Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 63

• 46 941
  • 804
  •   1
Отговори
# 720
  • SF
Да, има. Зависи как ще го пазиш. Балкон е, вали дъжд, сняг, духа вятър. Пластмасата старее, металте ръждясват. Ще го ползваш за мокри неща.
Сушилките с времето ръждасват също - уж прахово боядисани, и се подменят. Но те не са монтирани, преносими са и струват 11-22 лева.

Ако се грижиш да го завивавш през зимата или когато вали с навявания, пак ще се промъкне отнякъде влага и даже ще бъде като затворена, за да си работи по-добре.

Аз имах намерение да монтирам в банята метална закачалка и кошничка под душа. Предупредиха ме, че трябва да са скъпи, защото другите ръждясват и то скоро.
Исках, и още искам, да купя една от онзи повижните стойки за кърпи, които се поставят на земята. Помня, че струваше 39 лва. Питах продавачката и ми каза  "Ами... ръждясват си с времето, няма как."

# 721
Сега ,това е друга тема и не е за интериорният стил по аматьорски, но казват, че комбинацията от двата уреда, не е много сполучлива. Може и да има такава срещу сериозни суми, но не е решение.

А и не всички материи се чувстват добре в сушилня. Ако се изсушат в сушилня, после нямат гладене (често споделяно от различни хора).

Звучиш все едно преразказваш чути неща, но без никакъв личен опит с тях Grinning

# 722
  • SF
Точно така съм искала да звуча. Аз нямам личен опит с комбинирана сушилня. Иначе щях да кажа "моята сушилня  се/не се развали  и мачка/не мачка дрехите.
Но пък затова и добавих, че може да има и други причини човек да няма комбиниран уред, колкото и да му се иска - ако този, който има, е сравнително нов и не е готов да се ъпгрейдва.
Не искам да отваряме спор тук за или против комбинираните уреди и го написах. Има си такава тема, от която също съм научила това-онова, което пък ми спестява личен опит и лични разходи. За друг човек може купуването на по-нов и по-комбиниран уред да е удоволствие.

# 723
  • тук и там
Аз мога да говоря от личен опит.Имам и пералня със сушилня и сушилня.Купихме сушилня,точно защото комбинираната не върши никаква работа(и защото сега имаме място).За да ги изкара сухи,трябва  да ги върти със часове,ако я оставиш със часове-после пък няма гладене.Полвах простир  през периода на комбинираната пералня.Със сушилня не е проблем,там по-скоро е проблем да избереш подходяща програма.Аз пера черно(тъмно),цветно и бяло.Ама със сушилня трябва да избирам  межди синтетика ,памук и т.н а дрехите не са еднакви материи. .До сега не съм имала фал,ама и от скоро я имам.Не съм имала проблем и със гладенето,въпреки че съм я пускала на програма за пълно сушене(а не на програма"готови за гладене) През зимата  най-вече е голямо удобство-особено когато се налага да се суши спално бельо-иначе простира ми беше зает по половин седмица от чаршафи.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 17:03 от Kaisia

# 724
  • Canada
Една модерна къща с отделна кухня и всекидневна към нея:

Сушилнята е супер уред, аз суша само на зададено време и температура. Трябва да се внимава с определени материи - мерино например абсолютно не, ако не искате да излязат дрешки за кукли.

# 725
Не е отделна, пак си е холо-кухня, просто е снимано странно и има още един хол. Загледай точно преди да излязат от кухнята се вижда диван и камина в дъното.
Редактирам се за да добавя скрийншот, където се вижда, че си е холо-кухня.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 17:39 от _limonche_

# 726
Индезид комбиниран уред ползвах повече 15години, по-плитък беше (50см с все изводите за маркучи и т.н.), стандартно висок. Уникален уред! Сега съм с АЕГ комбинирана, пак по-плитка, че е в шкаф. Единствения минус е изчакването да суши, а не успоредното пране и сушене, но това се компенсира многократно от спестеното място.

Простор имам от 13 години на неостъклен балкон, ръжда няма. Сложих същия в новото жилище (остъклен балкон, дълъг. Две четвори сложих), нито е провиснал, нито е ръждясал...

# 727
  • Canada
Не е отделна, пак си е холо-кухня, просто е снимано странно и има още един хол. Загледай точно преди да излязат от кухнята се вижда диван и камина в дъното.
Редактирам се за да добавя скрийншот, където се вижда, че си е холо-кухня.

Е аз какво писах? Simple Smile

Холокухня е, когато нямаш отделен хол и трапезария или т.н. отворена концепция (open concept).

# 728
Е това си е хол с кухня, значи си е холо-кухня 😃 Просто имат още една бонус стая.

# 729
Пенева, твоят простор от този като на Черна станция ли е? Май такъв ще бъде. Знам, че всяко нещо се амортизира, но не ми се иска да го сменям на 6 месеца примерно. Simple Smile))) Иначе преди това бях с направен от ММ едни специални като въжета, много хубави, специално за пране, но те изискват слагане от стена до стена. Иначе нямат мърдане, не се амортизират въобще, но пък не се прибират. Сега не ми се иска да опасвам хубавата тераса с такива въжета, а и няма да мога да ги ползвам от стена до стена и се губи смисълът да ги слагам така тогава.

# 730
Същия тип. Ей ги накачурени с пране
Скрит текст:
Преди да влязат наематели в старото жилище, подменихме само въженцата и пръчките, без да сваляме монтираните в тавана носачи.

# 731
Пръчките може ли да се подменят? Че в Практикер видях за тях само резервни въжета и някакви капачки...

# 732
  • Пловдив
Как бихте разположили мебелите в такова пространство:
Скрит текст:

Трябва да се разположат диван /ъгъл или прав/ и маса за хранене и столове.
Не мога да реша и на коя стена да е тв-то.

ПП: извинявам се за лошата скица. Надявам се, че става ясно.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 19:56 от *Бенджи*

# 733
Пръчките може ли да се подменят? Че в Практикер видях за тях само резервни въжета и някакви капачки...
Купих си нов простор, но не използвахме носачите.

Бенджи, не е ясно тази кухня друга стая ли е или е в тази... това стена ли и или края на кухненските шкафоте? Две съседни "врата коридор" ли има там до кухнята?

# 734
Бенджи, първо си отговори на въпросът дали искаш да вечеряш на масата за хранене и да гледаш телевизия, или искаш да си почиваш на дивана, и да гледаш телевизия. На първо четене бих сложила голям диван(ъглов или 2 броя- двойка и тройка) в ляво на скицата и под прозореца, а в нишата 300х305 см. бих сложила масата за хранене. Телевизора- срещу дивана на малката стеничка. А защо не и с някаква модерна джаджа, че да се върти и към масата за хранене. Или дори да си е на стойка, и поставен върху маса за тази цел, и да се наглася според това да сте на дивана, или на масата за хранене. Бих избрала кръгла маса, която да се разтяга.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 19:48 от mariat

Общи условия

Активация на акаунт