Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 958
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Ами защото, ако отида при професорката и тя ми препоръча различна терапия ит тази на доцента, много ще се объркам и не знам как точно ще преценя какво да правя. Аз съм на аспирин протект през ден и включване на Фракси след положителен тест, всеки ден. Предния път забременях бързо, от втория месец опити, но бебето през цялото време изоставаше, а лекаря ми твърдеше, че не е проблем и накрая в 35 седмица го загубих...

# 436
Ами защото, ако отида при професорката и тя ми препоръча различна терапия ит тази на доцента, много ще се объркам и не знам как точно ще преценя какво да правя. Аз съм на аспирин протект през ден и включване на Фракси след положителен тест, всеки ден. Предния път забременях бързо, от втория месец опити, но бебето през цялото време изоставаше, а лекаря ми твърдеше, че не е проблем и накрая в 35 седмица го загубих...
Здравей може ли да ми кажеш ти с каква мутация си,защото и на мене доцент Русев ми каза преди да забременяване да пия аспирин протект но не уточни дали да е през ден, правила ли си допълнителни изследвания ,иначе при бременност и аз трябва да съм на фраксипарин

# 437
  • София
Терапията може да се променя в зависимост от състоянието по време на бременността.
Всяка бременност е различна, тромбофилията може да се отключи по различно време и с различни симптоми.
Затова трябва читаво АГ за проследяване.
Този, който е наблюдавал изоставане и не е предприел мерки, очевидно не става.

Недостатъкът да се следиш само при един АГ е, че може да уцелиш такъв, който да не разбира.

# 438
Прави ми впечатление, че в началото на темата, като АГ-та, които са дадени за проследяване на бременни с риск от тромбофилия са Сигридов и Илиев. Илиев според вас има ли достатъчно опит с бременни с тромбофилия ? Аз се следих при предишна бременност и при двамата, и реално дублирах и ходих при Сигридов точно заради тромбофилията. Има ли сред вас такива, които са се следили само при Илиев с тромбофилия /?

# 439
При усложнено състояние и предходни проблеми ( тромбози, инсулти) освен АГ трябва и съдов.
Младите лекари, сякаш са по в час с модерно заболяване като тромбофилия.
 Всяко АГ ще се справи при бременност с тромбофилия.
 Най-важни са феталните !! лекари, които правят доплер, следят кръвоток, да не се позволява изоставане повече от седмица.

# 440
delisardeli, да аз очевидно бях попаднала на такъв, който не разбираше, че има проблем, а уж беше "много добър"...

Станислава, аз съм с хетерозиготен генотип I/D (ACE),  хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI,  хетерозиготен генотип за Val34Leu (F13),  хетерозиготен генотип C/T за 677C>T (MTHFR),  хетерозиготен генотип A/C за 1298A>C (MTHFR) и хомозиготен генотип G/G за 66А>G (MTRR). Когато отидох при доцента, той ми назначи и няколко други изследвания (НК клетки, д-димер, вит. Д, вит Б12 ,  антифосфолипидни антитела и тромбоцитно-левкоцитни агрегати (мисля, че това беше всичко)) и на база всички изследвания ми изписа терапия преди и повреме на бременността.

# 441
  • София
Всяко АГ ще се справи при бременност с тромбофилия.
Ако всяка АГ можеше да се справи при бременност с тромбофилия, тази тема нямаше да я има.

# 442
Добавила съм, че акцентът е върху феталния.

# 443
А какво правим когато и феталният не споменава нищо за тромбофилия при изоставане на плода с почти две седмици?
Според Fetal Medicine Organization у нас сертифицираните да правят ФМ лекари са 14. Бях на БХС и на ФМ (цели три) при две от посочените лекарки. Не споменаха нищо за тромбофилия или терапия с НМХ.

# 444
  • София
А какво правим когато и феталният не споменава нищо за тромбофилия при изоставане на плода с почти две седмици?
Според Fetal Medicine Organization у нас сертифицираните да правят ФМ лекари са 14. Бях на БХС и на ФМ (цели три) при две от посочените лекарки. Не споменаха нищо за тромбофилия или терапия с НМХ.
Стига гледахте сертификациите на една ФОНДАЦИЯ! Тя не е учебно заведение и сертификати са получили тези, които са пожелали и са си платили за това.

# 445
Мария Янкова като е сертифицирана от тази ортанизация какво от това. Да не говорим изобщо за Мануелян от Бургас. Но който иска да им се доверява

# 446
  • София
Айде сега след като казахте къде да НЕ гледаме, някой да даде информация къде да гледаме.

Щото нали темата е за взаимопомощ, не да си шокаме репите как не се прави.

# 447
Мария Янкова като е сертифицирана от тази ортанизация какво от това. Да не говорим изобщо за Мануелян от Бургас. Но който иска да им се доверява
Имате горчив опит с Мануелян ли?

# 448
  • Sofia
Днес бях при Чачева за фетална. Изобщо не е фенка на терапията при тромбофилия. Отне ми време да обясня, че съм с фактор 5, че имам фамилна обремененост и прочие. Като цяло не подкрепя терапията. Интересно ми стана, че когато я помолих да сподели как е кръвотока, тя каза, че тромбофилията няма общо с кръвотока. И там вече аз тотално се обърках. Думите и бяха, че терапията е само и единствено за мен, за да се застраховам за тромбози и няма нищо общо с бебето.  Знам че много е писано и ще се върна да чета, но помогнете пак да си изясня откъде би се получило изоставането на бебето при нарушен кръвоток, ако тромбофилията не играе роля и не е свързана с това? Confused

# 449
  • София
Поредният АГ в Надежда който е сляп за проблеми, причинени от тромбофилия. И това при фактор 5...

Незнам какво да те посъветвам, освен да потърсиш второ мнение. И да отидеш при Паскалева за терапията (не помня дали си ходила).

Общи условия

Активация на акаунт