Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 38

• 44 428
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Нещо не ме разбра. Не съм казала, че не е масова практика да се купува и продава с един и същ брокер, а че масовата практика е брокерът да свърши нещо и за купувача - помага с документи и т.н. Не е масова практика да се представлява единствено продавача, а да искат двойна комисиона.

# 496
  • София
Преди време някой в тази тема мислеше да ходи на оглед в този блок в Дружба 1 https://m.imot.bg/details/1d155491556980082 ,  ако още чете ако коже да даде информация. Както о други ако имат някаква информация за него.
Страно ми е от толкова години да стои на пазара и още да не може да продадат жилищата.

# 497
Нещо не ме разбра. Не съм казала, че не е масова практика да се купува и продава с един и същ брокер, а че масовата практика е брокерът да свърши нещо и за купувача - помага с документи и т.н. Не е масова практика да се представлява единствено продавача, а да искат двойна комисиона.

Аа да, тук съм съгласен. Редно е да движи нещата с документацията абсолютно.

# 498
  • София
Има групи във фейсбук за продажба директно от собственик , там няма да се плаща тази комисиона.
Бихте ли споменали името на тази ФБ група-интересувам се? Може и на ЛС.
Благодаря.

# 499
Има групи във фейсбук за продажба директно от собственик , там няма да се плаща тази комисиона.
Бихте ли споменали името на тази ФБ група-интересувам се? Може и на ЛС.
Благодаря.

Пратих ЛС.

# 500
Таксата при нотариусите при пок.продажба на жилище в София еднаква ли е или има различни цени?

# 501
  • София
Таксите на нотариусите са различни. Спестих 2000 затова, че попитах и друг.

# 502
Препоръчаха ми Антони Гетов, знаете ли дали при него са завишени, и изобщо колко?

# 503
  • София
Аз пък съм продавала и купувала 4 пъти без брокер. 10 год. живеехме на свободен наем и пълнехме гушата както се казва на една баба реститутка. Ами взехме се в ръце и купихме първо боксионера .След като родих преминахме на гарсионера, детето порасна преминахме в двустаен. Когато вече стана тийн и искаше самостоятелна стая продадохме двустайния и се разширихме в тристаен . 4 пъти сама съм си вадила документи , проверявала апартаменти за тежести и съм спестила от % за брокери. Сега пък синът ми е голям и иска да е отделно от нас. Няма лошо,ще продам тристайния и ще търся къща на два етажа и с два входа.Аз не виждам колко трябва да е сложно сам да продадеш и да купиш . Извинявам се на брокерите тук, но са ме водили на огледи в катакомби и са искали %,които не са заслужавали . Затова от 20 год. аз си се оправям сама.

# 504
  • София
Поздравления. Но има хора, които не биха се справили така добре. Примерно аз Grinning

# 505
Малко off topic, но не мисля, че с къща на два етажа дори и с отделни входове синът ви ще е отделно от вас.

# 506
...Както и че продажбата на тристаен апартамент ще ви осигури средства за двуфамилна къща, освен ако не направите компромис с квартала или населеното място

# 507
Лесно е да се купи и продаде без брокер, но аз лично бих искала консултация от адвокат. Ние купихме с ипотека, а по това време работех в банката и не се притеснявах, вършех си работата "вътрешно" така да се каже и в колаборация с юрист. Реално ние се обадихме по обява, току що качена (защото следях на ден по 20 пъти сайтовете), отидохме на оглед и директно се уговорихме за капариране и предварителен договор. За мен това също е самостоятелно свършена работа, но както казах си платихме комисион, не се продаваше директно от собственик. Както и да е, това е 6-цата от тотото за покупките ни до момента Grinning
Скрит текст:
Моля ви, не си го причинявайте да живеете с бъдещото семейство на сина ви под общ покрив, макар и на два етажа - добре е и за двете страни Grinning

# 508
Малко off topic, но не мисля, че с къща на два етажа дори и с отделни входове синът ви ще е отделно от вас.
Но пък ще има материал за свекървинската тема в СО.  Wink

# 509
  • София
И аз не мисля,но това е  във възможностите ми. Никой до този момент не ми е помогнал ( майки,бащи свекърви и т.н. ) Аз ще помогна с каквото мога ( с 80000 евро например като продам тристайния ,той ще си тегли останалата част с ипотека ).Цял живот съм правила жертви за него повече и да искам няма накъде ....вече съм на възраст за съжаление Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт