Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 8

• 69 589
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Посещавала съм я 2018 цената беше нещо символично. Ако ходите до там посетете и Орфеевите скали

# 121
  • Велико Търново
И Смолянските езера с лифта 😉

# 122
Някой посещавал.ли е кулата Снежанка? Колко е входа за деца и съответно за възрастни?
5 лв. за деца и за вэзрастни.

# 123
Само да ти кажа за гробницата край с.Узунджово, че е кой знае какво...то реално е реплика/макет и се разглежда за 5мин. Църквата в самото село е по-хубава.
не знаех че има гробница и в Узунджово ... но ако става въпрос за Александровската - категорично не съм на това мнение - тя /вярно е, че се допуска посещение само на копието/ и Свещарската според мен са най-добрите в България

# 124
И Смолянските езера с лифта 😉
Лифтът Снежанка - езерата не работи. В момента даже не работи и този от Студенец до Снежанка.

# 125
Здравейте.

Отново съм в търсене на подходящо място за разходка. Ако утре времето е добро мислим да се разходим някъде сред природата, но идея нямам къде.  Предвид това, че може да завали предпочитаме да е нещо лесто достъпно, да не се върви много пеша. Отправна точка Пловдив, максимум км в едната посока 150. Не ми се обикалят градове , а природни забележителности. Някакви идеи, отворена съм за всякакви предложения? Мислех си за Кръстова гора и Скалния мост до Белица ама пък не знам дали има сняг..

# 126
  • Асеновград
Времето все още е нестабилно в планината, имайте го в предвид когато организирате излизанията си. Вчера в района на Белинташ и Кръстова гора е валяло, което прави преходите в кал неприятни и опасни по стръмнините. Когато тръгваме на някъде винаги оставяме поне един с кола който да е на линия за да отреагира ако има проблем и да се притече на помощ. Тръгвайте със заредени телефони и за предпочитане с допълнителни батерии. Задължително е да се носят дъждобрани, якетата не спасяват в планината от дъжда.
Приятни разходки на всички.

# 127
Белинташ - Познавахме собствениците на едно известно място за гости. Много хубави спомени.
От последните дни направихме разходка в района на Маджарово. Не бях ходила там, красива природа като навсякъде по родопитте.

# 128
  • Пловдив
В Старите къщи сме сядали след разходка на Белинташ, разкошно масто и кухня.

# 129
Не съм го опитавал това място, но при следваща разходка задължително. Мястото където сме отсядали е вилно селище "Сабазии". Познавахме преди хората, които го държаха и беше всичко на ниво. После се смениха доста съдържатели и не мога да кажа дали е хубаво или лошо. Пътя до там е малко труден, но сме се качвали с нормален лек автомобил. От мястото където се оставя колата има още малко пеш до самите къщички. За по мързеливите е проблем, според мен в това си има чар.

# 130
  • Бургас / Славейков
Посещавали сме повечето места май, ще попрочета за тези Орлови скали край Ардино, че тях съм ги пропуснала.
Имате ли представа маршрута до крепост Устра как е? Мислим на 3.03 да се разходим /имах мерак за Дряновски манастир и пещерата, но ще е лудница към Шипка. На Пампорово ще има някакво спускане с носии и сигурно пак ще е натоварено движението.
 Привет,крепостта Устра определено е нещо екстремно и вълнуващо.Както са ти написали.Ходихме средата на октомври 2019 стигнахме до хижата като преди това се качихме с колата до някъде и от там пеша ,табели почти нямаше.После по косата пътека нагоре и е крепостта.За мен беше голямо преживяване ,тъй като ме е страх от високо.Надолу бе по-лесно ,но хлъзгаво.Удобни обувки, задължително .Малки деца и аз не препоръчвам да са с вас.Седмица преди това е имало скално катерене там и имаше все още маркировка,та така се ориентирахме до горе.Орлови скали е доста по -достъпно отидохме до горе с колата по асфалтиран път стига се точно до тоалетните и от там пеша 10мин.Имаше вход 2лв.,но явно отидохме извън сезона и нито имаше човек ,съответно и вход нямаше.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 15:05 от pupelina

# 131
  • у нас
Здравейте. Влизам в темата с надеждата, че короната скоро няма да ни ограничава и ще се наслаждаваме на красива природа и свеж въздух. Много ми се иска, след края на извънредното положение, аз и моя мъж да си направим една 3-дневна почивка и да посетим дяволската екопътека (с децата няма как, доколкото знам е опасна). Та, хем да се насладим на природа, хем да останем малко двамата. Искам да съм подготвена с програма, маршрути, забележителности в района и кое с кое може да се съчетае. Ще съм много благодарна на споделен опит и коментари, както и на препоръка за настаняване. Връщам се и назад да чета, но препоръката винаги е по - добра. В Родопите може две места да ти изглеждат близо, но маршрута до тях да е толкова дълъг, че да се откажеш. Били сме в Ягодинска и Дяволското гърло, Орлова око, връх Снежанка и ждрелата.

# 132
  • Асеновград
Пускам информация от днес относно пътя до Чудните мостове. От главния път до разклона за Забърдо има свлачище малко преди разклона, преминаването е ограничено със светофар и явно по него се работи. От разклона за Забърдо към Чудни мостове, пътя е много зле отворили са се дълбоки дупки които и ограничават движението и по без това тесния и със завои път. Имайте едно наум тръгвайки натам.

# 133
Здравейте. Влизам в темата с надеждата, че короната скоро няма да ни ограничава и ще се наслаждаваме на красива природа и свеж въздух. Много ми се иска, след края на извънредното положение, аз и моя мъж да си направим една 3-дневна почивка и да посетим дяволската екопътека (с децата няма как, доколкото знам е опасна). Та, хем да се насладим на природа, хем да останем малко двамата. Искам да съм подготвена с програма, маршрути, забележителности в района и кое с кое може да се съчетае. Ще съм много благодарна на споделен опит и коментари, както и на препоръка за настаняване. Връщам се и назад да чета, но препоръката винаги е по - добра. В Родопите може две места да ти изглеждат близо, но маршрута до тях да е толкова дълъг, че да се откажеш. Били сме в Ягодинска и Дяволското гърло, Орлова око, връх Снежанка и ждрелата.
2018г посетихме Дяволската пътека,както и Малкия адски кръг.Изживяването наистина е уникално и такава красота не съм виждала.Но тогава дървените парапети бяха в ужасно състояние и на места изкъртени и доста опасни.След две години предполагам,че положението ще е още по-лошо.Така че ако отивате,наистина трябва много да внимавате.Не пропускайте Чаирските езера.
Горещо ви препоръчвам къща за гости "Снежана" Домакините Снежа и Стефчо са чудесни и гостоприемни хора,които помогнаха почивката ни да е още по-хубава.Стефчо е планински водач.Добряк,с чувство за хумор ,а как само пее родопски песни...

# 134
  • София
Mimoza111, къде по-точно е тази къща?

Общи условия

Активация на акаунт