Любители на Котки - Тема 137

• 29 822
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Да разбрах, аз просто описах нашия опит с ЦВК🤗

# 676
  • София
Да разбрах, аз просто описах нашия опит с ЦВК🤗

Да, да, ако може напиши името на твоя, та момичето да го търси. Hug
"Черната котка" е мн доволна от Мирослав Генов, оше бил там, спасил ако си спомняш котарака й от панлевкопения.

# 677
Майя, когато се отвори корема на Ая и сигурно щеше да умре и там я спасиха, да доволна съм.
За следващите и проблеми, за които я водихме там - не не съм доволна🤗

# 678
Мързеланка на гости при "баба" си:

При баба е хубаво. Grinning

# 679
  • София
Не знам дали моя котьо не наднича тук Joy  започна да заема някакви необичайни за него пози...
... след като липсвах 2 дни от дома, направо се размаза от кеф, че се гушна в леглото ми (преди това ме нахапа за наказание, че ме е нямало Joy и дори не ме заведе при купичката си..., направо се завъргаля до мен)

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 00:36 от AnyHr

# 680
Хехе, чудна поза, Ани.
Сигурна съм, че котковците се учат едни от други. Wink Grinning

# 681
  • на брега на морето
Кейла, рибата (фосфора в нея) създава проблеми в уринарния тракт.
Според мен е малък за дробчета, но питай Ивекс, тя е със специалност "Пилешки дробчета и сърчица - как да ги приготвим и предложим на котката", шегувам се, но тя даваше на Топче такива работи.

# 682
Здравейте, как да разбера възрастта на коте, което не знам кога е родено, не е бебе

# 683
  • Варна
Поздрави от майната си - летището в гр. Катовице, Полша ...
Чета ви с удоволствие и нямам търпение да ме отъпче милото ми пухендрелче ...
Преди да тръгна за насам започнахме подоготвка за ремонт, имаме скеле. Късметка много се заинтересува, аха аха да хукне по него Joy

# 684
  • София
Имаме проблем Cry
От няколко дни ми прави впечатление, че Блеко не "крещи", както обичайно и ме посреща с едно скърцащо мяу (ама нали и ме нямаше...)- реших, че се глезоти.
Снощи повърна само слюнка. Има си апетит, хапва си и сухо и мокро (дори си открадна пилешка пържола от масата).
Сутринта ми се видя поомърлушен.
Естествено ходихме на вет. Увеличени са му лимфни възли по шията, няма температура. Сложи му антибиотик и нещо противовъзпалително.
И като си затръгвахме момчето взе да се кози да повръща... Решихме да го упои леко докторката и да го огледа да няма чуждо тяло в гърлото- нищо.
Уж беше леко седиран, пък спа 2 часа и сега се клати насам натам. Утре пак инжекции...
Вет. ми се "накара", че не ми е ваксинирано котето Thinking

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 18:19 от AnyHr

# 685
Стискам палци Блеки да се оправи и положението да не е сериозно Praynig
Котьо, колко трябва да е максималното допустимо количество фосфор в храната?

# 686
  • на брега на морето
Котьо, колко трябва да е максималното допустимо количество фосфор в храната?

Знам ли...

Стискам палци на Блеки Flowers Four Leaf Clover

# 687
AnyHr, как така не е ваксинирана животинката?
Уф, пак си спомням как поради финансова невъзмъжност в края на 90-те, когато котешката ваксина беше близка до месечната ми заплата (която естествено за нищо не стигаше) и не ваксинирах като малка първата си котка. Отиде си само на три години от панлевкопения, борихме се повече от месец, платих луди пари и изгладувах доста време. Не пожелавам дори на най-големия си враг подобен кошмар...
Без да плаша никого, но идиотската болест започна точно с невинно повръщане без космени топки. Веднага бяхме на вет. И първият въпрос беше - ваксинирана ли е? Това е по времето, когато трудно се намираше вет (моя тогава си сменяше кабинета и не работеше) , имаше май само една клиника в София и почти никой притежател на котка не беше чувал за ваксини.
Да не говорим, че според мене не ваксинирано животно, докато чака да бъде прегледано в клиника, също е в риск.
Но стискам всички палци (както и Мъри стиска острите си нокътчета), да е нещо леко и безпроблемно и Блеки бързо да оздравее.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 19:35 от Недоволна

# 688
Благодаря ви за коментарите.При нас нова 20.Намерих бели червеи в акото.Май е котешка тения.Дадох му дронтал.Надявам се да се изчисти и това да е била причината за пристъпите.Интересно обаче преди месец му изследваха и акото и пикото и нямаше проблем.,ФФФ
Да кажа за пристъпите-Всеки ден има по 3-4 пристъпа.Днес например имаше само 1 сутринта за около 5мин.
Стават горе долу по едно и също време като часове-7.30 после 10 нощно време в 3ч и така.Най дългия период без пристъп е 3 дни.или поне не съм го видяла,а съм почти постоянно при него.

# 689
  • Козлодуй
AnyHr, нормално е котките да повърнат един - два пъти и след това за кратко да нямат апетит - ти защо се притесни толкова че да го заведеш на лекар? Simple Smile То добре е станало за да го види лекаря де но ако пак повърне дай му четвъртинка Фамотидин в малко късче кренвирш и ще му мине Simple Smile Котките по принцип се стресират от лекари а упойките трудно ги преживяват Simple Smile
Аз да се похваля Добрин вече надхвърли заветните 3 килограма и няма да се притеснявам за него, но Марин ми е голяма мъка да го стабилизирам - все се храни малко пък прекомерно играе понякога го хваща разтройство и бързо се оправя нямам търпение и той да стане над 3 килограма и да не го мисля - сега му давам със спринцовка пробиотик CaloPet и витамини всичко объркано и разтворено във вода Simple Smile https://www.purina.bg/pro-plan/produkti/hrana-za-kotki/veterinar … feline-fortiflora  - ето така изглежда пробиотика и повръщането също се повлиява от него но по-бавно

Общи условия

Активация на акаунт