Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 8

• 69 081
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Добро утро на всички,
Да попитам някой ако е ходил: може ли от яз. Въча да се стигне до Бекови скали има ли пътека за разходка?
Все още се опитвам да наглася програмата за втория ден на яз. Въча...
Добро утро. Включвам се отново аз да ти отговоря. Питах ММ, който обикаля по 25 км дневно в Равногорските гори. Та път е имало някога, от паметника на стената на язовира нагоре, минимум 15 км. било, но никой не е ходил от сто години, както каза и не е ясно колко е тревясало и дали изобщо ще се ориентирате.

# 271
Лили, благодаря за бързия отговор!
За орлово око още не мога да си отговоря на въпроса. Най-малката е на 3 годинки. Дали ще можем да се качим?

Моето синче на 3 години заспа почти прав в джипката. Кара ни едно младо момче с открит джип. Беше голямо изживяване. Ако сте ок с джиповете - по добре с открит. Тръпката е по голяма. За децата е много яко.

# 272
Пътят до Пазарджик  след Орта хан, сали е пуснат?

# 273
Здравейте, чета ви от известно време. И дори пиша това съобщение за трети път, че предишните пъти нещо се случи и се изтриха. През август планираме да отидем за около седмица към Хасково и Кърджали. Осъзнавам, че в Родопите има твърде много за гледане и решихме да ги разделим така. Ще бъдем вероятно 8 човека и аз имам отговорността за организацията, поради която причина се обръщам с молба за помощ и информация.
Засега сме се спрели на  Ивайловград, вила Армира , Мезек , Александрово, с. Узунджово, Перперикон, Татул, Каменните гъби, Каменната сватба, Дяволския мост, пещерата Утробата, язовир Ивайловград и може би язовир Кърджали, не са в хронологичен ред. Смятате ли, че изпускаме нещо интересно? Идеята не е да препускаме и да отчитаме посетени обекти, а по-скоро да почувстваме планината. Но без много пешеходни преходи. Ако някой има идея за подходящи места за настаняване, ще се радвам да я сподели. Благодаря предварително!

# 274
  • Пловдив
звънни в ОПИ и питай.Аз така направих преди месец, когато ми трябваше...

# 275
Здравейте, чета ви от известно време. И дори пиша това съобщение за трети път, че предишните пъти нещо се случи и се изтриха. През август планираме да отидем за около седмица към Хасково и Кърджали. Осъзнавам, че в Родопите има твърде много за гледане и решихме да ги разделим така. Ще бъдем вероятно 8 човека и аз имам отговорността за организацията, поради която причина се обръщам с молба за помощ и информация.
Засега сме се спрели на  Ивайловград, вила Армира , Мезек , Александрово, с. Узунджово, Перперикон, Татул, Каменните гъби, Каменната сватба, Дяволския мост, пещерата Утробата, язовир Ивайловград и може би язовир Кърджали, не са в хронологичен ред. Смятате ли, че изпускаме нещо интересно? Идеята не е да препускаме и да отчитаме посетени обекти, а по-скоро да почувстваме планината. Но без много пешеходни преходи. Ако някой има идея за подходящи места за настаняване, ще се радвам да я сподели. Благодаря предварително!

Бих Ви препоръчала обяд в Бутик Хотел Бехи гр. Кърджали. Предлагат типични турски ястия като- ляхмаджун, пиде, Адана кебап, Урфа кебап, езмели, кюнефе. https://hotelbehi.com/

# 276
звънни в ОПИ и питай.Аз така направих преди месец, когато ми трябваше...

Пуснат е.

# 277
  • Асеновград
Вила Армира не работи.Говорих с музея в Ивайловград отговориха ми че засега няма да отваря, имало по европейски проект отпуснати пари за нови разкопки и реконструкции. Та го имайте напредвид. До Лютица пътя е само за джип независимо какво ще прочетете. Около Маджарово препоръчвам комплекс Арда за настаняване, а и е добра отправна точка за обиколки наоколо. В Минерални бани има много хотели, но ако ще разглеждате малко познати мегалитни обекти ще е добре да имате водач или да сте подготвени с тракове до тях. Ако си подредите маршрута добре ще останете очаровани.

# 278
Съкратих амбициозната програма и ето какво остана като финал:

Ден 1: Тръгваме от София -> гр. Пещера, крепост Перистера, пещера Снежанка, Кричим, яз. Въча
Ден 2: яз Въча разходка с лодка:)
Ден 3 потегляме към Ягодина и по възможност разглеждаме Ягодинска пещера и се качваме на Орлово око
Ден 4 Спускаме се до Триград и посещаваме Дяволското гърло
Ден 5 Отправяме се към Пампорово - качваме се на Снежанка (лифтът трябва да видя дали работи), спускаме се през Орфееви скали и Смолянските езера
Ден 6 От Смолян тръгваме към Ардино - дяволски мост при Ардино и меандрите на Арда, спане около Кърджали
Ден 7 Каменни гъби, Перперикон, с. Лисици, крепост Моняк и пак спане в Кърджали

Ако отново е хаотично и не може да се стигне лесно от едно място до друго, моля дайте знак, ще съм благодарна:)

# 279
  • Асеновград
Съкратих амбициозната програма и ето какво остана като финал:

Ден 1: Тръгваме от София -> гр. Пещера, крепост Перистера, пещера Снежанка, Кричим, яз. Въча
Ден 2: яз Въча разходка с лодка:)
Ден 3 потегляме към Ягодина и по възможност разглеждаме Ягодинска пещера и се качваме на Орлово око
Ден 4 Спускаме се до Триград и посещаваме Дяволското гърло
Ден 5 Отправяме се към Пампорово - качваме се на Снежанка (лифтът трябва да видя дали работи), спускаме се през Орфееви скали и Смолянските езера
Ден 6 От Смолян тръгваме към Ардино - дяволски мост при Ардино и меандрите на Арда, спане около Кърджали
Ден 7 Каменни гъби, Перперикон, с. Лисици, крепост Моняк и пак спане в Кърджали

Ако отново е хаотично и не може да се стигне лесно от едно място до друго, моля дайте знак, ще съм благодарна:)
7 ден неизпълнимо за ден, Перперикон, Моняк и Лисиците са все обекти които отнемат много време и искат много ходене.

# 280
  • Пловдив
Аз май ще откажа почивката за тази седмица. Много мислихме, но болните растат, някои от мерките се връщат и не ни се рискува. Много ми е тъпо, защото го планирам от няколко месеца, миналата година пак се случи така, че не успяхме да отидем в този район (Кърджали-Златоград) и се надявах този път да успеем да се разходим.

# 281
  • Велико Търново
Подкрепям panayoty за ден 7. Същевременно пък ден 4 само с Дяволското гърло според мен ще е много празен. Ягодина и Триград са много близо и като изключим, че пътят се води Еднопосочен с насрещно движение😄 ( или нещо от рода), то се стига бързо от село до село. Дяволското гърло ще ви отнеме не повече от час ако съобразите часа на влизане, няма преход, нито нищо. Така че следобедът ще ви остане свободен според мен

# 282
Благодаря, момичета!
Ще разделя последния ден и ще видим Перперикон и гъбите като си тръгнем от Кърджали.
Бубче, смятаме пеша от Ягодина до Триград да ходим и ще е изморитело ако добавя още нещо...
Най-лошото е, че и ние започваме да се чудим дали изобщо да ходим...

# 283
Аз мога да се включа с коментар за последния ден. Днес бяхме до крепост Моняк и село Лисиците, доста си е ходенето. От около 10 до 14:30 часа, почти без почивка по пътя и после валя много. На Перперикон също сме ходили друг път и трябва време и за там + има за обикаляне. Мисля, че трябва да изберете или Перперикон и Гъбите (там не съм била) или Лисиците, Моняк и Гъбите. Изморително е и не виждам смисъл да е всичко в един ден.

# 284
  • Велико Търново
Пеша? Има туристическа пътека ли? По асфалта го гледам, че е 20км в посока, хич не е малко

Общи условия

Активация на акаунт