Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 8

• 68 543
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
На Струилица се ходи заради водата, мястото е страхотно. Нормално е за влизане да платите вход, който плаща всеки, комплексът обслужва клиентите си. Ресторанти има навсякъде.

# 496
  • до най-прекрасния мъж
На Струилица се ходи заради водата, мястото е страхотно. Нормално е за влизане да платите вход, който плаща всеки, комплексът обслужва клиентите си. Ресторанти има навсякъде.
Аз не считам за нормално да плащам цената на нещо, което няма да ползвам. Ресторантът не предлага нищо безплатно, така че, ако искат да обслужват клиенти на комплекса само, могат да обяват, че е само за гости, а не да слагат такса вход за него. Все едно да отидеш в ресторанта на хотел и да те карат да си платиш нощувка, за да вечеряш.
В Девин има и други заведения, но този е непосредствено до екопътеката и едва ли съм единствената, която го счита за удобен за похапване след разходка.
Това си е мое виждане и не ангажирам никого с него. Иначе, за басейн бих отишла, мястото е супер.

# 497
  • Пловдив
Това преди го нямаше, не съм сигурна, че е заради мерките, не виждам логиката им, честно казано,губят пари,ама може и персонал да нямат за заведението достатъчен и поради това.

# 498
  • Асеновград
Аз не считам за нормално да плащам цената на нещо, което няма да ползвам. Ресторантът не предлага нищо безплатно, така че, ако искат да обслужват клиенти на комплекса само, могат да обяват, че е само за гости, а не да слагат такса вход за него. Все едно да отидеш в ресторанта на хотел и да те карат да си платиш нощувка, за да вечеряш.
В Девин има и други заведения, но този е непосредствено до екопътеката и едва ли съм единствената, която го счита за удобен за похапване след разходка.
Това си е мое виждане и не ангажирам никого с него. Иначе, за басейн бих отишла, мястото е супер.
За мен също не е нормално.Това в случая е лошо  управление и липса на знания политики в туризма. Затова и българските туристи се насочват към чужбина ,заради обслужване. Но темата е дълга и промяната трябва да започне от самия закон за туризма , и контрола по него. Защото макар и да са частни търговски дружества щом са в сектора е задължително да спазват политиките и правилата в туризма, а не някакви собствени измислени.

# 499
Ако не е късно ще ви напиша за цените в Девин.
Струилица дори и делничен ден е 15 лв. Вход, дете над 6 г. Плаща като възрастен цената включва шезлонг и чадър, ползване на басейн. Ние се отказахме.
Отидохме до Аквапарка, реших, че ако давам тези пари по-добре да има атракции за детето. Цена 10 лв. На възрастен, ако искаш шезлонг доплащаш 5 лв., т.е. Същото, обаче за деца до 140см е 5 лв. Има няколко басейна, джакузи, май че две. На два басейна има пързалки, кофа, има и един за мънички дечица. В ресторанта цените са софийски, но е вкусно, има и супи, пици....
Освен това по пътя от Широка лъка към Девин има Беденски минерални бани, само ги видях, но не съм проучвала за басейн, цени. Набелязах си ги за пробване в бъдещето.

# 500
Ако не е късно ще ви напиша за цените в Девин.
Струилица дори и делничен ден е 15 лв. Вход, дете над 6 г. Плаща като възрастен цената включва шезлонг и чадър, ползване на басейн. Ние се отказахме.
Отидохме до Аквапарка, реших, че ако давам тези пари по-добре да има атракции за детето. Цена 10 лв. На възрастен, ако искаш шезлонг доплащаш 5 лв., т.е. Същото, обаче за деца до 140см е 5 лв. Има няколко басейна, джакузи, май че две. На два басейна има пързалки, кофа, има и един за мънички дечица. В ресторанта цените са софийски, но е вкусно, има и супи, пици....
Освен това по пътя от Широка лъка към Девин има Беденски минерални бани, само ги видях, но не съм проучвала за басейн, цени. Набелязах си ги за пробване в бъдещето.
Много благодаря.
Гледах и аквапарка, но ми се видя мъничък като за аквапарк, но като сме без децата, защо са ни много пързалки 😁 и той е с минерална вода, нали?

# 501
  • София
Някой питаше за Родопски Рай в Смилян. Препоръчвам и басейна и ресторанта. Много хубаво място с хубава гледка. Водата в басейна не е минерална, сгрява се от слънцето, но там е под 1000 м надморска височина, не е много високо и се стопля достатъчно. В ресторанта готвят наистина вкусно, родопските им специалитети са на ниво и е една идея по-евтино от прехваления Аида.
За Струилица, и аз като ходих нямаше ограничения за непосетители на басейна, явно е отскоро. Но самият ресторант не е кой знае какво. В Девин определено препоръчвам Бъчвите, както и Мечта - при Зоневи - не знам защо се води кафе-аператив, чиста механа си е - много приятно ресторантче, но не е на централно място, ние с навигация го търсихме.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 08:53 от *blue

# 502
В Девин в Аквапарка казаха, че водата е минерална, но според мен я разреждат. Може би само в единия басейн с джакузи е минерална. Ние бяхме с детето и малко преди това бяхме в Огняново и не съм търсила на 100% водата да е минерална.

# 503
  • Варна
В Девин сме били и на двата басейна-Струилица и Аквапарка към Персенк. Определено ако сте без дете е по-добре Струилица. Водата е минерална и топла. В Аквапарка водата е студена, само в един по-малък басейн е топла и той е вечно пълен с хора. Отделно местоположението на Струилица е по-добро, стоиш в басейна и гледаш планината.

# 504
Входът за аквапарка в Девин е 10лв плюс 5лв за шезлонг. Има и вип басейн, където шезлонгите са по 10лв. Ние бяхме преди 2 седмици и някои от басейните не се ползваха, но казаха че ще ги пуснат след 1.08.

# 505
Ох, момичета, моят ми каза да разгледам офертите за хотел/хижа в планината.... Искам да е в Родопите, не държа да има глезотии като СПА и задължителна закуска и вечеря и подобни, но не мога да се спра на нищо в Грабо. Дайте идеи моля. Държа на басейна и паркинга. Благодаря

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 14:12 от Vicky_P

# 506
Ходилите тази година може ли да споделят впечатления как се спазват АнтиКовид мерките.
Например сутрин тези шведски маси някой ги обслужва или пак всеки ходи и бара по храната?
Интересуват ме Девин - х-л Девин, Пампорово - Орфей и Белвю , някой с впечатление от тази година за хигиена и антиковид мерки?

# 507
За Орфей Пампорово ще напиша- на входа на ресторанта  имаше ръкавици, с които трябваше да си сипваме храната ( всеки сам си сипва). При пристигането на всички гости в стаята имаше оставена по една маска. В ресторанта никой не слагаше маска. Има тераса и възможност за хранене навън, но повечето хора предпочитаха да са вътре, за да са по-близо до храната ( поне така чувах да говорят), а навън е хладно. Дезинфектанти има навсякъде , чисто е, но хотелът поне по наше време много се напълни. Ние сме много ранобудни и се бяхме организирали да сме първи и на трите хранения преди да дойдат многото хора.

# 508
В Девин определено препоръчвам .... и Мечта - при Зоневи - не знам защо се води кафе-аператив, чиста механа си е - много приятно ресторантче, но не е на централно място, ние с навигация го търсихме.
Потвърждавам, само да допълня, че не работи през деня. Поне преди 2 год. беше така. Има телефон в нета, може да се попита за актуално инфо. За вечер трябваше и резервация, че се пълни.

# 509
  • Варна
Здравейте, пак с питане, ама дано този път добри души се включат със съвети. Simple Smile За къщата, която търсихме: сетих се, че бях снимала една къща в Гела, която ни хареса като местоположение, та уж с тях имаме уговорка, ще видим в какво приключение ще се вкараме, свалена е от всички сайтове, защото човекът си има редовни клиенти и му писнало да стои по цял ден на телефона. Simple Smile Та, ние вече няколко пъти сме били в района на Пампорово, моля от вашите впечатления да ме посъветвате за разходки в района на Гела или на максимум 1-1.50 часа път в посока, с единствено желание да са максимално красиви като природа и не твърде трудни като преходи, че искам да е по-лежерна наслада на красотата на Родопа, с детето сме на почти 3 години, ние го носим в раница, ако се измори, но все пак. Задължително ще отделим на разходка един ден из и около Стикъл, красиви преходи между селата наоколо също търся. Били сме на Орфееви скали, Снежанка, езерата, екопътеката Каньонът на водопадите, Струилица-Калето, село Манастир водопад Св. Дух, Невястата, пещери сега изключвам като опция, в Ягодина и Триград сме били, искам да грабя с пълни шепи от красотата на природата на Родопите. Четох из темата за разходка до Смолянска крепост, че е живописна, не сме били там. Обичам да изследваме природата и да разглеждаме къщичките на красивите селца, в този дух са търсенията ми сега: красиви близки селца и преходи с красиви панорами без часове катерене, по-умерено да е.  Надявам се към средата на август да намерим и ягоди или други плодове. Та, благодаря предварително за съветите.
Та четейки назад темите, започнах файл с препоръчани места и заведения. Това измислих: да са по азбучен ред на населени места и изброени заведенията, хотелите, срещу всяко - номер тема и номер коментар, за да си прочетете, ако ви интересува. Засега извадих от тази дотук, ще се върна и в тема 7,  да видим докъде ще я докарам. Та после кажете кога и на кого да изпратя файла, за да се включи в началото на следващата тема, ще гледам да е от тема 7 и 8 поне. Пример как ще изглежда:
Девин:
Механа Юруците - тема 8, #77
Бъчвите - тема 8, #501
Мечта-при Зонев - тема 8, #501, 508

Смилян:
Родопски рай - тема 8, #501

Смолян:
Родопчанка - тема 8, #46, 474
Мечо ухо - тема 8, #474

Общи условия

Активация на акаунт