Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 960
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Аз мисля, че моето отлепяне дойде от преглед в репродуктивна клиника в чужбина, след овулацията. Не съм знаела, че съм брименна.

# 421
  • София
Е как точно от прегледа се отлепи плацентата?

# 422
  • София
Искам да споделя информация относно днешния ми преглед при професор Станева...

Смятам оттук нататък да се доверя изцяло на нея, досега ходех при доц.Русев. Терапията от доцента беше фракси 0.4 и АП през ден (редувах ги) + ми включи Натаспин в деня на фраксито. Не ми беше никак спокойно с тази терапия. Професор Станева беше мила и ми обясни доста неща, като например, че терапията през ден с фракси била рискована, защото сериозно се нарушавала хомеостазата. Тя си каза, че с него са на много различни мнения относно бременни с тромбофилия. Та, Натаспина го спирам, не бил достатъчно тестван и тя не се чувства комфортно да го изписва на бременна жена. След 2 седмици ще изследвам Анти Ха и пак съм при нея. Терапия - фракси 0.4 и аспирин 75мг всеки ден.
Надявам се да съм взела правилни решения сама за себе си и да успея да задържа бебето си здраво и до термин.

# 423
Здравейте, извинявам се предварително за въпроса, но някой, който е бил на консултация с проф. Паскалева в НКБ ако може да сподели как точно проточа прегледа. Обадих се да си запиша час - но ми дадоха само дата - 27.11.2019 като ми записаха имената, но не ми дадоха конкретен час - казаха ми да съм там между 9 и 12:30. Това малко ме притеснява, тъй като трябва да планирам и кога да си сложа инжекцията(4 часа преди вземането на кръв). Та въпросът ми е така ли наистина протичат прегледите - без час отиваш и чакаш и ако е така - първо трябва да вляза при Паскалева за да ми назначи изследвания или първо трябва да пусна кръв и после да чакам да коментирам с нея резултата.
Благодаря предварително

# 424
Искам да споделя информация относно днешния ми преглед при професор Станева...

Смятам оттук нататък да се доверя изцяло на нея, досега ходех при доц.Русев. Терапията от доцента беше фракси 0.4 и АП през ден (редувах ги) + ми включи Натаспин в деня на фраксито. Не ми беше никак спокойно с тази терапия. Професор Станева беше мила и ми обясни доста неща, като например, че терапията през ден с фракси била рискована, защото сериозно се нарушавала хомеостазата. Тя си каза, че с него са на много различни мнения относно бременни с тромбофилия. Та, Натаспина го спирам, не бил достатъчно тестван и тя не се чувства комфортно да го изписва на бременна жена. След 2 седмици ще изследвам Анти Ха и пак съм при нея. Терапия - фракси 0.4 и аспирин 75мг всеки ден.
Надявам се да съм взела правилни решения сама за себе си и да успея да задържа бебето си здраво и до термин.
При колкото и лекари да ходиш,всеки ще има различно мнение по въпроса с терпиите.За това е важно да се довериш на един и да слушаш само него,в крайна сметка най-показателни как се отразява терапията са прдгледите при АГ.С каква мутация си?

# 425
  • София

При колкото и лекари да ходиш,всеки ще има различно мнение по въпроса с терпиите.За това е важно да се довериш на един и да слушаш само него,в крайна сметка най-показателни как се отразява терапията са прдгледите при АГ.С каква мутация си?

MTHFR A1298C хетерозигот
EPCR 4678G>C (A1)/4600A>G (A3)     A2/A3

Именно заради тази втората + много инциденти при близки роднини + няколко ендокринни проблема при мен се налага да се вземат всички възможни превантивни мерки. Имам един аборт в 7 г.с като по това време тромбоцитите ми бяха доста завишени, щитовидната жлеза се беше побъркала...и изобщо нищо не ми функционираше като хората. Предпочитам да заложа на по-изпитани методи за превенция на загуба на бебче, затова и смених лекаря. При професор Станева съм ходила преди време по повод друг мой проблем - хипералдостеронизъм, та някак по й имам доверие.

Последна редакция: ср, 06 ное 2019, 16:33 от Serenity__bg

# 426
Здравейте, извинявам се предварително за въпроса, но някой, който е бил на консултация с проф. Паскалева в НКБ ако може да сподели как точно проточа прегледа. Обадих се да си запиша час - но ми дадоха само дата - 27.11.2019 като ми записаха имената, но не ми дадоха конкретен час - казаха ми да съм там между 9 и 12:30. Това малко ме притеснява, тъй като трябва да планирам и кога да си сложа инжекцията(4 часа преди вземането на кръв). Та въпросът ми е така ли наистина протичат прегледите - без час отиваш и чакаш и ако е така - първо трябва да вляза при Паскалева за да ми назначи изследвания или първо трябва да пусна кръв и после да чакам да коментирам с нея резултата.
Благодаря предварително

При мен протече така: извика ме, пита ме коя бременност ми е по ред, изпрати ме за кръв д-димер, фибриноген и аспирин тест. От там ми дадоха бележка за каса (127лв) и казаха след час за резултати. Слезнах на първи етаж и си платих, след това с разписката на лабораторията, те дават резултатите и пак си чаках пред кабинета. При второто влизане ми разгледа вече мутациите, резултатите и ми написа заключение. Доста бързо се движат нещата и се минава за 5-10мин. Часа ми беше за 10:15 и в 11:10 си тръгвах. Изследванията станаха за около 40мин. Кабинета е на 3етаж от входа в ляво (че аз малко се лутах) и има звънец на едно пвч заграждение.
Аз съм с хетеро l/D (ACE), хетеро 4G/5G PAI, хетеро C/T 677C>T (MTHFR) и хомозиготен G/G sa 66A>G. Паскалева ми каза, че не съм дори за аспирин с тези резултати ¯\_(ツ)_/¯
Успех!

# 427
Много благодаря за изчерпателния отговор Simple Smile

# 428
lennie13132, много интересно. Аз съм със същите мутации като твоите плюс хетеро на Val34Leu (F13) и хетеро A/C за 1298A>C (MTHFR). Мога ли да попитам, с тези мутации, без терапия, имате ли успешна бременност, щом Ви е казала, че дори не сте за аспирин? И в крайна сметка имахте/имате ли терапия по време на бременност? Знам, че има разминаване между това, което казва доцента и професорката и се чудя от къде идва то и защо го има? На едни и същи мутации различни терапии. Ясно, че единият е имунолог, а другият хематолог, но все пак... Чудя се дали да отида при нея, след като вече имам назначена терапия от доцента, преди и по време на бременност, и не знам как да постъпя...

# 429
lennie13132, много интересно. Аз съм със същите мутации като твоите плюс хетеро на Val34Leu (F13) и хетеро A/C за 1298A>C (MTHFR). Мога ли да попитам, с тези мутации, без терапия, имате ли успешна бременност, щом Ви е казала, че дори не сте за аспирин? И в крайна сметка имахте/имате ли терапия по време на бременност? Знам, че има разминаване между това, което казва доцента и професорката и се чудя от къде идва то и защо го има? На едни и същи мутации различни терапии. Ясно, че единият е имунолог, а другият хематолог, но все пак... Чудя се дали да отида при нея, след като вече имам назначена терапия от доцента, преди и по време на бременност, и не знам как да постъпя...
Привет, аз съм след инсеминация в Щерев и там от ден първи дават аспирин, като след положителен тест доктора ми го вдигна на 150мл на ден. Аз не мисля да го спирам. Имам един мисед в 6 г.с, но тогава имах и други проблеми, та не го отдавам на мутациите. Мисля, че са много факторите, които влияят на терапията и основно са кръвните показали. От една страна исках да се презастраховам, че правя всичко възможно и бях ментално настроена за инжекции. От друга, ми олекна след като ми каза Паскалева, че нямам нужда от терапия.
Във вашия случай не се наемам да съветвам, защото не съм медицинско лице и не съм чела достатъчно за тромбофилиите, но защо да не отидете за още едно професионално мнение!? Желая успех! Flowers Four Leaf Clover

# 430
Момичета, има ли някакви тънкости при поставянето на Клексан? Два пъти ходя да ми го слагат на различни места, но ме насиняват и стават едни топчета.  Днес си го бих сама и уж всичко беше добре, но сега гледам огромна синина и подутина. Не ми пречат топчетата и синините, но се чудя къде ще си го слагам, като се насиня цялата. Може ли да се слага върху тях? Бия го под 45 градуса. На едното място така ми го сложиха, а на другото под 90, но резултатът е един и същ.

# 431
  • София
Не. В хематом не се боде.

# 432
Има разни кремчета за бързо разсейване на хематомите, ама дали са позволени не знам  newsm78
Мислех да питам док. като му дойде времето, ама още чакам...

# 433
Тампон със зехтин, компрес риванол

# 434
На мен доц.Русев ми препоръча хематомен крем , без значение какъв . При мен от Клексана не се получават буци и синини , но от Фракси бях цялата и редувах ръцете и корема , докато дойде време за същата ръка вече бяха поотминали хематомите . Много е неприятно , но ...

Общи условия

Активация на акаунт