На ЮНчето харесва му навън и за разходка, и за сън - Тема 2

• 18 541
  • 796
  •   1
Отговори
# 690
Момичета вашите бебоци хапват ли си ръчичките или пелените, нашата бебка хвърля бибата от уста и с кеф и звуци цока пръста или пелената или каквото докопа играчки чужди пръсти и прочие... А и се сърди като махна ръцете 🤦🤷

Не питай Simple Smile Бибероните вече не ги зачита. Така силно си смучи палците, че нощно време ме буди. Слагам му ръкавички понякога и смуче тях. А понякога си мушка палеца до/под бибата и си мисли, че не се вижда Grinning Допускам, че вече го сърбят венците. Лапа играчки, кърпи за зъбки и игра, всичко, което докопа общо взето.
И той след Ротавируса и първите две ваксини е по-неспокоен. Сложиха му ги в четвъртък - 12.09., и положението е мрън-мрън, гушкане.. И трудно заспива.
Забелязвам, че понякога му е трудно оригването и често се оригва между храненията, което също е съпроводено с рев. Докторката прецени, че няма нищо притеснително. Поема много въздух, като яде.
И задната хрема много го мъчи. Слагам физиологичен разтвор (един ден се хили, на следващия реве) сутрин и вечер, но само сутрин смуча със споменатото Cangaroo. Чудя се за аспиратор с прахосмукачка. Малко ми е сложна машината и би било голяма занимавка да я използвам твърде често.

# 691
Моята бебка много повръща,но качва добре и според педиатърката преяжда .Засякох,че цока около 12минути ,а баткото на 3месеца цокаше по 6мин,беше качил 1,200 и той много повръщаше.Вашите бебета по колко време?Жал ме е да е спирам аз,сякаш е оставям гладна 😀

# 692
Моето цока различно, според това дали иска втора гърда или не. Баткото беше машина- на тази възраст за 4-5 Мин беше готов Simple Smile
На мен памперсите Мамиа 3ка започнаха да ми пропускат (6800 е моят шишо) и ще минавам на 4ка или Памперс премиум 3ка (те са с размерите на другите памперси 4ка)

# 693
При нас доста често пропуска памперса. Чушката му е все наляво и все от там пропуска. Най-доволна засега съм от лидълските,не че не се случва. Ама с това количество мляко и чай....
Моят калпазанчо и той смуче яко ръцете. Като озверял е като ги докопа. Чат-пат нацелва палеца,но е страшно озвучаване когато го набара. Бибата нещо хич не я иска.

# 694
Баткото сучеше около 15-20мин общо двете гърди и изцеждаше всичко, а малката сега по 3-4 мин от гърда и ми оставя ама се наяжда добре и държи повече време м/у храненията. Но тя пък е голяма хала иска бързо да се наяде и като й намалее струята се сърди.
Памперси в момента сме на Памперс актив фит 4ка,но имам още малко от пакета и минаваме на 5ца. В момента е около 7кг, но аз не гледам толкова кг, а това, че латиците й се отбелязват на крачетата. И баткото беше по същия начин явно крачетата горе са им по-дебелички и затова.Пропуски с тези памперси нямам. Взех 1 пакет Мамиа, но не ми харесват.
И последно да кажа на мамите с не акащи бебета опитайте с ХИП ХА мляко. При нас действа, сега ще почна да й давам само вечер да видим как ще е, но вчера го почнах и съм й дала 2 пъти по 60мл и сутринта в 3ч и после в 8:30ч ака сама. Газове имаше много от Аптамила и от другите млека и пръцкаше мноооого даже ММ и се смееше и вика все едно стреля с картечница с халостни патрони.А за миризмата откакто й давам разни млека мирише страшно направо за противогаз иначе като е само на кърма не пръцка много и мирише сладко.

# 695
Аз ползвам Pampers baby dry 3ка и Little angels 3ка не са ми пропускали до сега,но само внос от Англия че тези в Бг не им знам качеството,пък и ги продават доста по-скъпо.

# 696
  • WonderLand
Ние още сме на тройка пуфис сензитив, но бебо няма 6 кила даже. И при нас имаше пропуск, нонтой беше заради по-обилно сутрешно акане. Взех за проба четворка, но е голяма още.

Иначе той суче по 7-8 мин на гърда, понякога и по-малко, но се наяжда. Явно вече ще са по-експедитивни мъниците.

# 697
  • София
Баткото сучеше около 15-20мин общо двете гърди и изцеждаше всичко, а малката сега по 3-4 мин от гърда и ми оставя ама се наяжда добре и държи повече време м/у храненията. Но тя пък е голяма хала иска бързо да се наяде и като й намалее струята се сърди.
Памперси в момента сме на Памперс актив фит 4ка,но имам още малко от пакета и минаваме на 5ца. В момента е около 7кг, но аз не гледам толкова кг, а това, че латиците й се отбелязват на крачетата. И баткото беше по същия начин явно крачетата горе са им по-дебелички и затова.Пропуски с тези памперси нямам. Взех 1 пакет Мамиа, но не ми харесват.
И последно да кажа на мамите с не акащи бебета опитайте с ХИП ХА мляко. При нас действа, сега ще почна да й давам само вечер да видим как ще е, но вчера го почнах и съм й дала 2 пъти по 60мл и сутринта в 3ч и после в 8:30ч ака сама. Газове имаше много от Аптамила и от другите млека и пръцкаше мноооого даже ММ и се смееше и вика все едно стреля с картечница с халостни патрони.А за миризмата откакто й давам разни млека мирише страшно направо за противогаз иначе като е само на кърма не пръцка много и мирише сладко.
Моята е само на кърма, но два дни пръцка ужасно оооо миришещо. Не знам защо така.....

# 698
Моя е 7.700кг 63 см и сме на 3ка Памперс премиум.

# 699
М да май ще ходя днес да взимам 4 ка поне за през нощта, а 3 ката ще я сменям по често през деня пък дано я по изразходя, че имам бая. Аз все взимам повече да има и накрая все остават. 😄
Моя мъж вече ме гледа много лошо.
Вие доволни ли сте от стерилизатора на Cangaroo. Аз съм с такъв и се счупи, купихме го от хиполенд. Занесла съм го на 02.09 още не е готов и изварявам в тенджера, като вече стопих две шишета та купих нови за 30 лв. и файда от него нямам. Аз докато го взема и то......

# 700
Аз съм с авент на ток. Мислех, че след като приключа към 6-тия месец да го ползвам ще го продам, ама като гледам отдолу се е поизкривила пластмасата, така че и те не са много качествени, нищо, че са скъпи. А иначе аз ползвам само стъклени бутилки и една подарена пластмаса на нук за вода. Тези на авент от комплекта вероятно няма да ги използвам.

# 701
Аз съм с авент на ток. Мислех, че след като приключа към 6-тия месец да го ползвам ще го продам, ама като гледам отдолу се е поизкривила пластмасата, така че и те не са много качествени, нищо, че са скъпи. А иначе аз ползвам само стъклени бутилки и една подарена пластмаса на нук за вода. Тези на авент от комплекта вероятно няма да ги използвам.
Да й аз съм със стъклени на нук, но забравих тенджера та с вода и си излезнах на разходка. Като се прибрах след 2 часа беше останало само стъклото и то беше черно, капачките, бибите и пластмасовите пръстени се бяха стопли. Добре, че не изгоря къщата. Много съм разсеяна. 😟

# 702
Момичета на вас кога ви изплащат майчинството. Аз преди си гледах в сайта на НОЙ с този ПИК номер, но сега не излиза нищо. Някой наясно ли е каква е системата с изплащането сега.

# 703
На мен от 25.09 ще ми плащат вече майчинство. Все още съм в болничен от ЛЛ. До сега ми ги плащаха в началото на месеца за предния. Днес ходих да попълня декларация за останалите до 410 дни. Който не е ходил, да знаете,че трябва копие от акта за раждане. Аз добре,че го имах сниман на телефона.

Моя Бочко също пръцка миришещо много Laughing май като ям яйца става така Rolling Eyes иначе си ака по няколко пъти на ден. Колко време суче не му засичам. Той сам си пуска едната и чака за другата. После пак сам спира като се наяде. Може би със смяната на памперса към 30 мин. процедурата Kissing Heart

# 704
Аз досега бях болничен от лл. В началото на месеца ми го изплащаха за предния, като този ми е до 14.09 и ще ми го изплатят на 19.09. Проверявам си с пик.
А за майчинството незнам, попълних декларация, но нямам нищо постъпило още в Ной като инфо. Незнам колко време се бавят. Досега с болничния си знаех. Носят ги в Ной на 15 и 25 число от работата и Ной има срок от 10 работни дни да ги изплати, ако е свършил месеца 5 раб. дни. А сега вече нз.....

Общи условия

Активация на акаунт