Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 8

• 69 067
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Добро утро на всички,
Да попитам някой ако е ходил: може ли от яз. Въча да се стигне до Бекови скали има ли пътека за разходка?
Все още се опитвам да наглася програмата за втория ден на яз. Въча...
Не знам да има такава пътека, но си писала, че маршрутът ви е откъм Кричим. От тази страна се слиза до водните къщи и лодки, а с 2 ръце препоръчвам екопътеката. Гледката е точно протовиположно на Бекови скали.
http://oneticketjustgo.com/ecopath-chilingira/. Само предупреждавам, че е малко по-баиреста, отколкото очаквах от пътеписа. Бяхме сега в събота и минахме да си налеем газирана вода от Михалково, която не е толкова газирана, колкото в бутилките.
Пътят до Пазарджик  след Орта хан, сали е пуснат?
звънни в ОПИ и питай.Аз така направих преди месец, когато ми трябваше...

Пуснат е.
Пуснат, но сега затварят предишния участък (откъм Пловдив) на пазарджишко.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 17:32 от AnMary

# 301
Благодаря jul:) И на лодки смятаме да се возим:)

# 302
А няма ли някоя водна къщичка, която да се дава под наем? Би било хубаво да сме в една такава насред язовира. А панорамните гледки там са и много красиви, особено сега през ранното лято, когато всичко е зелено.

За Триград препоръчвам да посетите мандрата (в края на селото се намира) и да си вземете кашкавал.
Ягодина - Триград сме минавали с джип, има си горски път по който сме засичали и туристи, но ние сме си офроуд туристи и навсякъде си ходим с джипката

Леле нас ни почерпаха в района на Дяволското гърло, децата харесаха кашкавала и нямаше как да не вземем. И аз силно препоръчвам.

# 303
А няма ли някоя водна къщичка, която да се дава под наем?
Потърсете къща за гости Модър. Тя е в язовира и се отдава под наем (поне преди няколко години). Нямам актуална информация и контакти. Друг вариант е При бат Гена, но къщата е на брега на язовира.
Пазя много топли и прекрасни спомени от младите години с приятели в една от тези къщички! Едни от първите ми любовни трепети с мъжа на живота ми Heart

# 304
  • Пловдив
А в тази Модър или При бат Гена приготвят ли закуски/вечери, мисля и яз да организирам един романтичен уикенд, защото и не знам накъде да се насоча.

# 305
А в тази Модър или При бат Гена приготвят ли закуски/вечери, мисля и яз да организирам един романтичен уикенд, защото и не знам накъде да се насоча.
За съжаление не мога да ви отговоря. Ние сме били преди повече от 15 години. Обадете се и попитайте.

# 306

Аз им намерих Facebook страницата, може да ги питате чрез съобщение там.
https://www.facebook.com/KashtaZaGostiModarGuestHouseModar/

Пише, че има висок отклик на съобщенията, публикували са много красиви снимки, изглежда много приятно. Вероятно още отдават под наем.

# 307
  • у нас
В момента съм пред Харамийска. Никакъв шанс. Аз съм по пътя обратно

# 308
Момичета, работят ли пещерите Ягодинска и дяволско гърло в момента. Има ли в родопската околност по-луксозен хотел от Персенк? Ще ходим семейно след седмица с дете на 5 г. Но искаме хубав хотел. Още се колебая дали да е Арте Велинград, или Девинския район. Разколебавам се от Девин само заради липсата на добър хотел

# 309
В момента съм пред Харамийска. Никакъв шанс. Аз съм по пътя обратно
Много е страшно, така ли?

# 310
  • Пловдив
Къща Модър я предлагат цялата /за 8 човека/, не предлагат храна. Май ще скочим за уикенд до морето.

# 311
Къща Модър я предлагат цялата /за 8 човека/, не предлагат храна. Май ще скочим за уикенд до морето.
И преди доста години бяхме само ние в къщичката, около 6-8 човека. Готвихме си, предимно риба, която успяхме да хванем и това, което си бяхме занесли.

# 312
Момичета, работят ли пещерите Ягодинска и дяволско гърло в момента. Има ли в родопската околност по-луксозен хотел от Персенк? Ще ходим семейно след седмица с дете на 5 г. Но искаме хубав хотел. Още се колебая дали да е Арте Велинград, или Девинския район. Разколебавам се от Девин само заради липсата на добър хотел

Работят и групите са много големи, поне миналата седмица беше така. Само в Ягодинската пещера ни предупредиха, който има маски да си ги сложи. Повечето нямаха. Но така или иначе повечето са тръгнали на туризъм, трекинг, пешеходни преходи и последното нещо, за което се мисли в този момент е Covid.
Аз много харесвам този регион.
Относно хотелите освен Персенк може да погледнеш и Девин, Орфей. Последният не сме го посещавали, но за Девин може да дам положителна оценка поне за нашите критерии. Не сме толкова претенциозни. Имаше и забавление за децата.
НО като цяло не препоръчвам да се плащат луди пари за хотел 4*-5*, има много приятни къщички за гости.

# 313
Спа хотел Исмена Девин. А защо не погледнете Орфей Пампорово, в него има анимация за детето, а и за възрастни.

# 314
  • Монтана
Резервирала съм в хотел Орфей Пампорово. Тази година сме решили да помързелуваме и смятане да мръднем само до екопътека Невястата, Каньона на водопадите, Гела ако се състои събора и Кръстова гора.

Общи условия

Активация на акаунт