На ЮНчето харесва му навън и за разходка, и за сън - Тема 2

• 18 523
  • 796
  •   1
Отговори
# 720
Redington, понеже сме в една отчетна и прочетох за бебчето, че му се е затворила фонтанелата - та' и тук да пиша - свържи се със специалист възможно най-скоро, не оставяй нещата така, трябва да се вземат бързи мерки, ситуацията не е за подценяване. Всичко се оправя, само търпение и спокойствие колкото може.
П.п. Момичета, много сте бързи Grinning . Докато ви изчета и докато пиша, забравих какво исках да кажа по няколко теми вече, ама нищо де.
За Ротарикса знам, че могат да се върнат коликите след нея. При нас миналата седмица я биха и от тогава всяка сутрин се буди с плач и спи неспокойно, сумка и се присвива, пръцка, а тамън се беше оправил.
Milk-chok, спокойно не си сама в недоспиването Grinning Stuck Out Tongue Winking Eye все едно описваш нас. И аз ставам през 2-3 часа на вечер, има само една по-дълга пауза от 20-21 ч. до към 1-2 ч., ама аз си лягам не по-рано от 22-23 ч. и няма как да ми е достатъчно. През деня също е трудно заспиването и не спим много и вече изкуквам от недоспиване. Но пък ще споделя, че търся решение за съня и си купих даже книга по въпроса Joy . Някой беше казал, че бебчето му заспива по-рано вече, четох, че това е нормално и с времето си измествали часа за лягане по-рано около 6-7-8, а сутрин започват да се събуждат с утринната светлина Grinning (айде честито на печелившите). Сега им съзрявали биоритмите и часовниците и се учат как да заспиват сами и имат нужда от помощ, затова било така. И още нещо, ако на някой му е интересно - имали 90-минутни цикли на будуване-спане и ако се пробва да се приспи бебче 90 мин. след като се е събудило има най-голям шанс да заспи. Само че с порастването ще почнат да правят пазуи на будуване 2х90 мин. или 3,4х90 мин.  (Айде пак честито:joy: )
Аз пък да се похваля, че си взех ергораница, че нашия дългуч, почти 66 см вече става за нея. Не очаквах, но явно много му хареса в нея, а и на мен също и сега се разнасяме из къщи за начало  Hug .

Последна редакция: вт, 17 сеп 2019, 21:21 от cheburita

# 721
Не знам защо се получава така. Когато подавх декларацията с шефката смятахме дните и броихме и така излиза 05.06 се пада 410ден, термина ми беше 07.06, а малката е родена 24.05. Гледах на колежката декларацията и др. документи и при нея излиза 2 дни преди термин, а тя е родила 8 дни преди термина.
Бях се притеснила, че не си виждам подадени документи след болничните в НОИ с пика и мислех, че нещо от работата се бавят, но се успокоих като прочетох, че и вие не виждате.
Нашия сън всеки ден е различен, един ден спи много, друг пък не спи по 40мин между храненията. Добре, че сега коликите, които и се получиха от Аптамила поминаха и вече е по-спокойна

# 722
Аз сега погледнах, моята декларация е подадена. Пише 31.08.19- 1.6.20. Бебо е роден на 4.06, а термина ми беше за 2.06.

# 723
Мег в сайта на НОЙ ли го гледаш, с ПИК номера?

# 724
Момичета, да не ми се обидите, ама е НОИ, НОЙ е един герой, с едни животинчета, с един голяяяяям кораб-ковчег  Joy

# 725
Хаха, аз не знам какво е съкращението та си го пиша както го чувам. Мерси за забележката, че съм и филолог. 😊☺️

# 726
Да, в сайта с ПИК.

# 727
  • WonderLand
Това за спането го виждам много ясно при моя мъник. Измести си времето за лягане вечер с половин час, дано сутри да си поспива до изгрева. А през деня точно час и половина му трябва да се измори и да му се доспи. На толковагоре долу дремва.

# 728
И аз да се включа,че съм малко руса тези 410дни се дават след 2рият ли болничен от Лл? Не съм подавала до сега извинете за невежество 🤔😔

# 729
И моето бебче от 2 дни спи много неспокойно, явно при всички е така и е нещо от възрастта. Преди спеше по 7-8-9 часа непробудно, но сега се бУди на всеки 2-3,часа през нощта Sad а през деня сме с няколко дрямки за по 20-30 мин, не повече

# 730
И аз да се включа,че съм малко руса тези 410дни се дават след 2рият ли болничен от Лл? Не съм подавала до сега извинете за невежество 🤔😔

410 са общо дните, като 45 са преди раждането.
Иначе казано 365+45 ти е първата година майчинство.

# 731
Cheburita, коя е книгата, веднага в купувам, че е трагедия, с баткото така си повредих здравето, много исках да си го спестя това сега поне малко, ама дето вика мъжът ми "ние заспали деца не правим" Simple Smile викаш 90 Мин след събуждане да го мятам в кошарата? Иначе и той си измести часа за лягане, в 19 най-късно вече е прохленцал за сън.
Не че се радвам на хорското нещастие, ама малко ми олекна, че не е моето някакъв уникат дето ми се е паднал да ми смуче съня Simple Smile че около мен всички бебета спят по 10 часа непробудно и майките едни свежи, а аз с тъмните кръгове под очите и със смотаното настроение, че и баткото почна да ни буди, дърто магаре 6 годишно. А най ме притеснява, че бебето има нужда от сън, а аз не успявам да му осигуря...

# 732
Незнам период ли е, какво е, но е много неспокоен през нощта, а по принцип си спи. Днес се буди за 4 ти път. За него си е много странно и само ръмжи и и недоволства, а нито му е надуто коремчето, нито е гладен. Дано да е някакъв период.

# 733
Чета за тези нощни паузи и се чудя, как наваксвате после храненията през деня? В събота ММ я гледа и я оставил да спи 7.5ч през нощта, е цял ден се мъча да я карам да яде на 3часа - 3.15ч и тя ми се усмихва, плюнчи се и никакъв интерес. Друго си е с нощна пауза от 6 часа, може между храненията да оставя и 4 часа и тя да е гладна и да си хапва всичко. Та в 4 сутринта си я будя, храня и заспива.. И мама изцежда до към 5-5.30..

# 734
Чета за тези нощни паузи и се чудя, как наваксвате после храненията през деня? В събота ММ я гледа и я оставил да спи 7.5ч през нощта, е цял ден се мъча да я карам да яде на 3часа - 3.15ч и тя ми се усмихва, плюнчи се и никакъв интерес. Друго си е с нощна пауза от 6 часа, може между храненията да оставя и 4 часа и тя да е гладна и да си хапва всичко. Та в 4 сутринта си я будя, храня и заспива.. И мама изцежда до към 5-5.30..
Ние сме вече само на АМ. Вечер изяжда 60мл.кърма ама то това е нищо. Има общо 5 хранения, 4 по 150мл и едно 180.
През нощта дори и да се събуди не го насилвам да яде. Снощи се буди доста, а яде чак сега в 7. Засега над дава добре и не ми изглежда гладен.

Общи условия

Активация на акаунт