Любители на Котки - Тема 137

• 29 810
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Keylla, направила си едно много добро дело. Малко хора успяват да запазят живо толкова малко коте, доста форуми прегледах на тази тема. Само мога да се досетя, какво ти е коствало това. Нищо грешно не си направила, повечето такива котенца се влошават, а много и умират без причина, но има и такива, които оцеляват. Дала си шанс и затова си струва, ти знаеш. Вярвам, че твоето котенце ще се оправи.

# 646
  • София
Здравейте, момичета.
Аз рядко пиша тук, че съм се закотвила в седмокласната тема.
Имаме проблем с котка Тереза (на 3 години). От края на миналата седмица е това - някаква не особено тежка форма на разстройство.
Обезпаразитена е преди по-малко от месец, не сме сменяли храна, котето си е добре, енергично, с апетит.
Водихме я на лекар в понеделник, минахме на лечебна храна и прахчета Форти Флора. Няма ефект обаче. Та в събота ще я водим за изследвания.
Да питам все пак - случвало ли ви се е такова нещо? Защото започвам да се притеснявам. 🙄

# 647
  • на брега на морето
Не писах с подробности,защото щеше да стане.....
Не исках да те нападам, извинявай, просто ме хвана много яд на некадърния ветеринар. И никакви ли лекарства не изписаха? Дано се оправи котето, но занапред не позволявай да му дават каквото и да е в кабинета, освен ако не е спешно състояние. Питай тук предварително.
Ето Simantro много е доволна от "За София горещо препоръчвам Vet Star в Люлин 10."

# 648
  • София
Да, във Вет Стар са наистина професионалисти и обичат животните. Отзовават се по всяко време. Във ФБ има страшно много положителни отзиви за тях. Преглеждаха и кастрираха Майки, изследваха и лекуваха намереното бяло коте, даже веднъж им занесох намерено зашеметено птиче. Оказа се син синигер, ударил се някъде. Обясниха как и къде да го пусна и не взеха пари за това. Винаги има пациенти при тях. Често и по телевизията ги дават Simple Smile Рядко се впечатлявам от обслужване някъде, но те си заслужават хвалбите.

# 649
  • София
Според вас къде да легна? Май ще трябва да спя на дивана.  newsm78

# 650
И у нас вече е така:

# 651
  • София
О, изглежда като котешки рай Simple Smile

# 652
Котьо-не съм се обидила.Първия път заведохме котето в Син Кръст.При второто обезпаразитяване решихме да си спестиме 35км и отидохме при кварталния вет.Според мен това беше грешка.След това сме ходили още около 6 пъти пак в Син Къст-мислех че голяма клиника ще имат повече опит с толкова малки котета,но...там беше пълен хаос.-не съм доволна е меко казаноХодихме и до още една клиника,но сега не се сещам името-там почнаха да изреждат болести,които изобщо нямат общо със симптомите на котето.Вече съм толкова отчаяна че....незнам.
На вашите котенца взимали ли са кръв?Какво да очаквам?

# 653
  • на брега на морето
Син кръст е добра лечебница, там оперираха много сполучливо Барни на Шарки.
Миличка, сигурно има шансове да се оправят нещата. Мисля, че витамини от групата В може да повлияят добре. Тук Майя може да даде мнение. Всъщност продават мултивитаминни препарати на таблетки и течни. Нужно е само да са подходящи за съответната възраст.
Ако искаш обади се в "Клиника Д-р Антов" и търси доктор Стоянов, много е готин. Имат страница във Фейса.

На Рафаела са взимали кръв от лапичката за изследвания преди операция, тя тогава беше на 10-тина месеца.

# 654
Явно ние не сме извадили късмет.Всеки път сме при различен лекар.Цените са...Един от път ни взеха 40 лв. и ни казаха-Еми малките котета са така.Наблюдавайте го.Друг път за преглед-12лв ,после 25.
Май е най-добре предварително записан час при конкретен лекар,ама когато отиваш спешно,както е при нас как да стане.

# 655
Отново прочетох историята на котето на keylla.Навързах случки от отглеждането ми на минипинчерче и сегашното ми котенце.С минипинчерчето ми имаше подобни изпълнения ,а то бе наистина супер миниатюрно,та първите дни ни изкара акъла - правеше почти същите изпълнения и ни обясниха,че е от падането му на кр.захар.Спасявахме положението с ампулки глюкоза известно време,давани през устата.Другата случка е от сегашното ми котенце,разказвала съм как го намерих,умираше от обезводняване,ветовете го спасиха ,После имаше няколко кризи,едната през нощта,почти се изпъна,и си казах - това е краят,но започнах да го наливам подкожно с Рингер с 5%глюкоза и се оправяше .Сега имам фобия от тези състояния и в багажника ми има още банка Рингер и спринцовка.Та,да обобщя - най-вероятно котенцето се е обезводнило - диария и повръщане води до това.Нищо не пречи да се купи банка разтвор и подкожно да започнете да наливате ,примерно 5 кк спринцовка се пълни,повдигате кожичката на вратлето и боцкате подкожно и това е.Става като балонче,но после се разнася,след половин час пак.
Може и да ме оплюете,че давам съвети,без да съм ветеринар и без да съм прегледала котето,но когато нещата са зле,трябва да се прави нещо,аз съм на такъв принцип.Другото е да го види ветеринар и ако се окаже че животинчето наистина е дехидратирано,да му се сложи система.

# 656
Не не е обезводняване нито кръвна захар.Кръвна захар изследваха един път когато се беше се умърлушил.Взеха му кръв от ушето с 300 зора.Сега когато получава криза не повръща,започва да влачи крачета и пада легнал или започва да се ги хапе като обезумял и тогава ляга и започва да диша много тежко.Мисля че си ги хапе,защото усеща изтръпване.В една от кризите го бях гушнала и аз усетих как под кожата на крачетата и опашката нещо започна да ври отвътре-все едно усетих цирколирането на кръвта, и той започна да се хапе.Преди след такава криза котето беше отново игриво все едно нищо не се случвало.Но в сряда имаше много тежка криза дишаше с отворена устичка беше просто страшно.Сега е по добре,но вече има слабост в крачетата и не е така стабилен като преди.От това което изчетах досега си мисля за артериален тромб,но възможно ли е да е на кризи и да се възстановява?Обаче пък за първи път му стана така след второто обезпаразитяване.

# 657
  • на брега на морето
Ако се обадиш предварително в клиниката, в  която ще го водиш, питай за цената на преглед.
Ветовете действително се оливат с цените. На нас ни бяха надвзели 25 лв за стационар за едно котенце и аз побеснях не заради самите пари, а защото нещата трябва да са ясни - като ми кажат 100 лева да са 100 лева, а не 130 например. Да съм отидела в клиниката да ми ги върнат, айде нЕма нужда, ако не бях разръчкала нещата щях да се чувствам глупачка. Оставих ги за бездомните животни, които лекуват там.

Сутринта идва у нас лаборант да вземе кръв за изследвания, в ценоразписа са посочени 25 лв, платихме 29 лв. Ето това ме дразни яко.

# 658
Хайде и ние да не останем по-назад.

# 659
Момичета,препоръчайте ми витамини за козина или биотин от който сте доволни...

Общи условия

Активация на акаунт