Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 8

• 68 538
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Yana_a_n, бихте ли казали къде сте отсядали в Триград? Планираме семейна почивка за няколко дни в района към средата на месеца, търся нещо точно типично Родопско с яденето и отношението и нормални цени. Благодаря

# 481
Какво ви е мнението за хотел КООП Рожен  ?

Колебая се между КООП Рожен и комплекс Замъка Пампорово .  За Замъка  , обаче прочетох и много негативни коментари от 2010 г. Надявам се да са се променили нещата в последните 10 г.

Хотел Замъка в Пампорово изобщо не го препоръчвам. По-точно трябва да ви плащат, за да отседнете там. Единственото хубаво нещо беше възпитаното момче на рецепцията. Стаята беше под всякаква критика. Мебелите все едно са събирани от всички стари хижи. Столовете стари, стари от едновремешните кръчми, масата стар и ожулен талашит, леглото с пропаднали пружини, в стаята имаше запушена мивка и два котлона от миналата ера. Излизаш от банята и се блъскаш в талашитеното шкафче, на което се оставя багажа. Абсолютно всички мебели в стаята са различни и стари. Никакъв уют, нито в стаята, нито в хотела. И студено. Доста. Това е инфо от преди 2 седмици. Гледката отвратителна - към задния двор,  на който работят. Чистотата е компромисна. ТВ имаше 5-6 програми и е почти на земята. Трябва да си прав, за дя го виждаж.

Общо престоят ни не беше приятен и на другия ден си тръгнахме. Никога не бихме повторили. Страхотно неуважение и пренебрежение към клиентите показват с тези стаи.

# 482
Яна, ние не искахме да сме в самото село и заради това се спряхме на тези две места. Имаме си причини да изберем местата заради други фактори. А и аз не очаквам червен килим и кой знае какво гостоприемство, а нормално отношение. Не мисля, че има значение дали е хотел или къща за гости, отношението  зависи от възпитанието и професионализма на човека.

# 483
  • у дома
В Пампорово препоръчвам апартхотел Стената-пада се над лифта за Снежанка.Миналия август бяхме резервирали 2 нощувки,но ни хареса и останахме 3.Апартаментът беше чист и просторен-имаше две отделни спални-едната  с двойно легло,а др с две отделни легла,отделно имаще холче с трапезария за хранене.Нощем беше студено,но в стаите си иваше печки,които пускахме и студа не се усещаше.

# 484
Много бих се радвала Яна да сподели за къщите за гости, където са отсядали. Така или иначе за Ягодина и Триград не ни стигна времето.
Маджарово записвам за следващата почивка.
Още веднъж благодаря на всички, споделящи тук, беше мноооого полезно за мен!

# 485
  • Плевен
Преди години отседнахме в хижа Триграски скали. Стаите са за 2,3 или 4 човека със самостоятелна баня. Кухнята беше разкошна. На 20 мин пеш от Дяволското гърло. Много ни хареса. Но не сме претенциозни.

# 486
Прочетох лоши отзиви относно паркинга на Апартхотел Стената-т.е липсата на достатъчно парко места за гостите . Имате ли лични впечатления ,моля ?

# 487
А от с.Стойките лесно ли се стига до пещерите ? и колко време е пътя  до там с  кола?
Разгледай на картата. Те са в различни посоки. Но... примерно час път с кола.
Ето, например, написах: Стойките Триград  маршрут
https://directions.somemaps.com/bg/%D1%81.%D1%82%D1%80%D0%B8%D0% … B%D1%8F%D0%BD.php

Имайте предвид, че пътят от с. Стойките до Девин  е в ремонт и се пътува бавно.
Целият път ли и покрай Широка Лъка? На участъци ли го работят или целият е изринат и през цялото време се кара бавно?

# 488

Целият път ли и покрай Широка Лъка? На участъци ли го работят или целият е изринат и през цялото време се кара бавно?
[/quote]
Целият път е в ремонт, наливат се подпорни стени и се прави банкета, асфалт все още не полагат, поне до миналата седмица. Бавно се пътува, с повишено внимание.

# 489
  • у дома
Прочетох лоши отзиви относно паркинга на Апартхотел Стената-т.е липсата на достатъчно парко места за гостите . Имате ли лични впечатления ,моля ?
През зимата може и да има проблем-миналата година,края на август бяхме точно 5 коли в паркинга и подозирам,че две от тях бяха служебни.

# 490
Здравейте! Бях си предвидил почивка, за да отида на събора в с. Гела(каня се от много години) 😅 нооо тъй като той не се състоя си пообиколихме малко около Смолян. На гости сме в с. Левочево. Вчера се качихме от Пампорово до в. Снежанка, от там слязохме до Смолянските езера и обратно (над 15км пеша😁). Днес ходихме до Каньона на Водопадите. Много красиво, много! Отдавна следя тази тема и благодарение на нея си намерихме и хубави местенце за хапване из Смолян и опитахме доста от тукашната кухня 😋

Утре си тръгваме и ми се ще да посетим някой басейн и да си починем след катеренето 😊
Гледам басейните по Девин все са към хотели🤔
Ще ми се да е с минерална вода, но не на всяка цена... Похвалиха ми "Родопски рай" и най-вече ресторанта към него, в Смилян. В Михалково съм чувала за минералните им извори, но в нета не намирам нищо за обществено ползване, само за гости на хотелите...
Ще съм много благодарна ако ми препоръчате нещо 😊

# 491
  • Пловдив
На Струилица, в началото на пътеката, има обществен басейн, даже някой скоро беше писал за него. Мисля, че водата е топла, не е малък, добре изглежда, пътьом сме минавали доста пъти, не сме пробвали, само ресторанта.

# 492
На Струилица, в началото на пътеката, има обществен басейн, даже някой скоро беше писал за него. Мисля, че водата е топла, не е малък, добре изглежда, пътьом сме минавали доста пъти, не сме пробвали, само ресторанта.
Видях го, но понеже никъде не открих цени, реших, че и той е само за гости на комплекса

# 493
  • до най-прекрасния мъж
Аз бях писала скоро. Ходихме на еднодневна разходка до Девин и минахме част от екопътека Струилица, която започва непосредствено след едноименния комплекс с басейни. За първи път ходим и мислехме след като се разходим, да седнем за обяд в ресторанта към басейна. Да, но той се оказа само за гости на басейна. Ако не си гост, плащаш такса вход 15 лв на човек, за да те пуснат да хапнеш в ресторанта. Толкова струва и ползването на басейна за деца над 6 или 7 години, не запомних добре и възрастни. Ние бяхме в неделен ден, може през делничните дни да е по-евтино.
Обядвахме другаде, 30 лв за двама само да ни допуснат вътре, ми се стори странно, необичайно и дори леко налудничаво. Може би е мярка заради пандемията, за да осигурят възможност на ползващите басейна, да обядват, без да се струпват хора. Но можеше просто да обявят, че е само за гости на басейна и точка. Това с 15-те лв ми дойде в повече.
Другата възможност за басейн в Девин е Аквапарка. Някой писа за цена от 20 лв на човек  за вход. Там има и атракции. На мен единствено ми се струва, че е много на открито и ще пече доста. Струилица е до реката и има доста дървета и сенки.

# 494
  • Пловдив
В Михалково няма басейни, само извора на слабо газирана вода. Даже няма къде да се яде.

Общи условия

Активация на акаунт