Любители на Котки - Тема 137

• 29 857
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Козлодуй
http://fermabg.com/vitamini/kanvit-biotin--kotki  - аз съм доволна от този биотин но не съм го давала на Марин и Добрин а само на Мърки Simple Smile
Навремето преди години нямаше модерни ветеринари и един конски доктор излекува Мърки от стомашни неразположения като предписа да и заменим водата с глюкоза от аптеката и и даваме само сварено пилешко месо без сол и без нищо и се оправи - оказа се че сме и давали човешки колбаси в които има черен пипер той дразни корема та затова доктора каза само чисто месо пилешко нищо друго - да подчертая навремето нямаше котешка храна така че я хранехме с каквото падне - най-много със шунка Simple Smile

Прайдовете които показахте много ми харесаха - целувки на всички - много са красиви Simple Smile

# 661
  • София
keylla, кръвната захар варира в денонощието, това което е написала m1ma е много полезно, не го подминавай с лека ръка. Не си написала на колко месеца горе-долу е било котето, когато сте го обезпаразитили за 1-ви път, но слаби и малки котета не е желателно да се обезпаразитяват. Другото, което обикновено се пропуска, че трябва да е на гладно (6 часа), а и след това 2 часа да не яде. Всичко това е за да не се образуват нежелателни съединения, а те са много.  Не знам и какво съдържат тези пастички за вътрешно О. Аз съм давала само цестал и то само по веднъж на 2-те  котки. След като сте имали или имате куче нямате ли Вет на който да се доверите?

Знам, че очакваш конкретен отговор, ама как да стане? Малките животни са като бебетата - има специален раздел : микропедиатрия. Котето може да има някаква функционална недостатъчност: ензимна например и вече тук влизаме в сферата на гаданията.
Това, което описваш наистина прилича на хипогликемия/ хиперГ. Взимайте кръв да се видят чернодробните ензими.
Вероятно е и някакво неврологично увреждане или недостатъчност.
Артериален тромб? - за мен не, тромбите започват да се образуват във вените под въздействие на ензими и първично са резултат от агрегация на тромбоцити, после и други клетки се добавят.

Отивайте на ВЕТ за ПКК

Забележи кога ги прави тези "неща". След храна, колко време.
С какво го храниш? На 1-ва стр. има интересен линк, нещо от рода на "тъмната страна на готовите храни". Тъпкани са със знайни и незнайни вещества.

Таня, ела да спиш в нас. Wink

Влязох да напиша друго нещо и времето ми изтече. Мърчока трайно се настани върху клавиатурата пред монитора. Joy

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 15:52 от MayyaI

# 662
Не, не го подминавам с лека ръка.Ще направим ПКК.Просто се чудя къде да го заведеме.Вече нямам вяра на никой.Права си за обезпаразитяването,но когато видях червейчето се уплаших,не прочетох нищо,а веднага отидохме в Син Кръст.Защо не ни казаха че е опасно да се обезпаразити.Котето беше на месец и половина някъде-мъничък и на кг. е много мъничък 1кг е сега а е на 4 месеца.Първоначално купувахме най скъпата храна Лайф.Но вече правим домашна-варено пилишко,риба днес е на дробчета.
Кризите ги прави горе долу па едно и също време като час,но няма значение преди,след или по време на хранене.Все още го храня и през нощта по 1 път
 не знам как мога да кача видео да го видите

# 663
  • на брега на морето
На момченцата не се дава риба, за да не им се образуват проблеми, а за дробчета май е още малък, а и те се дават рядко.

Качи видеото в Ютюб, а в "Отговори" горе най-вдясно има стрелка за качване на видео, опитай.

# 664
Ще опитам довечера.Дробчетата са варени сипвам и от бульончето,за да не му е сухо.За рибата се учудих

# 665
Под прикритие

# 666
Keyllа, заведете го в ЦВК, може пък там да му помогнат. Нали уж били най-добрите. Въпреки,че цените са доста солени. Но ако му помогнат, си струва да опитате. Дано се оправи душичката🤗

# 667
И аз мислех за там,но исках да чуя и вашето мнение и опит.
Още мисля за вземането на кръв и направо откачам.Много ме е страх.

# 668
Избери по-малкото зло. Аз така правя винаги.

# 669
  • на брега на морето
Как се взема кръв - обръсват внимателно лапичката, вземат абокат и в момента, в който се канят да го боцнат изчезваш от кабинета. Връщаш се чак, когато е готово, за да не гледаш кръвчицата на котето.  Не боли чак толкова, но кръвните изследвания са важни.
Виж, каквото и да изпитваш трябва да се вземеш в ръце за доброто на котето. Сега нали ти се къса сърцето да го гледаш с тези пристъпи? Представи си, че нещата вземат да се оправят? Ще видиш, че всичко си е струвало. Simple Smile

# 670
Взимане на венозна кръв не причинява почти никаква болка, повече болка има при мускулна инжекция. Но, ако си от хората, които им прилошава от вида на кръв, не си го причинява, просто гушни котето и излез от манипулационата. Стискаме палци.

# 671
  • София
Котьо, много ме развеселяваш. Hug
Ти нали въобще не си раждала, а и обет за безбрачие си дала и се страхуваш от манипулации. Wink Joy

Аз по-скоро бих препоръчала Димов: http://bestvet.poleznobg.info/
Това, което ме притеснява в ЦВК е, че ти взимат любимеца и казват : от тук - ние. Ама как само вие???, аз на операциите на Маци съм присъствала, те за рентген искат котката да е сама. Не са за мен. Естествено влязохме двете и рентгенолога после ми казва : добре, че настояхте, че сам нямаше да се оправя.
Димов поне преди 5г доста мислеше, не говори 1-то му хрумнало нещо. Самият той ми каза : "нали не ваксинираш вече котката?'", та впечатленията са ми положителни. Не съм го ползвала много, защото си имам наблизо ВЕТ-и, но и те са ме приканвали да пускам изследвания в човешка лаборатория.

keylla, как по едно и също време? Всеки ден по едно и също време крачето започва да трепери? Правилно ли съм те разбрала? И всеки ден ли? Ако е така, това повече върви на липса на В 12, ама то се слага инжекционно, че през устата резорбцията е почти никаква. Има сега едни дето се пръскат отвътре в бузите, ама нямам отзиви за тях.
А, друго : като начало пробвай с вит Ц, колкото можеш да му даваш. Не се натрупва, изпикава се, а без него и без тези от група Б, не може да се синтезира обратно различните видове колаген.

# 672
  • София
Keyllа, заведете го в ЦВК, може пък там да му помогнат. Нали уж били най-добрите. Въпреки,че цените са доста солени. Но ако му помогнат, си струва да опитате. Дано се оправи душичката🤗
И там, и в "Добро хрумване", и във всички големи клиники, винаги има шанс да попаднеш на некадърен ветеринар. Ето аз съм доволна от "Добро хрумване", но има хора, които не са. В ЦВК се справиха много добре с операцията на Рижко, но цял един ден никой не го погледна, а ветеринарят, който го прие беше казал, че най-вероятно е отровен с антифриз. Дори не беше забелязал раните по крачетата. Rolling Eyes

За д-р Димов и аз съм чувала само хубави неща. Обаче исках да го попитам по повод астмата на Наско и кастрацията и така и не можах да се добера до него. Попадах все на други доктори. Идвал късно следобед.

Сега когато получава криза не повръща,започва да влачи крачета и пада легнал или започва да се ги хапе като обезумял и тогава ляга и започва да диша много тежко.Мисля че си ги хапе,защото усеща изтръпване.В една от кризите го бях гушнала и аз усетих как под кожата на крачетата и опашката нещо започна да ври отвътре-все едно усетих цирколирането на кръвта, и той започна да се хапе.Преди след такава криза котето беше отново игриво все едно нищо не се случвало.Но в сряда имаше много тежка криза дишаше с отворена устичка беше просто страшно.Сега е по добре,но вече има слабост в крачетата и не е така стабилен като преди.От това което изчетах досега си мисля за артериален тромб,но възможно ли е да е на кризи и да се възстановява?Обаче пък за първи път му стана така след второто обезпаразитяване.
keylla, когато започнах да чета поста ти, още преди да стигна до края, си помислих, че може да е тромб. Възрастният ми котарак Мъро имаше проблем със сърцето и имаше такива. 2 или 3 пъти минахме с изтръпване и лека парализа на задните крака, но тромбът се размърдваше и котето се оправяше. За съжаление беше временно. Последният тромб беше фатален. Все пак Майя е медицинско лице и вярвам, че това, което е написала е вярно и не е вашия случай.

А какви са признаците на рахит? Знам, че крачетата отслабват и в един момент не държат. Навремето котката на мъжа ми беше взета много малка и хранена с краве мляко. Без слънце и майчина кърма, се разболя от рахит. Тогава свекърва ми я оправи с бебешки капки витамин Д. Но май при рахита няма изтръпване? Май е само слабост в крачетата?  newsm78

# 673
Когато кастрирахме Ая и на втората вечер и се отвори раната я закарахме в ЦВК по спешност в 10 ч. вечерта. Приеха я веднага и остана през нощта там и не ми взеха пари за нощен престой, но си я прибрахме на другата сутрин в 8 часа.
Оправиха я и съм доволна. Но после като я водехме за кожните и проблеми, не съм доволна, защото нищо не можаха да направят. Така че може би зависи и от самия проблем на котето, но не пречи за доброто на котето да се пробва.

# 674
  • София
Таня, не бих изключила на 100% тромб, но при коте на 4 месеца първопричината е другаде.

gabidi , не става въпрос точно за пари, а както Таня е писала при нея объркаха нещата и с това не пускане при любимеца ...

Общи условия

Активация на акаунт