (нормално е до 2-3 см), с какви конци работят (добре е да са резорбируеми, за да не ходиш за сваляне), с какви упойки работят (най-щадящи са инхалационните, но са по-скъпи), дали слагат антибиотик и противовъзпалително с депо (някои котки трябва да ги водят всеки ден за допълнителни инжекции). Говоря за кастрация на женска котка. При мъжките е 15 минутна операция без конци.

Не винаги отстраняват матката. В Германия изобщо няма такава практика. И Дейзи е кастрирана само с отстраняване на яйчниците. Тогава много се бях притеснила и се обадихме на братовчед ми, който е ветеринар в Германия. Обясни ни, че при липса на яйчници, матката постепенно се свива и "изсъхва" (мой непрофесионален термин  Wink ). За около 30 години практика, никога не е виждал усложнения от този вид операции. Все пак говорим за ранно кастриране на здрава котка, а не за котка с кисти и принудителна кастрация.

# 621
Красавец,много прилича на нашата котка,обаче май не му текат очичките,много са му чистачки...
Текат, текат, ама му ги чистя Simple Smile

Таня, и аз не повярвах , че застана да го снимам така, все почва да мижи с очите като го снимам или пък спи 😃

Късметкаа, само за мачкане 🥰
Titicaca, 💐🐻

Марсел започва да прилича на китеник 😁

# 622
Скъпи приятели,нуждая се от помощта ви,скоро ви споделих за котетата, които храним на работа.Откоро започнаха да изчезват едно по едно,днес разбрахме,че ти хващат с капан и съдбата им е неизвестна на изчезналите.Оказа се,че от управлението на предприятието е дошла тази мръсна задача, сега имаме двуседмичен срок да разкараме останалите три душици.Има ли някой в Пловдив или около Пловдив,желаещ да ги приюти,те са свикнали на свобода, ако има дворче ще е най-добре.Всички разходи по прехрана и други,които възникват,ги поемам аз.

# 623
Каква порода е Марсел?

# 624
  • София
Таня67, Simantro и всички, които се включиха - благодаря ви!
Лили е кастрирана в "Добро хрумване" - Изток, но дамата, от която я взех, не ми даде конкретно име. Другата седмица ще я водя на преглед и за ваксиниране, и ще разуча. Белегът от операцията е малък, 2-3 см., много чист, и конци не се забелязват.
Поръчах два-три вида храна, и в петък ще ги взема от магазина на "Лидице".
Попаднах на оферта от "Добро хрумване" за пакет - преглед, ПКК и поливалентна ваксина, и веднага заявих ваучер. Някой от вас дали е ползвал такова нещо?

# 625
Скъпи приятели,нуждая се от помощта ви,скоро ви споделих за котетата, които храним на работа.Откоро започнаха да изчезват едно по едно,днес разбрахме,че ти хващат с капан и съдбата им е неизвестна на изчезналите.Оказа се,че от управлението на предприятието е дошла тази мръсна задача, сега имаме двуседмичен срок да разкараме останалите три душици.Има ли някой в Пловдив или около Пловдив,желаещ да ги приюти,те са свикнали на свобода, ако има дворче ще е най-добре.Всички разходи по прехрана и други,които възникват,ги поемам аз.

Сузи, по-добре пусни и във ФБ групите. Шансът да им намериш дома там е по-голям. Успех и съжалявам за изчезналите душици.

# 626
Dorry88, винаги има шанс! Може да се харесат! Никой не може да ти каже предварително. Само преди месец натресох на моите 7 годишен кастриран уличен котарак. Той беше стресираният. Постепенно се адаптира и сега се опитва да се намести в йерархията. Мисля, че Наско продължава да е лидер. С Кирчо още се поступват. Богдана в момента е оставена на мира, но първо тя беше на мушка.  Laughing Въдворявам по малко ред и ги оставям да се разберат.

Благодаря, за отговора. Не искам да правя експерименти и си блъскам главата да предприема ли нещо въобще, защото после не може да се остави на улицата това новото хайванче, затова питам наред кой какъв опит има да сподели.

# 627
  • София
И котките са като хората- с характер, индивидуалисти.
Аз взех другарче на Блеки (водила съм я и друг път вкъщи, дори котенца имаха), горе- долу са на една възраст. Много странно се държи Блеко- хапват глава до глава, играят си, тя е ловец и му носи разни плячки... И въпреки всичко той не я търпи в двора, намира начин да я изгони, напада я и я хапе силно (устата му се пълни с кичури косми,  тя е мъничка, нежна, деликатна), когато съм вкъщи едвам ги разтървавам и котчицата бяга през оградата. Горката Маци цял ден е в гората или в една изоставена къща и идва само сутрин и вечер да хапне. Взех я да си има дом, а тя е скитник по неволя. Вече си мисля, че за нея ще е по- добре да я върна в работата и там пак да си я гледам- там тя се чувства "господарка" и всичко си е нейно (всички колеги си я чакат с нетърпение). И пролетта пак ще пробвам...
Така ми се иска да се гушкат и да се разбират като братче и сестриче...
Много си я искам, но ми се струва невъзможно зимата да ги затворя в апартамента за 3 месеца, няма начин да ги разделя в отделни помещения и ме е страх да не я нарани.
Много го мисля как да се случат нещата...

# 628
  • София
Dorry88 разбирам те, ама няма как коректно да се отговори на въпроса ти.
Таня  е отговорила доста простанно, аз само бих добавила да не забравяш фактора куче, освен ако кучето не е на двора, а котките вътре. Дори да е с размерите на чихуахуа, очаквай проблеми поне за няколко месеца.
Друго :
Скрит текст:
майка - котка роди 3-ма сина. След повече от година големият и средният син започнаха да се бият до откъснати уши, нахапани тела, опашки и т.н. Става въпрос за дворни котки. Това продължава вече над 5 г, баща ми се принуди да "строи къща" за единия. Слагам го в скрит текст, че не веднъж съм го писала.

Лисичка
, да, растат децата. И човешките и котешките. Heart
Мърчо не иска да спи в къщичка или нещо подобно, даже се плаши ако го завия, може би си спомня как е живял в клетка на тъмно болен и не особено хранен.

pandachina, аз давам витамини на моя от малък и то точно по препоръка на вет, започнахме от -3я или 4-я месец, че не знам кога точно е роден. Давам поливитамини, каквито му подарят на 4-5 месеца по 10 броя, но всеки месец му давам поне по 3-5 вит Ц от 100 мг(от тези за хора).  

Ducet0, ще сменяш ли паспортна снимка? Wink Моят още си няма - добре, че ме подсети. Hug
Последната снимка на коя част от тялото е? Wink Simple Smile

titicaca, добре дошла! Heart

Не съм попадала на такива ваучери.
1 -во се прави вътрешно обезпаразитяване, след седмица/ 10 дни ваксина.
ПКК -то какво включва? Колко са валенциите на ваксината? Цена?

# 629
Марсел е от баща персиец и мама турска ангорка.
MayyaI, паспорта му чакам да ми го дадат, не могат да го намерят (нали живееше при нашите на къщата преди) , но май и неговия няма снимка
Иначе сниман му е гърба и малко отстрани, ма навсякъде е така космат. По-корема е само по-къдрав 😃

Голямата щерка дава зор за куче. Няма как да се случи сега , но си мисля и аз по-натам Марсел как би приел куче. На къщата живееше с пинчер и още един котак и се обичаха и тримата (Марсел е последно взет от тримата). Но като моя брат докарваше брата на Марсел вкъщи ставаше страшно... биеха се постоянно и ходеха с по едно затворено око...

Общи условия

Активация на акаунт