Робот за почистване на прозорци

• 146 611
  • 797
  •   2
Отговори
# 525
  • София
Изчетох темата от край до край и честно казано, се обърках.
Моля, препоръчайте ми роботче,  с което да се справя лесно.
Имам и въпроси: роботът само стъклената част ли мие или се справя и със страничните пластмасови части на прозореца?
Колко мопа трябва да поръчам?
Има ли разбираемо указание за работа на български или трябва да изгледам ревюта в YouTube?
Прозорците ми са много, защото и къщата е голяма. Бюджетът ми не е голям, до около 400 лева мога да се справя. Но ако се наложи мога и да добавя нещо още отгоре, стига да знам, че ще е от полза.
Миенето на прозорци при мен е цяло приключение, защото някои са неотваряеми.
Етажът е 9 и не ми е лесно.
Разбрах, че сайтът е мобисектор, разбрах и кодът за отстъпка, но се нуждая от помощта ви за избора.
Благодаря на отзовалите се!

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 01:21 от ~Инка~

# 526
  • софия
Все още не е измислен робот, който да почиства дограмата. Роботът почиства само стъклата.
Колко мопа ще поръчаш трябва сама да прецениш. Ние имаме около 8, но никога не съм използвала повече от 3-4. За ежеседмичното почистване на паравана в банята ползвам само 1. За да има добър резултат работата на робота, на замърсените прозорци първо се пуска със сух моп, който да обере праха, и след това се пуска с вода. Колко пъти ще повториш тези операции зависи от замърсеността и броя прозорци. От това зависи и колко мопа ще ти трябват за едно миене на прозорци.
Всички роботи работят на прост принцип - слагаш на стъклото, пускаш с дистанцинното, когато свърши дава сигнал и го пускаш отново/преместваш на следващ. Клипчетата помагат, но и в темата е писано и обяснено. Няма философия.

# 527
Аз имам много прозорци и поръчах допълнително мопове за W55 , общо 8 имам и са ок.Ако реша да мия всичко наведнъж.

# 528
Аз не се оправям с 4 мопа и съм доволна,че още от начало поръчах 4 допълнителни .

# 529
  • София
Благодаря за насоките и отговорите.
А какво да е роботчето - овално или квадратно? Има ли значение или всичките мият еднакво?
Мислейки логически квадратните ще почистват по-добре ъглите и крайните части или не е така?
Питането ми е конкретно, кой робот да избера:
1. Hobot 268 https://mobisector.com/hobot-268-robot-za-pochistvane-na-prozortsi
2. Xiaomi HUTT W55  https://mobisector.com/xiaomi-hutt-w55-robot-za-prozortsi
3. Xiaomi Hutt DDC5 https://mobisector.com/xiaomi-hutt-ddc5-robot-za-prozortsi

# 530
Роборът е квадратен, но ъгълчетата не минава, защото там има крачета.Същото ще направи и кръгъл:

# 531
  • на Мелмак
Кръглите няма да минават ъглите, но ръбчетата с дограмата няма ли да са измити по-добре с тях? Мисля, че това, че моповете излизат извън очертанията на робота им помага да чистят по-добре. Или греша? Едва ли някой е имал и такъв и онакъв и може да ги сравни Grinning

# 532
Преди дограмата има гума, така че мисля, че не.

# 533
Квадратният не чисти около 0. 5 см по края и ъглите.
Всъщност веднъж се накриви нещо и тръгна от горе да слиза надолу не успоредно на рамката, а малко накривен..та тогава обра отстрани до самата гума. Но зависи как ще застане явно...
Ъглите не ги чисти никак..и да се криви, и да не се...

Кръгъл нямам и не знам. Има клипове доста, пусни си някой и следи движенията му. Пишеш кръглия модел в търсачката на you tube , и наблюдаваш.

# 534
Какъв беше кода за отстъпка за W55? И докога е валиден?

# 535
До утре...robot50

# 536
Много благодаря!
Допълвам: в Ozone до днес W55 е на 319 лв.
Коко излиза в Мибисектор същия с отстъпката?

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 21:58 от anra

# 537
  • На брега на реката
Ами отстъпката е  50 лв, което ще рече, че става 299 лв, като добавиш десетина лв., за доставка, ще стане около 310 лв!

# 538
С плащане предварително и до офис доставката ми излезе 5.81 лв.

# 539
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт