На ЮНчето харесва му навън и за разходка, и за сън - Тема 2

• 18 571
  • 796
  •   1
Отговори
# 540
Marty66, това поведение с вечерното нежелание да суче е много типично. Бях на лекция на Ася Демирева за кърменето и се оказа, че почти всички бебета го правят. Тогава нивата на пролактин са най-ниски, а пък бебетата са най-разсеяни/любопитни и искат ей така между другото да им се излее в устата набързо. Ама струята точно тогава е най-слаба и се нервят. Съветът й беше да пробваме да ги кърмим в сънено състояние или да сменяме позата. Моите приятелки също така започнаха да стимулират лактацията в този времеви интервал- с хомеопатия, цедене и таблетки Лактил. Оправят се нещата като се излезе от периода, но ако даваш тогава шише ще повлияеш наобратно

# 541
За пробиотика ние сме на Биогая,доволна съм. Изхожда се всеки ден,един до три пъти. Упражнения правим преди всяко хранене. И Мирослав пръцка много,ама мнооого.😄.
Ние сме на АМ 5 хранения по 180мл вода + 6 л. мляко. Готов разтвор 200 мл. Допреди седмица пиеше 150,но след хранене се сърдеше,когато свърши. Сега е спокоен. Нямаме още 3 месеца😐

# 542
  • WonderLand
Момичета, обувате ли буйки вече на бебоците? Аз до сега не съм обувала, а ни подариха един чифт от най-малките, които са му големи все още, но като захладнее си мисля, че може би ще е студено само по чорапи.

# 543
От няколко дни бебо е много обсебващ,по цял ден иска да е на гърдата без значение гладен ли е или не,а нощем е ужас.Заспива на гърда дръпвам се и най много до час се почва мятане на ръце,скрибуцане и въртене на глава.Пробвах да предложа шише ...не иска дам ли гърдата очите на секундата са затворени.Има ли и други изащо ли стана така ?

# 544
Ох моя бебок отказва да суче и само реве.Каква е тази кърмаческа стачка не знам,но много се стресирам.И без това ми се натрупа адски много стрес.Аз имам проблеми с кожата на главата нещо от сорта на себореен дерматит,та сега положението покрай този стрес е ужас и цялата ми глава е в рани.А докато кърмя не знам дали мога да ползвам медицинска козметика или лекатства и изобщо.Дали ще има ефект след като още не са се нормализирали хормоните в тялото ми.Някоя майка с подобен проблем като моя?Дайте някакъв съвет.Cry

# 545
Аз все още не съм обувала обувки, но и не смятам скоро да обувам. Когато говорих с ортопеда за баткото когато беше бебе той ми препоръча колкото е възможно повече бос да ходи и да не си давам парите за ортопедични обувки, а ако ще купувам обувки да са с мека подметка. На него му обувах от чорапките с подметки докато не проходи. Сега понеже ще слагам бънджито на малката тези дни ще и обуя и на нея такива.
Разглеждах да проходилка понеже баба ми ми наду главата,че иска да купи нещо на бебето, но да не дрешки, а нещо което да се ползва/ на баткото купи шезлонг, който ползвам и сега/ и каквото нямаме та й казах, че нямаме проходилка и сега само ме пита харесала ли съм да я купува. Харесах една, която е и бънджи, но се чудя дали е добре?
https://www.hippoland.net/chipolino-prohodilka-4v1-dzhoya-luks-z … ichki-prjl01901st

# 546
Ох моя бебок отказва да суче и само реве.Каква е тази кърмаческа стачка не знам,но много се стресирам.И без това ми се натрупа адски много стрес.Аз имам проблеми с кожата на главата нещо от сорта на себореен дерматит,та сега положението покрай този стрес е ужас и цялата ми глава е в рани.А докато кърмя не знам дали мога да ползвам медицинска козметика или лекатства и изобщо.Дали ще има ефект след като още не са се нормализирали хормоните в тялото ми.Някоя майка с подобен проблем като моя?Дайте някакъв съвет.Cry

Аз съм с атопичен дерматит иии от както родих е навсякъде,но си се мажа с кремчета едното е с коркостероиди,но личната каза че става иначе ще се разпространи навсякъде.

# 547
  • София
И ние с в бясна кърмаческа стачка. Денем сукането е мисия невъзможна. Може би за това върнахме нощните, та сега поне се храни нощем.
Бънджи ми дадоха , ма след шестия месец ще го слагам.
Обувки няма да слагам докато не проходи. Че и като проходи ще огранича. Бос е най-добре според ортопеда. И да, обувки с мека подметка, изобщо не трябва да са ортопедични. За зимата сме с чувалче, така че няма нужда от обувки.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2019, 12:43 от ditmade

# 548
Обувки мисля да не слагам, нали е завита в количката, а и навън като сложа космонавт и отново е завита. Днес не мога да наваксам с цеденето.. Вчера изсипах едни 40 мл на земята и не мога да смогна, а бебка яде 4 хранения по 130 мл вече кърма в периода от 7 сутринта до 6 вечерта. Ще цедя днес на 2 часа и искрено се надявам да успея до 6 да събера. Ако не успея ще дам днес едно Ам в повече,гладна няма да остане. Оплака си се, не че можете да ми помогнете, но поне да ми олекне.

# 549
[quote author=magi_gl

Аз съм с атопичен дерматит иии от както родих е навсякъде,но си се мажа с кремчета едното е с коркостероиди,но личната каза че става иначе ще се разпространи навсякъде.

Моето е само по главата имах само покрай ушите.Откакто почнаха мъките със забременяването,бременност и сега нервно бебе са се разпространили доста.Лошото е че в Сливен нямаме добри дерматолози,ходила съм доста по лекари и какви ли козметики не пробвах.А май си го имам от бебе,защото майка ми винаги ми е разказвала как като бебе съм имала червени големи пъпки по главата и са ме мазали с какво ли не.Понякога намалява,но под стрес се обостря,но никога не е било толкова много,гадно,сърбящо и щипещо.😢

# 550
Момичета, при нас пък бебчо е със студени ръчички и крачета и ходилата и дланите са постоянно леко потни? Според вас трябва ли да се притеснявам?

# 551
Момичета, при нас пък бебчо е със студени ръчички и крачета и ходилата и дланите са постоянно леко потни? Според вас трябва ли да се притеснявам?

# 552
  • София
Това е нормално, при нас също е така. Бебетата са с по-ниско кръвно, съвсем в реда на нещата е да са със студени крайници.

# 553
Като захладнее ще му обувам търлъчки отгоре. Буйки сигурно след 6 месец ще започна.
И на моя сладур са ми почти винаги студени и потни ръчичките, не мисля че е нещо притеснително.
Някой беше писал, че дава дуфалак. Аз днес му дадох, но ми се струва, че му се надува коремчето от него и има повече газове. Само при нас ли е така?

# 554
И нашите са студени, от 4-5 дни обувам чорапи, нищо че вкъщи е 26 градуса и върви борба да ги изрита.

Общи условия

Активация на акаунт