Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 38

• 44 256
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
При мен офертата беше 78 лв на месец.

# 631
Ако не се лъжа застраховка Живот е % от сумата по кредита, затова се получават разлики.
А колко би ти струвала ЗЖ в застрахователна компания (отделно от кредита)?

Не искам да зачеквам пак темата, но според мен е добре да се прави ЗЖ.
Мисля, че в УниКредит дори да си заявил застраховка към тях (Алианц), всяка година можеш да си решаваш дали да продължиш към тях или да смениш. Задължително е да я има, но не е задължително към тях. Не съм сигурна обаче "Живот" или "Имущество" беше.

# 632
Животът им е към Кардиф, в Алианц са имуществените. Може би вече всички имуществени. Моята е по-малко от 900 лв., то се събира на месечна база според кредита.

Не знам дали променят условията, ако искаш друг застраховател по Живот, но по имущество със сигурност можеш да избереш и на теория не би трябвало да влияе на лихвата ти. Реално ако избереш друг и намериш хубава промоция, си сваляш разхода, така че е добре да се проверява. Важи и за другите банки.

# 633
В който и клон да съм ходила на уникредит винаги съм чакала ужасно много.

# 634
В който и клон да съм ходила на уникредит винаги съм чакала ужасно много.
Да. аз също. Скоро ми се налага да местя средства от една сметка в друга, и с дете в количка чаках поне 30 мин за една операция и после отново 30 мин за друга. Нямат хора, а наличните са супер бавни.

# 635
  • София
Съшата работа с УниКредит. А не е като да се вият опашки. Явно персонала е муден, или системата им е мудна, не знам.

# 636
Последния път обяснението беше, че в петък започнали да им сменят някаква вътрешна система, посред работния ден. Чаках близо час, преди мен едно момиче го разкарваха и връщаха за нещо, тя накрая се ядоса и каза, че си тръгва, защото от два часа чака за една проста операция. Явно организационно са зле и разчитат, че клиентите ще минат на интернет банкиране. Което, разбира се, едва ли ще стане,  просто ще търсят друга банка.

# 637
Последния път обяснението беше, че в петък започнали да им сменят някаква вътрешна система, посред работния ден. Чаках близо час, преди мен едно момиче го разкарваха и връщаха за нещо, тя накрая се ядоса и каза, че си тръгва, защото от два часа чака за една проста операция. Явно организационно са зле и разчитат, че клиентите ще минат на интернет банкиране. Което, разбира се, едва ли ще стане,  просто ще търсят друга банка.

Що едва ли ще минат на онлайн банкиране? Даже напротив - ако някоя банка предложи удобно онлайн банкиране има голяма вероятност хората да отидат точно там. Работата е, че в момента всичките са куци и бавни и не можеш да разчиташ, че за най-прости операции няма пак да се наложи ходене до клон. На Булбанк онлайна през браузър е пълна отврат, но бил един от най-добрите. Което може и да е вярно, защото ДСК например работи 50/50 на случаен принцип.

# 638
Именно, като не ми предложи добро онлайн банкиране, защо да минавам?

Малко се отклонихме от темата за имотите. Днес от  Cushman & Wakefield Forton са пуснали анализ за индустриалните площи:

"Близо 180 000 кв. м нови индустриални площи са завършени от началото на годината в София. Обемът на новите проекти е с над 100 000 кв. м повече спрямо същия период на предходната година и е част от тенденцията за ръст на строителната активност в този сегмент на имотния пазар."

Офисите, отдадени под наем през деветмесечието, са близо 109 хил. кв. м, над половината на IT компании и аутсорсинг.

Хипотетично много нови офиси и преместване продължава да означава изнасяне на офиси от жилищни сгради, каквито още има в центъра на големите градове. От друга страна разширение на IT и аутсорсинг компании в компактни офис сгради означава засилено търсене за наеми и покупка на апартаменти в съответния район.

# 639
Да, така си е. Ето например в Мол България сега отваря още едно крило на административната сграда. Десетина етажа са, не съм сигурно по колко площ, но са големи - сложи ги поне по 100 човека на етаж. Ето ти 1000 новоработещи там. От тях 10% да търсят да си купят в Манастирски Ливади, ей ги 100 апартамента - това са няколко нови сгради. Същото е и в други квартали, където пускат нови офиси - Младост, Кръстова Вада...

# 640
Гледам около декатлон и бизнес парка построиха и строят много офис сгради. Ум не ми го побира от къде толкова фирми се появиха. Далеч съм от IT и аутсорсинг сферата, ама ми е чудно как си запълват тези офиси.

# 641
Гледам около декатлон и бизнес парка построиха и строят много офис сгради. Ум не ми го побира от къде толкова фирми се появиха. Далеч съм от IT и аутсорсинг сферата, ама ми е чудно как си запълват тези офиси.

Фирми-зомбита, които се поддържат от ниските лихви, или по-известни в обществото като стартъпи Wink

# 642
А, те стартъпите точно скъпи наеми искат да плащат;)

# 643
Основната нужда за офис площи никак не е от start up-и.

Но пък има и много start up-и с много солидно финансиране.

# 644
Да, така си е. Ето например в Мол България сега отваря още едно крило на административната сграда. Десетина етажа са, не съм сигурно по колко площ, но са големи - сложи ги поне по 100 човека на етаж. Ето ти 1000 новоработещи там. От тях 10% да търсят да си купят в Манастирски Ливади, ей ги 100 апартамента - това са няколко нови сгради. Същото е и в други квартали, където пускат нови офиси - Младост, Кръстова Вада...

Те тия 1000 човека, дето всъщност са я има 500, я не, на улицата са били.

Общи условия

Активация на акаунт