На ЮНчето харесва му навън и за разходка, и за сън - Тема 2

• 18 531
  • 796
  •   1
Отговори
# 705
Да и аз чакам инфо за тези 410 дена. Кога свършват, дали ще пишат датата в сайта на НоЙ. Аз сигурно ще искам и втората година майчинство та пак ще трябват документи сигурно.

# 706
Майчинство се плаща от 1 до 5 то число на следващия месец за текущия. За втората година пак се попълват документи при работодателя. Аз ще ходя да попълня декларация номер 2 в петък, моя болничен е до събота. Викаха ме по рано, но в работен ден няма на кой да оставя бебето.

# 707
  • София
Аз не съм носила копие от акта за раждане..обаче май на мМ му искаха като се върна нА работа та може да са ползвали него (работинм на едно място).

# 708
И на мен не ми искаха акта, само егн-то на детето.

# 709
  • WonderLand
Да и аз чакам инфо за тези 410 дена. Кога свършват, дали ще пишат датата в сайта на НоЙ. Аз сигурно ще искам и втората година майчинство та пак ще трябват документи сигурно.

Тези 410 дена са точно до първия рожден ден на детето. Аз също ще ходя тея дни да си подам декларацията.

# 710
  • София
На мен ми казаха, че всичко се изчислява според термина, а не според рожденната дата..ама вече и аз не знам.

# 711
  • WonderLand
На мен ми казаха, че всичко се изчислява според термина, а не според рожденната дата..ама вече и аз не знам.

Може и така да е, права си, просто при мен съвпадат и се бъркам.

Вашите бебоци подсичат ли се в гънките на гушката? На моя постоянно му е зачервено там, мажа с мазен крем, със судокрем, ама пак стои подсечено.

# 712

Може и така да е, права си, просто при мен съвпадат и се бъркам.

Вашите бебоци подсичат ли се в гънките на гушката? На моя постоянно му е зачервено там, мажа с мазен крем, със судокрем, ама пак стои подсечено.
О да и моя е постоянно за червен под гушата и има една черта. Мажа с какво ли не и все си стой.

# 713

Тези 410 дена са точно до първия рожден ден на детето. Аз също ще ходя тея дни да си подам декларацията.
При мен свършват 2 дни преди термина, а малката е родена 2 седмици преди термин.

# 714
Patence къде гледаш до кога ти е майчинството?

# 715
Аз знам, че се приравняват. Примерно ако е роден 10 дни преди термин после тези дни се добавят към майчинството не се губят.
Патенце защо при теб се получава така? Не би трябвало да губиш дни.

# 716
И на моето гънките на гушата са все червени, ама той има завидна гушка- пластове в пластовете Simple Smile почиствам с олиото на Себамед. Подариха ми от Италия една пудра на Чико под формата ма крем, някой знае ли за какво се използва? Пише, че е за чувствителните зони, но се чудя мога ли с нея да мажа гънките...
Само моето бебе ли драматично си влоши съня? Четох в една фейсбук страница за бебешкия сън, че след трети месец имало регресия на съня, ама нашето направо не се трае. Денем спи няколко пъти по 20 минути и приспиването, което преди беше песен (заспиваше сам с бибата) е кошмарно. Нощем се буди по сто пъти, заспива само на цица. Снощи се просълзих на поредното ставане и неуспешно приспиване. Уж с времето трябва да се подобряват нещата, а те се влошават. Вече не го успокоява повиването, галенето, шъшкането, белия шум, бибата- нищо. И е все нервен, защото е недоспал, за мен да не говорим. Аз лягам болна като съм недоспала

# 717
  • София
Моето момче, ако го оставя ще цока и 1 час сигурно. Ограничила съм го до 20 мин., но понякога, ако го видя, че се лигави (не дърпа, а ме ползва за бибка) може и 10-15 мин. да са му достатъчни. Иначе сме на 3ка Памперс.

Знам, че не трябва ама понякога много се връзвам и се ядосвам на приказки. Имам си аз една много близка моя приятелка с 2 деца, която все ми дава акъл. Ама ме дразнят такива подмятания "така си го научила". - АМИ ДА, детето си е мое и ще го уча каквото аз реша. Щом иска да гледа, а не да лежи в количката, ми ще го гушна и ще го нося! Нали не го носи някой друг.. аааа! Naughty

# 718
Докато прочета всички постове.. Grinning
Относно пелените на пуфис, нещо са ги променили. При мен като е пишкал малко повече съм виждала да има по кожата силиконови топченца от вътрешността на памперса. Иначе да е мокро не съм забелязала. Понякога като ака излиза и отзад, ама това се е случвало и с лупилу. Вече ползвам тях, а пуфис докато ми свърши пакета. И на двете съм на 3ка, бебо е 7.5 кг.
Спането при нас от около месец през деня е мираж. Спи каквото спи до обяд и след обяд на няколко пъти за по 20 30 мин. Вечер от 4 5 дни спи много неспокойно. Мята се и понякога плаче на сън, но иначе рядко се буди. Аз обаче не мога да спя с цялото това мятане и скимтене и през половин час съм на кошарата.
Да ви кажа сега сме на почивка с бебо и ни е супер. В хотела ми чистят, оправят леглото, закуска, вечеря.. Кисна си аз на басейна след обяд докато с мъжа ми се гледат в стаята Grinning една приятелка вика как с 3 месечно бебе на почивка.. Е аз така мога цял живот да карам Grinning пък той си е добре, още му е все тая къде е Grinning Вечер в 7 го храня и слизаме да хапнем и ние, той заспива и по късно като се върнем в стаята само го местим. Лесна работа Hands Ok Hand

# 719
  • София
И при нас следобедния сън е зле...признавам преди обяд прави почти 2ч. сън на разходката, но след това са 2 дремвания в най- добрия случай 20 минути...не ми пречи да будува, но поне да е спокойна...а то 10 Мин е в настроение и после пак киселее и се разнасяме и лъжем да се приспим пак. Тази вечер и на ММ се обидих, дойде си в 8 от работа, а не звънна да каже, че ще окъснее...знам, че и неговата не е лесна, но на мен ми трябват поне 30 Мин на ден да се откъсна от бебето, защото и нощем си спи при мен и е закачена. Мрън.....

Общи условия

Активация на акаунт