Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 8

• 68 600
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • Казанлък
Два пъти съм ходила до каньон Горло и пак бих отишла. Ще ви хареса. Мястото е малко, но е приказно...
Искам да акцентирам на "мястото е малко", защото е точно такова и да не се подведе някой в очакванията си, като нас Wink Малко трудно го намерихме, че табели нямаше,  преди 3-4 год. поне беше така. Помня, че минахме по пътека покрай някакви нивички. Прохладно е, което е предимство за тази ниска част на Родопите. И е очарователно, както всяко кътче от тази любима планина.

Сега има табела на едно дърво, но често е скрита зад клоните. Но лесно се намира с ориентирите, като Славеева чешма и края на нивичката. До нея пътечката е добре различима. Поне миналата година беше добре разчистено.
Само заради това място няма смисъл да се бие път, но е чудесна спирка край пътя в района.  👍😉

# 526
  • Асеновград
пътя около Широка лъка и посред селото е в голям ремонт и е ужасно .
пътя между Кърджали и Маджарово е в още по-ужасен ремонт.
https://www.google.bg/maps/dir/%D0%9A%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0 … 4848711,11z/data=!3m1!4b1!4m26!4m25!1m5!1m1!1s0x14ad6e71326aad87:0x400a01269bf5220!2m2!1d25.3777119!2d41.6338439!1m5!1m1!1s0x14ad641f8db60365:0x6e432e4fdd7cd08!2m2!1d25.5452306!2d41.6845096!1m5!1m1!1s0x14ad605a4975ff75:0xa00a014cd0f11a0!2m2!1d25.6231602!2d41.7155026!1m5!1m1!1s0x14b299de48561135:0xbdb873d7365f1c95!2m2!1d25.8603494!2d41.6332599!3e0?hl=bg
Този ли?

# 527
  • моята мила родна страна
Здравейте! Чета темите отдавна и през годините са ми били от голяма полза при пътуванията из Родопите. За съжаление, тази година заради извънредното положение и поизчерпалия се отпуск се отказахме от пътуване до този земен рай. Обаче...появи се лъч надежда за няколко дневен отпуск и започнах отново да обмислям пътуване натам. Та, имам няколко отправни желания, пораждащи доста въпроси и ще съм много благодарна на всякакви мнения, препоръки, отзиви и лични впечатления. Ето ги максимално синтезирани:
1. Искаме да минем Дяволската екопътека, най-вероятно само малкия кръг. (Чела съм в темата подробно описание на прехода, но не мога да го открия с търсачката. Моля, ако някой си го е запазил, да го сподели!) Ако някой има скорошни впечатления, ще съм благодарна!
2. Какво друго може да се види в района? (в пещерите, Ягодинска и Дяволското гърло, сме били, както и на Орлово око.)
3. Иска ни се поне едната нощувка да е на яз.Въча (общо 2 ще са). Освен Чилингира, открих още едно място за настаняване-При бат Гена-някой бил ли е там, отзиви? Препоръки за друго място? Знам, че като изходна точка не е най-доброто място, но много ми се иска да е на язовира.
4. Препоръка за втората нощувка евентуално?

Стана малко дългичко, съжалявам. (Пропуснах да спомена, пътуваме от Шумен, ако това има значение.)

# 528
  • до най-прекрасния мъж
За Бат Гена имам само мнение от това, което видях отвън. Слизахме миналото лято до язовира през отбивката за хотела. Имаше доста коли на паркинга, малка детска площадка и вълшебна гледка. Обаче, хотелът ми се видя позанемарен отвън - мръсни, замазани стъкла и като цяло неприветлив. Ако някой е нощувал, може да каже как е вътре. Иначе, на двора имаше зайчета Simple Smile

# 529
  • Стара Загора
Здравейте! Чета темите отдавна и през годините са ми били от голяма полза при пътуванията из Родопите. За съжаление, тази година заради извънредното положение и поизчерпалия се отпуск се отказахме от пътуване до този земен рай. Обаче...появи се лъч надежда за няколко дневен отпуск и започнах отново да обмислям пътуване натам. Та, имам няколко отправни желания, пораждащи доста въпроси и ще съм много благодарна на всякакви мнения, препоръки, отзиви и лични впечатления. Ето ги максимално синтезирани:

2. Какво друго може да се види в района? (в пещерите, Ягодинска и Дяволското гърло, сме били, както и на Орлово око.)

/quote]

Препоръчвам ви екопътека Струилица - Лъката, водопад Самодивското пръскало.

# 530
Бихте ли ми препоръчали Въжен парк в близост до Пампорово или Девин?

Тръгналите към Пампорово да се въоражат със здрави нерви и търпение,заради ремонта на пътя, малко след Девин до Пампорово.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 21:59 от dudi

# 531
Здравейте, пак съм аз. Simple Smile Благодаря за предложенията много, ще се отблагодаря с разкази, когато се завърнем.
Днес ми изпратиха тази идея за разходка, ако някой е бил, ще се радвам да сподели впечатления, както и може да разгледате, ако ще сте в района. Този каньон Горло изглежда наистина красиво.

http://blog.hotel-extreme.bg/kanion-gorlo-krepost-koshnitsa/
Моя приятелка ми сподели много добри впечатления от хотел Дафовска, не знаех, че Екатерина Дафовска има хотел в Пампорово. С много приятни впечатления е от хотела, хигиената и храната, а тя по принцип е по-критична и много държи на хигиената. Екатерина Дафовска е била там и с голямо внимание посрещала гостите, като цяло било много спокойно и не е имало много хора, били са там в края на месец юли.

Март месец бяхме в хотел Дафовска. Подкрепям казаното от приятелката. Скоромно и чисто хотелче. Останах с чудесни впечатления от Е. Дафовска и съпруга й.

# 532

Тръгналите към Пампорово да се въоражат със здрави нерви и търпение,заради ремонта на пътя, малко след Девин до Пампорово.
[/quote
Ние посетихме този до язовира в Пампорово и този до екопътека Невястата. Детето хареса и двата.

# 533
  • някъде ... тук ...
Миналата седмица минахме малкия кръг на Дяволската пътека. Не помня тук ли писах или в друга тема. Повечето хора минават само тигела от Борино до Буйновското ждрело и/или ибратно или ползват джипки за връщане. По пътеката нагоре до Орфеевото дърво и надолу срещнахме 5 човека на кръст. Долу по пътеката си имаше народ.
За нощувки не мога да помогна, защото сме с кемпер.

# 534
Освен двете споменати вече въжени градини, горски парк Амзово препоръчвам аз. В близост до Смолян е.

# 535
  • у нас
Харамийска пещера е вариант за голяма доза адреналин. С пътеката след нея отнема 4 часа, но все пак зависи колко човека е групата ви. Също Голубовица сега е суха и може да се посети. Близо е до Смилян. В тази посока е и Ухловица-Горещо препоръчвам!!! Също препоръчвам и Аида за хапване в Смилян. Поръчахме си пататник с телешко по телефона още от Ухловица (отнема много време за приготвяне) и като пристигнахме вече ни чакаше! Уникален и огромен!!!!!
Вълчи камък - също възможност за оф-роуд приключение. Страхотна гледка.
 За аз. Въча - ние нощувахме в Чилингира и останахме доволни, въпреки негативните коментари. Лукса там е природата, на която не се нагледахме и си обещахме че ще се върнем. Стаите са просторни, чисти. Басейн не сме ползвали. Хапнахме в ресторанта-прясня храна и вкусна с 2 чаши вино - направо божествено 😁. За Бат Гена и аз го проучвах и попаднах на няколко коментара от мин година за мизерия, грубо отношение и лоша храна. За това се насочихме и към Чилингира и не съжалявам. Отгоре над комплекса започва екопътека с панорамна площадка (има табела, ние не я посетихте)

# 536
Освен двете споменати вече въжени градини, горски парк Амзово препоръчвам аз. В близост до Смолян е.

Прочетох че преди две години Амзово е бил разрушен от буря .Дю,вие скоро ли сте го посетили ?
И да споделя пресни впечатления от Аквапарка в Девин.Много ни хареса .Във ВИП зоната (шезлонга е с 5 лв.по-скъп )беше спокойно и водата в басейна  ,много по-топла от водата в другата част на Аквапарка(там имаше много хора,въпреки че беше делничен ден )  . Децата се забавляваха много .

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 21:57 от dudi

# 537
  • Плевен
Предстои ми почивка в района на Пампорово 15-20.08.Гледам прогнозата е за дъжд. Дайте идеи къде да пообиколим наоколо. Един от дните ще е Златоград - какво да разгледаме, препоръчайте заведение. Замислила съм още Смилян и Ухловица. Дайте предложение за трети и четвърти дъждовен ден.

# 538
Предстои ми почивка в района на Пампорово 15-20.08.Гледам прогнозата е за дъжд. Дайте идеи къде да пообиколим наоколо. Един от дните ще е Златоград - какво да разгледаме, препоръчайте заведение. Замислила съм още Смилян и Ухловица. Дайте предложение за трети и четвърти дъждовен ден.
За Златоград-ние ходим често. Много ни харесва механа "Чевермето"-има и хотел и басейн. Храната е супер и на добри цени. На 10 км. от Златоград посока към Гърция е с. Аламовци-механа "Райско кътче"-уникално. Щом ще ходите до Златоград.може да видите забележитерностита около Кърджали-на 30-40 мин. е пътя

# 539
много малко време ще ви остане за Златоград - не забравяйте че имате някъде по 1,5часа път на посока Пампорово - Златоград . Горното предложение да се отбиете към Кърджали според мен няма смисъл- района е с мнооооого забележителности и с едно преминаване през града освен каменната сватба , за друго не съм сигурна дали ще ви остане време.Моя съвет е да се съсредоточите в района на Пампорово понеже ще отседнете там  и разгледайте околностите. Напр. отивайки до Ухловица , може да видите Горло, крепост Кошница, Голубовица, Агушевите конаци-всички тези забележителности са в рамките на 10км една от друга. В Смолян - екопътека Невяста , Каньона на водопадите , крепост Калето , манастира , езерата , орфееви скали ,  Снежанка и кулата, планетариума и музея на карста в Чепеларе  за дъждовния ден.Забележете изредих ви толкова забележителности - - ако ви са малко да продължавам Yum

Общи условия

Активация на акаунт