Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 8

• 68 534
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Привет, да попитам тези от вас, които са ходели на разходка до с.Лисиците(Кърджалийско) от къде започвате вървенето, колко време или км е в едната посока. Бременна съм, лекаря ми каза, че няма проблем в бавното ходене с почивка и искам да си преценя дали ще е подходящ маршрут за мен.

Вървенето започнахме от края на селото. Пътя е горе долу равен, пресякохме линията, влязохме в борова горичка за кратко, която има леко спускане на отиване, на връщане съответно изкачване, и ей го моста. Като че ли не е особено дълго вървенето, ние бяхме и с малко дете, което нямаше проблеми с разстоянието. До линията има и пейка, може да се поседне.

# 391
  • София
Привет, да попитам тези от вас, които са ходели на разходка до с.Лисиците(Кърджалийско) от къде започвате вървенето, колко време или км е в едната посока. Бременна съм, лекаря ми каза, че няма проблем в бавното ходене с почивка и искам да си преценя дали ще е подходящ маршрут за мен.
Когато влезете в с. Широко поле, още на табелата, завивате наляво или продължавате направо до площада и завивате наляво. Целта е да пресечете жп прелеза. След това тръгвате по улицата, която върви успоредно на линията и карате докато стигнете ето това място. Там в дясно има полянка, почти до линията, на която спират колите. Аз бях останала с впечатление, че се върви съвсем по линията и се целят траверсите, но има пътечка. Съвсем лесно се ходи. И е приятно. Може би е около 1 км. Вече са ти казали, че на спирката на влака има пейки, където можеш да си починеш. Едната пейка е под много вкусна бяла черница. Simple Smile От спирката до моста е широка пътека в борова гора с малък наклон. Също е напълно подходяща за бременни. Но може би е разумно е само да видиш моста, а не да го минеш. Клати се, има изгнили дъски тук-там. Трябва да се гледа в краката. Не е най-приятното изживяване. Повечето хора се снимаха в началото му и си тръгваха. Иначе имаше човек от местните, който го беше минал с колело. Laughing  Ние се разходихме до селото. На място ще прецениш дали можеш да го минеш.

Да добавя, че ако сте с високопроходим автомобил, може да не се минава през прелеза, а да се продължи направо през селото. Линията остава от лявата страна. Пътят стига почти до спирката на влака. Но с обикновена кола не става. Ние изобщо не я жалим и се завираме навсякъде, но тук не можахме да минем и се върнахме. А и не е нужно, защото разходката беше много приятна.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 23:46 от Тaня67

# 392
  • Пловдив
Когато влезете в селото, още на табелата, завивате наляво или продължавате направо до площада и завивате наляво.
A кое е селото? Понеже чета в нета, че до с. Лисиците се стига само по вода или по моста?

# 393
Когато влезете в селото, още на табелата, завивате наляво или продължавате направо до площада и завивате наляво.
A кое е селото? Понеже чета в нета, че до с. Лисиците се стига само по вода или по моста?
След Кърджали -пътя за с. Широко поле. Това е пътя за Хасково през с. Мост-минава се през бившия ОЦК и пресечката за Моняк. Миналия ден говорихме с Кмета на с. Широко поле-каза че има изгнили дъски на моста. Внимавайте! Дано са ги оправили!

# 394
  • София
След Кърджали -пътя за с. Широко поле. Това е пътя за Хасково през с. Мост-минава се през бившия ОЦК и пресечката за Моняк. Миналия ден говорихме с Кмета на с. Широко поле-каза че има изгнили дъски на моста. Внимавайте! Дано са ги оправили!

Да, за Широко поле става въпрос (ще го редактирам). До Лисиците няма път с кола, макар че все пак има някакъв черен път от другата страна и видяхме джип в един от дворовете и кола на рибари до брега. Simple Smile

Говорихме с мъж от Лисиците. Каза, че човекът, който е отговарял за поддръжката на моста е умрял и вече никой не се грижи да подменя изгнилите дъски.  Ще става все по-зле. Sad

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 23:55 от Тaня67

# 395
  • Точно където трябва
Здравейте, може ли някой да сподели мнение за Вивиана Цигов чарк?
Интересува ме хигиена, подържано ли е, студиото какво включва и има ли тераса?

# 396
Колко време отнема екопътеката Каньонът на водопадите? В пътеписите, които чета пишат 4 часа, но не мога да се ориентирам дали е в едната посока или отиване и връщане.

# 397
  • Асеновград
Колко време отнема екопътеката Каньонът на водопадите? В пътеписите, които чета пишат 4 часа, но не мога да се ориентирам дали е в едната посока или отиване и връщане.
Поне 5 часа отиване и връщане, от пътя.До информационния център е черен път, за 4х4 и ако не сте с такъв автомобил тръгвате пеш от пътя. С почивки снимане и изкачване до панорами площадки 5 часа не ви мърдат. За по малко време ще е само част от пътеката, освен това има и изкачване което бави.

# 398
За Циговчарк - Вила Любима, страхотна е. Много чисто и поддържано.

# 399
  • Варна
Здравейте, може ли някой да сподели мнение за Вивиана Цигов чарк?
Интересува ме хигиена, подържано ли е, студиото какво включва и има ли тераса?
Миналата година бяхме там в една от къщичките за четири дена. Не блести от чистота мястото, но това е защото гостите трябва да поддържат терена, а те чистят след като напуснеш.  По принцип използвахме външния кош на верандата и за целия престой не го изхвърлиха...та ние се разхождахме до казана извън комплекса. Басейна не видях да го почистват, затова предупредих децата, че няма да го ползваме.

Ние търсим да наемем малка къща /4ма сме/ в района на Националната обсерватория Рожен, но се оказа, че всичко, което си харесаме е заето за 1ви Август /събота/. Та ако имате предложения ще съм много благодарна да ги споделите. А аз ще ви чета с информацията за пътищата в района, защото преди 1ви Август сме в Девин Simple Smile

# 400
Здравейте.  Днес ходихме до Буйновското ждрело като минахме през Кричим - Михалково - Девин. Та по пътя Михалково - Девин са свършили ремонтните дейности  и пътя и добър.  Личеше, че е имало изрязван асфалт, но вече е запълнен, мяркат се някакви работници, но реално не пречат на движението.  

Тоя същия път миналата година в началото на Август пак го ремонтираха, даже мисля, че направо нов асфалт му положиха, кога успя пак да се развали за ремонт...

# 401
  • Пловдив
Резервирахме вила Малина на Пампорово от петък. Може ли да ме ориентирате барбекюто до вилата прилично ли е? Разбрах, че до всяка вила има обособено място с възможност за приготвяне на барбекю, но дали е чисто?
Хранителният магазин добре ли е зареден, има ли месо или да си носим от нас?

# 402
Резервирахме вила Малина на Пампорово от петък. Може ли да ме ориентирате барбекюто до вилата прилично ли е? Разбрах, че до всяка вила има обособено място с възможност за приготвяне на барбекю, но дали е чисто?
Хранителният магазин добре ли е зареден, има ли месо или да си носим от нас?
Здравейте. Днес се прибрахме от Малина. Във самата вила има хладилник, микровълнова печка, котлон и кана за вода. 1 тенджера, тиган, чаши за кафе, чаши за чай и безалкохолно. Вилици, лъжици, нож и дъска. От вън пред всяка вила има малки барбекю със скаричка и чувалче със дървени въглища, може би е добре да си носите малка брадвичка. Магазина ни казаха, че работи до 17 часа, но така и не успяхме да го хванем, а вчера (понеделник) беше почивен ден. Хубаво е да си носите храна. В самото Пампорово почти няма от къде да купите, и ще трябва да ходите до Смолян.Има и ресторант, който по принцип работи сутрин и вечер след 18 часа. Приятна почивка

# 403
  • Пловдив
Много благодаря за изчерпателния отговор!
А в ресторанта може ли свободно да се консумира и как е като цени?

# 404
Много благодаря за изчерпателния отговор!
А в ресторанта може ли свободно да се консумира и как е като цени?
Нямам идея. Четох, че може, но ще Ви излъжа. Може да звъннете и да попитате, персонала е много любезен.

Общи условия

Активация на акаунт