Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 8

• 68 579
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Времето вчера - до обяд беше горещо, към 14 ч се заоблачи, към 15,30 започна да ръми, в 16 ч започна да вали силно. Към 18 престана да вали, но беше хладно - пекохме на барбекюто на терасата с анцуг и маратонки, за детето с елече. Днес времето се очертава да е същото.

# 571
По спомен билетът за лифта беше 8 лв за възрастен и 6 за дете еднократно.

# 572
Здравейте
И ние плануваме почивка от 17-ти (понеделник) в Ягодина. Миналата година сключихме брак в пещерата и си обещахме на всяка годишнина да ходим Simple Smile ще отседнем в Попини Лъки (на сватбата бяхме там и останах доволна). Непретенциозен хотел, но много чист,  цената е повече от задоволителна, готвят добре, а гледката ми е любима Simple Smile
Сега погледнах прогнозата и видях дъжд цялата седмица 😂 не ме притеснява като цяло, защото дъждовете през август основно са краткотрайни. На сватбата ни го даваха 100% дъжд, но само прекапа предния ден Simple Smile виждам обаче, че е по-хладно от тук (Варна) и ще носим по-дебели дрешки. Обмисляме да посетим екопътеки и единия ден да ходим до Пампорово (да се качим на лифт и на Кулата).
Понеже никога не сме ходили в Пампорово, прочетох от вас че работят 2 лифта. Някой знае ли каква е цената им и за нещо друго трябва ли да съм подготвена? ☀

Ако се качвате и на двата лифта цената е 20лв на човек двупосочен билет.

# 573
писали сме едновременно ,и затова премахвам поста си.

# 574
  • до най-прекрасния мъж
До Хайдушки поляни има няколко варианта. Единият е Пловдив-Лъки-Хайдушки поляни, вторият е Пловдив-Чепеларе-Рожен-Хайдушки поляни, третият е Пловдив-Чепеларе-Рожен-Момчиловци-Хайдушки поляни. Това е за отправна точка Пловдив. Ние обикновено го правим така Пловдив-Чепеларе-Рожен-Момчиловци-Хайдушки поляни-Лъки-Пловдив или на обратно - отиваме през Лъки и се връщаме през Момчиловци. Това е за еднодневна разходка. Пътят е с много завои, но до началото на местността е добър. Последно ходихме зимата и се минаваше безпроблемно. Ние сме с джип, но по пътя ни настигна и Лада Simple Smile, а горе имаше леки коли. Иначе, навътре, към хижите, си е черен път, проходимо, но се кара бавно. Един път, на връщане от Смилян, се отбихме през Момчиловци-Хайдушки поляни-Лъки-Пловдив. С лека кола стигнахме до хижа Момчил юнак и малко нагоре даже, до езерото. Но беше късно и се върнахме. Времето беше сухо и топло. Зимата е по-добре, защото снегът запълва неравностите и се кара по-спокойно. Но тогава си иска високопроходима кола, защото не се знае до къде и колко е почистено.

# 575
Здравейте, вчера се върнахме от Смилян, бяхме планирали 4 нощувки, оснатахме само една. По препоръка  бяхме резервирали в Еко комплекс Смилян. Пристигнахме вечерта след дълъг път, децата бяха уморени и гладни. Тъй като нямаше свободни маси навън, седнахме вътре в ресторанта. Домакинята дойде да ни вземе поръчката (собственичката или управителка не знам) без маска и се облегна с лакти на масата на 30 см. от нас да ни казва какво има останало за ядене. Направих забележка или по-скоро казах, че ме притеснява да ни обслужва на закрито без маска, което видимо много я ядоса, каза че ще иде да си вземе маската от колата (в ресторанта дори нямаше маска!) и ще я носи щом толкова държим. Също ни поясни, че не ни задължава да стоим и ако искаме може да си тръгнем още на другия ден. Пътьом ни обсъждаше с някакви свои познати на друга маса, беше много обидно. В крайна сметка пърленките нямаше за децата  (бяха свършили), пържените картофи бяха забравени, а поръчаната храна беше подхвърляна в края на масата.  След като аз и децата се качихме в стаята, мъжът ми остана да оправи сметката, донесла му е и разписка за една нощувка, за да я плати, защото явно не сме желани там(не, че щяхме да останем, де). Може би за някои хора обслужването без маска не е проблем, но мен специално ме притеснява...а и не спазваше никаква дистанция...това ли е прочутото родопско гостоприемство...Отделно имаше и някаква шумна компания. Честно казано нещо съвсем различно очаквахме и много се разочаровахме от комплекса.
На следващия ден си тръгнахме,  разходихме се, спряхме на връх Средногорец, известен както Родопската Шипка и се качихме до Момчиловата крепост, където гледката е на 360 градуса и е голяма красота. Не мога да кажа дали има прожекция на филмчето за Момчил, тъй като бяхме там към обяд, по това време нямаше.  Обядвахме в ресторант Момчилова крепост, там всичко беше чудесно, храната беше вкусна и големи порции, сервитьорката беше с маска, спазваше дистанцията.  
Пропадна и резервацията за посещение на пещера Голубовица за днес, което беше и целта на посещението като цяло.  Честно казано не знам дали ще отидем там друг път...

# 576
  • София
Скрит текст:
Здравейте, вчера се върнахме от Смилян, бяхме планирали 4 нощувки, оснатахме само една. По препоръка  бяхме резервирали в Еко комплекс Смилян. Пристигнахме вечерта след дълъг път, децата бяха уморени и гладни. Тъй като нямаше свободни маси навън, седнахме вътре в ресторанта. Домакинята дойде да ни вземе поръчката (собственичката или управителка не знам) без маска и се облегна с лакти на масата на 30 см. от нас да ни казва какво има останало за ядене. Направих забележка или по-скоро казах, че ме притеснява да ни обслужва на закрито без маска, което видимо много я ядоса, каза че ще иде да си вземе маската от колата (в ресторанта дори нямаше маска!) и ще я носи щом толкова държим. Също ни поясни, че не ни задължава да стоим и ако искаме може да си тръгнем още на другия ден. Пътьом ни обсъждаше с някакви свой познати на друга маса, беше много обидно. В крайна сметка пърленките нямаше за децата  (бяха свършили), пържените картофи бяха забравени, а поръчаната храна беше подхвърляна в края на масата.  След като аз и децата се качихме в стаята, мъжът ми остана да оправи сметката, донесла му е и разписка за една нощувка, за да я плати, защото явно не сме желани там(не, че щяхме да останем, де). Може би за някои хора обслужването без маска не е проблем, но мен специално ме притеснява...а и не спазваше никаква дистанция...това ли е прочутото родопско гостоприемство...Отделно имаше и някаква шумна компания. Честно казано нещо съвсем различно очаквахме и много се разочаровахме от комплекса.
На следващия ден си тръгнахме,  разходихме се, спряхме на връх Средногорец, известен както Родопската Шипка и се качихме до Момчиловата крепост, където гледката е на 360 градуса и е голяма красота. Не мога да кажа дали има прожекция на филмчето за Момчил, тъй като бяхме там към обяд, по това време нямаше.  Обядвахме в ресторант Момчилова крепост, там всичко беше чудесно, храната беше вкусна и големи порции, сервитьорката беше с маска, спазваше дистанцията. 
Пропадна и резервацията за посещение на пещера Голубовица за днес, което беше и целта на посещението като цяло.  Честно казано не знам дали ще отидем там друг път...

Това е възмутително! Моля, напишете същия пост в темата за черния списък на хотелите! Надявам се, че ще оставите и гугъл ревю, за да не се излъжат и други хора като вас.

# 577
Ние гледахме да си планираме дъждовния ден за ходене на басейн. Така и стана – дъждът ни валеше, а ние – в прекрасната топла вода.
Сигурно е било лек ръмеж?!
 Била съм свидетел на мълния в гората, падна на сухо и на слънце, после заваля,търсихме се разпръснати, хора, багаж,  не си представям да тропа небето,  и да се кефя топната във вода.

Здравейте, вчера се върнахме от Смилян, бяхме планирали 4 нощувки, оснатахме само една. По препоръка  бяхме резервирали в Еко комплекс Смилян........
Шишарко, от къде взехте препоръка за Смилян и въпросното място?  За изхранването каква ви е била уговорката, че са предложили каквото е останало?
Само погледнах в booking оценката, доста  е висока.
Жалко, че сте се поддали на насрещното поведение и сте се отказали от обиколка на предвидените обекти, места за отсядане има достатъчно.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 15:28 от Щефи

# 578
Препоръката за Еко Комплекс Смилян беше от познати, които ходиха там преди месец и бяха доволни. Може би те не се притесняват от Covid 19 и това не им е критерий, незнам.  А и както казваш оценката в booking е висока... Първоначално домакинята беше любезна (дори малко пресилено), лошото отношение се породи от забележката за маската и облягането на масата. За изхранването не е имало уговорка, седнахме да вечеряме като на ресторант...  И аз съжалявам, че не успяхме да посетим пещерите след целия път  и завои..

# 579
Не се отказвайте  в бъдеще отново да се върнете в планината. Тъкмо ще си  формулирате какво търсите от дадено място за отсядане - хотел,  самостоятелна  къща, шумно място или да сте си в тесен кръг, хранения - на място някой да приготви или вие  да си направите барбекю.
Тук ще се включат хора да помогнат с информация, ако попиташ.

# 580
  • Плевен
Аз искам да попитам отсядалите в къща Влъхви, има ли път до самата сграда, че в гугъл нещо не ми го показва. Има ли хладилник в стаите, че забравих да питам по телефона. Тръгваме в неделя и дано да случим на време Joy
Няма хладилник в стаите и аз питах преди да отида. Няма нужда, ще разбереш защо. Ако си в хотела през деня, кухнята е достатъчно евтина и вкусна, ако си из Родопите – пак така – има толкова изкушения, които трябва да се опитат, а цените са съвсем поносими. Родопски боб, домашно кисело мляко, клин, пататник, тикълник, синдирмьо... Не искаш ли да опиташ тези вкусотии?
Къщата на Влъхвите е на най-високото място. Има пътче до къщата. Долу, на главния път има табела (стрелка) Вила Ина –старото име на хотелчето. Но не се притеснявай да звъннеш, щом влезете в Стойките, те ще ви обяснят, може и да слязат да ви посрещнат долу до пътя.
Ние гледахме да си планираме дъждовния ден за ходене на басейн. Така и стана – дъждът ни валеше, а ние – в прекрасната топла вода.
А къде е този басейн с топла вода? В Стойките не съм чувала да има.

# 581
  • В.Търново
Какво му е на Чепеларе, че не бихте отседнали там?

# 582

Нищо му няма, много хубаво градче е даже. Просто е встрани от забележителностите, но ако сте с кола, не виждам проблем.

# 583
  • В.Търново
Ясно, благодаря! Simple Smile

# 584
  • София

Няма атмосфера. И някак не е съвсем в сърцето на Родопите. Поне според мен.

Общи условия

Активация на акаунт