П.п. Момичета, много сте бързи
. Докато ви изчета и докато пиша, забравих какво исках да кажа по няколко теми вече, ама нищо де. За Ротарикса знам, че могат да се върнат коликите след нея. При нас миналата седмица я биха и от тогава всяка сутрин се буди с плач и спи неспокойно, сумка и се присвива, пръцка, а тамън се беше оправил.
Milk-chok, спокойно не си сама в недоспиването
все едно описваш нас. И аз ставам през 2-3 часа на вечер, има само една по-дълга пауза от 20-21 ч. до към 1-2 ч., ама аз си лягам не по-рано от 22-23 ч. и няма как да ми е достатъчно. През деня също е трудно заспиването и не спим много и вече изкуквам от недоспиване. Но пък ще споделя, че търся решение за съня и си купих даже книга по въпроса
. Някой беше казал, че бебчето му заспива по-рано вече, четох, че това е нормално и с времето си измествали часа за лягане по-рано около 6-7-8, а сутрин започват да се събуждат с утринната светлина
(айде честито на печелившите). Сега им съзрявали биоритмите и часовниците и се учат как да заспиват сами и имат нужда от помощ, затова било така. И още нещо, ако на някой му е интересно - имали 90-минутни цикли на будуване-спане и ако се пробва да се приспи бебче 90 мин. след като се е събудило има най-голям шанс да заспи. Само че с порастването ще почнат да правят пазуи на будуване 2х90 мин. или 3,4х90 мин. (Айде пак честито:joy: )Аз пък да се похваля, че си взех ергораница, че нашия дългуч, почти 66 см вече става за нея. Не очаквах, но явно много му хареса в нея, а и на мен също и сега се разнасяме из къщи за начало
.
а през деня сме с няколко дрямки за по 20-30 мин, не повече
викаш 90 Мин след събуждане да го мятам в кошарата? Иначе и той си измести часа за лягане, в 19 най-късно вече е прохленцал за сън.